Полицията иззе казана и ракията на 80-годишен сиромах

Проверката била по донос от съседи
19 юли 2024 10:12, Петър Бойчев
184
Полицията иззе казана и ракията на 80-годишен сиромах
Снимка БГНЕС

Униформени служители на реда са иззели казан и цялото количество ракия в него от дома на 80-годишен пенсионер във Вършец. От полицията уточняват, че производството е незаконно и трябва да бъде отнето.

В курортното градче са категорични, че подобни нахлувания на МВР по домовете се случват най-често по сигнали на съседи. Въпросният донос за не повече от десетина кила ракия също получен през телефонно обаждане на тел. 112, а от полицията били длъжни да проверят сигнала.

Когато отишли в двора на стареца служителите на реда действително открили казан, в който се вари ракия. Той бил поставен в масивна тухлена постройка.

"80-годишният собственик, с помощта на съоръжение, изварява етилов алкохол. В кофа са открити 4 литра етилов алкохол.  Ракията и казана са иззети. За случая са уведомени контролни органи от агенция "Митници", които са извършили проверка и са съставили протокол за оставени на съхранение веществени доказателства. По случая е образувана преписка", съобщиха официално от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Българин - Не от казаните, дрОгарю, тръгват работите, от главата се вмирисва рибата, известно е отдавна. Правосъдие, това не е правосъдие, а отчитане на дейност, щото обектът е от лесен по-лесен за обработка. Като изловят тия по върховете, с многото откраднато и има правосъдие, тогава ще се пишеш българин. Сега си всичко друго, но не и българин.
93
0
 
30
 
! Отговори
От една страна преди 1 месец
незаконното е незаконно, но тоя случай ми напомня, на глобената баба, която продавала бурканчета сладко в двора на една църква... без касов апарат... Значи, има си случаи, в които органите на реда и закона трябва да си затворят очите по морални причини. А тоя дето е докладвал вероятно никой от съседите му не може да го понася, но такъв е живота.
92
2
 
11
 
! Отговори
паф преди 1 месец
Г.А.Д.О.В.Е!...пиян да ви блъсне в патрулката и да ви прати при св. петър!
91
27
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Нагледна демонстраци "докато този старец си е варил ракия за СОБСТВЕНИ НУЖДИ" НИКОЙ не прави масивен тухлен казан, за да си вари "ракия за собствени нужди".
90
0
 
40
 
! Отговори
Нагледна демонстраци преди 1 месец
Какво представлява днес нашата държава.Иззели казана на един старец и конфискували "огромното" количество от 4 литра етилов алкохол, а в същото време се вихри контрабанда за милиарди и има много нелегални спиртоварни които ПРОДАВАТ алкохол, докато този старец си е варил ракия за СОБСТВЕНИ НУЖДИ, нищо че е нямал такова право.И така за сетен път се затвърждава усещането, че живеем в една НЕСПРАВЕДЛИВА ДЪРЖАВА!
89
28
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Умилително е как същите, които пищят за "несправедливости" и "беззакония" в обществото защитават един явен нарушител, само защото мислят как и те ползват услугите на такива .... Което ги прави и тях нарушители, но иначе сме много да няма "беззакония". От казаните тръгва работата, другаре ...
88
1
 
29
 
! Отговори
Ddd преди 1 месец
Поредната успешно проведена акция на МВР. Засрамете се бе
87
0
 
28
 
! Отговори
Майора преди 1 месец
За милиони няма закони , за кокошка няма прошка! Кскво толкова е виновен обикновения човек?
86
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко евроатлантическо
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ченгетата бял ден да не видят и да се отровят от ментета дано.
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A na mutrite uiskito i kradenite milioni koga schtd gi vsemat besbojni duschi ste na mutrite pat pravite
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Та аз не познавам чегесар без казан за ракия. Къде се подават сигналите?
82
1
 
22
 
! Отговори
Шефрет преди 1 месец
Калин Стоянов още не се е похвалил за успешната акция срещу стареца.
81
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Божкееееее, вместо полицията да се занимава с сериозни случаи, иззели 4л ракия домашняк - е, извинявай!
80
2
 
19
 
! Отговори
К9 преди 1 месец
В моменти като този единственото чувство, което изпитвам заради това, че съм жител на тази територия е СРАМ! Срам ме е, че съм част не от народ, а от племе. Племе, което не го чака нищо добро заради тежките форми на злоба и завист, които го разяждат отвътре. Най-страшното нещо за българина е да види, че съседа му е по-добре от него. Че кара по-хубава кола и има пари за по-губави дрехи и обувки. Дано всички злобари се удавят в собствената си злоба!
79
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
80-годишният собственик, с помощта на съоръжение, изварява етилов алкохол. В кофа са открити 4 литра етилов алкохол .... СТРЕЛБАТА СРЕЩУ ПОЛИТИЦИ ТРЯБВА ДА СЕ УЗАКОНИ
78
0
 
18
 
! Отговори
Знаещ преди 1 месец
"казан и цялото количество ракия в него" - ракията не е в казана! В казана е джибрито, което се вари.
77
1
 
22
 
! Отговори
КАКВО ГЕРОЙСТВО преди 1 месец
ОЧАКВАМ ДА МИ НАПАДНАТ СЕРГИЯТА ЗА СЕМКИ
76
0
 
20
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 месец
....има ли по- големи престъпници ,крадци и мошенници от политиците ни ?!?? Когото и да хванеш все е престъпник и все има за какво да бъде съдел и да иде в затвора !!! За тях няма ни полиция ,ни прокурори ни съдилища !!! Те са недосегаеми !!! Банкянския "държавник,Делянчо Пеевски,Киро лъжеца ,Кокорчи крадеца и манипулатора ,Лена Бориславова с подправените документи....пудели ,пачки ,джуджета...олигарси...кметове- дерибеи...за тях закони няма !!! Хванали 80 годишен дядо с 10 кила ракия !???! Брав
75
15
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Анонимен 77 Аз не се съмнявам, че акцията е проведена по сигнал от някой като него,с който я са се скарали, я е "изчезнал" някой литър от ракията на ишлеме, но в случая путиниста е казанджията, щото той краде от всички, но иначе се обявява за "обществено благо" (щото, нали, вари ракията и на други)