Четирима на съд, присвоили над 76 000 лева

Районна прокуратура в Стара Загора им повдигна обвинения
25 юни 2024 21:15, Стела Стоянова
18
Четирима на съд, присвоили над 76 000 лева
Снимка БГНЕС, архив

Районна прокуратура – Стара Загора предаде на съд четирима обвиняеми за длъжностно присвояване на 76 324 лв., съобщиха от Апелативната пракуратура в Пловдив.

Обвинителният акт есрещу М.К., на 61 г., М.А., на 39 г., М.С., на 40 г., и С.С., на 31 г. Те са предадени на съд за това, че в условията на продължавано престъпление в периода от 02.04.2018 г. до 11.11.2019 г., в град Раднево, област Стара Загора, в качеството си на длъжностни лица – управител, главен счетоводител, специалист човешки ресурси, а С.С. - на длъжност шофьор, като помагач, са присвоили чужди пари, собственост на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков – Раднево" ЕООД в размер на 76 324 лева. Парите им били връчени в качеството им на длъжностни лица и поверени им да ги управляват, като присвоеното е в големи размери. Според обвинението за улесняване на деянието е извършено и документно престъпление.

Обвиняемите лица работили в лечебното заведение по трудови договори. В периода от 02.04.2018 г. до 11.11.2019 г. били съставени редица граждански договори с „възложител" – МБАЛ, по които „изпълнителят" не е извършвал посочените в договорите дейности, но във всички случаи е било извършено плащане по тях.
Предложението да бъдат съставени такива договори било направено от М.К. в качеството й на управител на лечебното заведение. Така сумите, представляващи възнаграждение по договорите, трябвало да бъдат получени от обвиняемите. Посочените в тях дейности реално не са били извършвани.

В част от договорите възложител била М.К. като управител на МБАЛ, а изпълнител - или тя в качеството й на лекар, или някой от другите обвиняеми лица. В друга част от договорите като получатели на сумите били посочвани други лица, които обвиняемите познавали по друг повод и разполагали с данните от личните им карти.
Подписите на „получател" били имитирани от някой от обвиняемите, тъй като разполагали със снимки на личните карти на някои от лицата, посочени като получатели. Паричните суми по договорите не били изплащани по банков път, а са получавани от обвиняемите лично.

Районен съд - Раднево е насрочил разпоредително заседание по делото през месец септември 2024 г. Парите, предмет на длъжностното присвояване, до момента не са възстановени, казаха още от прокуратурата, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Страната
Отпадат ограниченията за къпане край Кранево
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Край с преди 2 дни
Престъпността! 76000 на 4 , хахаха, че това джобните на всеки депутат и приближените им кръгове и кръгчета! А акулите, кога ще ги задомите?
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Малеее, ега ти новината! Че вземете "последния катаджия" например - За него 76 000 са "джобни пари", а тия - Четирима. Значи няма и по 20 000 на човек. Смях!
11
0
 
3
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 2 дни
Като е чета е било преди са се появят ваксините срещу 19 и да могат да се лекуват.Не са били на себе си.М,да!
10
1
 
1
 
! Отговори
Абе май преди 2 дни
България те е в Европа!Така ще се окаже накрая!Май Сърбия е в Европа!
9
0
 
4
 
! Отговори
Айде Сърбия Победа! преди 2 дни
Напишете Да Го Ду х ат бедните на парламента това което си е истината за Българската политика кво ни лъжете с това съединението прави силата!Не е актуално!
8
1
 
5
 
! Отговори
Порно Държава преди 2 дни
Това е Срам да си българин!!!!Така някои хора карат джипове за 300000 лв не с шиб Ана работа!С ши б Ана работа само мизерия!И се е цават с теб ши б аните мутри и комунисти!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Всички са един дол дренки.
6
0
 
6
 
! Отговори
Теди преди 2 дни
НАПРИМЕР НА МЕН МИ БЯХА ИЗТОЧИЛИ ДЕБИТНАТА КАРТА ПРЕСТЪПНИЦИ ПРОИГРАЛИ ПАРИТЕ МИ В ЕФБЕТ ИМАШЕ НЕЛЕПИ КОМЕНТАРИ ЧЕ АЗ САМА СЪМ ПРОИГРАЛА ПАРИТЕ СИ САМО ЧЕ АЗ ПИСАХ ЖАЛБИ В ПОЛИЦИЯТА И БАНКАТА И ХВАНАХА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И МИ ВЪЗСТАНОВИХА ПАРИТЕ ЕЙ ТОВА ТИ Е ПРИМЕР ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
5
0
 
3
 
! Отговори
Военен Прокурор преди 2 дни
Конфискация на цялото им имущество!
4
1
 
2
 
! Отговори
Нема прокуратура преди 2 дни
На стадиона пред войници с калашници !!!!
3
1
 
3
 
! Отговори
Теди преди 2 дни
ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ТРУДНО СЕ РАЗКРИВАТ ТРЯБВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА СВИДЕТЕЛИ ИНАЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ НА 100 ПРОЦЕНТА
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Въпросът е колко време трябва на прокуратурата са напише един обвинителен акт и да вкара в съда случай на очевидно присвояване? Отговорът е : не по малко от 5-6 години, както виждаме тук. И говорим за сравнително елементарен казус на хора присвоява ли от бившата общинска болница в Раднево. Ами ако има по сложен казус, който трябва да се разследва? Тогава минаваме над 10г. чакане. Е на това му се вика липса на правосъдие
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
На мините да копаят камъни и да им дойде алчния акъл.