Руските депутати ратифицираха пакта със Северна Корея

САЩ потвърдиха, че КНДР изпраща войници в Русия
Обновена: 24 окт 2024 14:15 | 24 окт 2024 14:15, Елка Василева
257
Руските депутати ратифицираха пакта със Северна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

Руските депутати ратифицираха днес пакта за военно сътрудничество със Северна Корея в момент, когато САЩ потвърдиха разполагането на 3000 севернокорейски войници в Русия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Долната камара на руския парламент, Държавната дума, гласува за прилагането на договора за "всеобхватно стратегическо партньорство", който руският президент Владимир Путин подписа при посещението си в Пхенян през юни.

Очаква се скоро горната камара на парламента също да ратифицира документа.

Пактът задължава Русия и Северна Корея незабавно да си окажат военна помощ, използвайки "всички средства", в случай че някоя от двете страни е атакувана. Това е най-силното обвързване между Москва и Пхенян от края на Студената война, отбелязва АП.

САЩ заявиха вчера, че 3000 севернокорейски войници се намират в Русия и се обучават на няколко места в страната. Те казаха, че това е много сериозен ход и предупредиха, че ако тези сили участват в сражения в Украйна, те ще бъдат легитимна мишена.

Русия и Северна Корея по-рано отхвърлиха твърденията на САЩ и техните съюзници, че Пхенян изпраща балистични ракети на Москва, както и милиони артилерийски снаряди, които да се използват в Украйна.

През юни Путин бе запитан дали севернокорейски войници ще се бият на страната на руските сили в Украйна според споразумението. Той отговори, че няма нужда от това, но съобщи също, че за първи път Русия ще има възможност да изпраща оръжия на Пхенян.

Според наблюдатели в замяна на военната подкрепа Москва може да предостави усъвършенствани оръжейни технологии на Пхенян, за да помогне в развитието на капацитета за балистични ракети и сателити. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от Русия
Путин залага на севернокорейските войски да си върне Курск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
В Русия е хубаво ако имаш твърд член. Само си вървиш и рускинята сама си се нанинзва на него.
84
3
 
4
 
! Отговори
Това е добре преди 7 часа
Сахалин има кой да го наглежда вече.
83
4
 
6
 
! Отговори
Супер преди 7 часа
Вчера руски самолети са хвърлили,ФАБ 3000 в Кухарово ,удара е бил насочен по склад и оператори на дронове на ВСУ,чужди наемници и техника на нато.Няма оцелели.
82
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Любителите на късото в бункера вече ще могат да ходят и в Северна Корея. Те така се избиват да ходят в Матушка Россия, редят се на опашки пред терминалите след като им разрешиха великодушно да се заселват там. Но вече няма място за тях в Матушката, препълни се с български русофили. Сега ще ги препращат към Пхенян.
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Как е ЕС?
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
До Анонимен - "Киев за три дни! Кога?" - Март 2022 г стигнаха Киев за 3 дни, и укропитеците клекнаха и отидоха на преговори.
79
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Рускините масово останаха без мъже и си лягат с всеки чужденец за да ги измъкне от мизерията Русия. Ако сте загорели, сега е момента за почивка в Русия.
78
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Киев за три дни! Кога?
77
1
 
5
 
! Отговори
Всяка държава преди 7 часа
Има право да влиза във военен съюз или само Украйна има прово??
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
До пияница мистик Това, което описваш не е полудиктатура. Така се пази един демократичен строй. Отваряш границите и който не му харесва - прав му път. Но ако ще стои в "лошия" режим ще се наложи да спазва "лошите" демократични правила.
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
До Въпрос,Шиши е избягал в Сърбия.
74
4
 
6
 
! Отговори
Мислете кой е лошият преди 7 часа
Кой нападна Афганистан, Ирак, Либия, Сирия,кой изби хиляди и тръгнаха бежанците,кой Русия или С Корея?!
73
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Май вече няма руски балъци да се бият на фронта.....
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
С всяка изминала година Света става по несигурен и несигурен,вместо да е обртното...
71
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 7 часа
Шиши има ли нещо общо с разбитата печатница в Шумен.
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
До Анонимен 75 Не се хаби за тp.oлoвe на Блaтнaя. Нито ще те разбере, нито ще понимае своето нищожно, кaлтaшкo дередже. За някакъв опит да се оправи в живота пък абсурд. В природата е на такива индивиди. Мрънкане, злоба и завист, защото е по-лесно от това да се вземе в ръце, поне да се образова малко.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Ако СК и ЮК се сбият, Русия требва да нападне ЮК.
68
7
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 7 часа
Аз лично си мисля, че демокрацията като система трябва да се преработи. Трябва да стане полу-демокрация, полу-диктатура. Който харесва системата да си живее свободно. Който не му изнася и я плюе и внася смут, да се издири по IP, да се сключи договор с Мордор, той така или иначе Путлаpax вярно повика всички недоволни от Запада и САЩ да идат при него и да се депортират там принудително. Със държавни полети. По-евтино ще е отколкото да им четем простотиите по цял ден колко лош бил Запада :)))))
67
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 часа
Китай са завладели икономически Русия на изток от Урал, Путин взел договор с Ким да подписва. Безисходица.
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Добре, защо не оставите хората да живеят както искат, а все им натрапвате някакви ваши ценности и правила? Те са лоши, защото искат друго? Не принадлежат към вашата секта, значи трябва да бъдат заклеймявани беспир. Глобалистите са секта с всички признаци на подобна сатанинска организация. Факт!