Руските депутати ратифицираха пакта със Северна Корея

САЩ потвърдиха, че КНДР изпраща войници в Русия
Обновена: 24 окт 2024 14:15 | 24 окт 2024 14:15, Елка Василева
255
Руските депутати ратифицираха пакта със Северна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

Руските депутати ратифицираха днес пакта за военно сътрудничество със Северна Корея в момент, когато САЩ потвърдиха разполагането на 3000 севернокорейски войници в Русия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Долната камара на руския парламент, Държавната дума, гласува за прилагането на договора за "всеобхватно стратегическо партньорство", който руският президент Владимир Путин подписа при посещението си в Пхенян през юни.

Очаква се скоро горната камара на парламента също да ратифицира документа.

Пактът задължава Русия и Северна Корея незабавно да си окажат военна помощ, използвайки "всички средства", в случай че някоя от двете страни е атакувана. Това е най-силното обвързване между Москва и Пхенян от края на Студената война, отбелязва АП.

САЩ заявиха вчера, че 3000 севернокорейски войници се намират в Русия и се обучават на няколко места в страната. Те казаха, че това е много сериозен ход и предупредиха, че ако тези сили участват в сражения в Украйна, те ще бъдат легитимна мишена.

Русия и Северна Корея по-рано отхвърлиха твърденията на САЩ и техните съюзници, че Пхенян изпраща балистични ракети на Москва, както и милиони артилерийски снаряди, които да се използват в Украйна.

През юни Путин бе запитан дали севернокорейски войници ще се бият на страната на руските сили в Украйна според споразумението. Той отговори, че няма нужда от това, но съобщи също, че за първи път Русия ще има възможност да изпраща оръжия на Пхенян.

Според наблюдатели в замяна на военната подкрепа Москва може да предостави усъвършенствани оръжейни технологии на Пхенян, за да помогне в развитието на капацитета за балистични ракети и сателити. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от Русия
Прекратяване на огъня в Ливан е малко вероятно преди вота в САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
3
 
! Отговори
Крундел преди 5 часа
нищо не показва как "побеждаваш" в тридневното тригодишно сво, както купуването на зомбита от пхенянският плондир, а резултата ще е руска салата, смесена със сев.корейска такава...
103
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До До 104 И къде избягаха тия 2 млн. българи? В Русия или в Китай. Или в Северна Корея. Когато си кадърен си желан навсякъде, но кадърните, че и некадърните общаци нещо не избират споменатите държави. Предпочитат да им се плаща в евро.
102
0
 
5
 
! Отговори
дезинформатор преди 5 часа
Корейци, монголци, китайци. Сите заедно към обеднена Европа.
101
1
 
4
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 5 часа
запада как го налапа тоя тролинг със китайските войски само! Като шаранче!
100
3
 
12
 
! Отговори
До 117 преди 5 часа
За рускинята не знам,ама тук и в ЕС се напълни с нагли украинци
99
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
до "Рускинята" - бъркаш с украинката :):)
98
1
 
7
 
! Отговори
Внимание!!! преди 5 часа
Ся, живея извън Бг от 2001 година и за пръв път чувам за Георги Здравков от колега във форума, влизам в Тубата и пиша името му.... Инфото е Шокиращо!!! !!! !!! Болшинството от хората, които гласуват за Тиквата Мафиот, живеят в Бг!!!, този "Матрял", както ги нарече Тиквата преди време, разбират ли за кого гласуват??? Вие, дами и г-да, поне живеете в Бг, как може да не знаете кой е Тиквата, дори само 1/3 от това Инфо да е вярно???
97
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Кимчо като види колко загуби ще претърпят прехвалените му специални части на фронта и ще си ги върне с бързия влак. Индия вече си изтегли повечето техни граждани от войната.
96
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Рускинята е лесна! Като види че на паспорта ти пише Европейски Съюз и веднага почва да се дупи.
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
А китай какво казва по въпроса?
94
2
 
6
 
! Отговори
дезинформатор преди 5 часа
Учете корейски, тролеи :) Китайския го прескочихте, ама корейския няма да ви се размине. Чингиз Хан идва.Ще ви опраши шареноте дпета.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Вашингтон за една седмица кога?
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Въобще какво ги интересува тукашните нeyдaчници дали ще идват руснаци, американци, китайци, корейци, патагонци, марсианци. Те все ще си бъдат нeyдачници. На дъното, там в ти.нятa, където се чувстват най-добре.
91
3
 
9
 
! Отговори
Абе изолацията преди 5 часа
кво стана с небивалата изолация - проби ли? или на "запада" му свърши изолационната лента? :):):)
90
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Опорката с милионите доброволци в Русия за червената армия май вече издиша. Подкрепата за джуджето май не е толкова голяма, колкото ни я представя пропагандата. Или ВСУ да избили над милион руснаци вече, че да има нужда от внос на корейци?
89
1
 
8
 
! Отговори
До 104 преди 5 часа
Е как пък в България около 2 милиона се оказаха некадърни бе тролей и избягаха от тук, сега разни нагли украинци ни обясняват, какво трябвало да правим
88
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
В Северна Корея и Русия свободата на словото е еднаква. Ако кажеш нещо против вожда - затвор
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До ХА ХА ХА! Може ли малко по-ясно. Нищо не ти се разбита от това, което си написал.
86
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Анонимен 98 Колко пъти ще питаш? Добре е ЕС. От 17 години сме там и е добре за всеки знаещ и можещ. Ако си кадърен и с експертиза идвай, ако си някое мрънкащо и вечно не можещо, стой си където си.
85
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
В Русия е хубаво ако имаш твърд член. Само си вървиш и рускинята сама си се нанинзва на него.