Руските депутати ратифицираха пакта със Северна Корея

САЩ потвърдиха, че КНДР изпраща войници в Русия
Обновена: 24 окт 2024 14:15 | 24 окт 2024 14:15, Елка Василева
255
Руските депутати ратифицираха пакта със Северна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

Руските депутати ратифицираха днес пакта за военно сътрудничество със Северна Корея в момент, когато САЩ потвърдиха разполагането на 3000 севернокорейски войници в Русия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Долната камара на руския парламент, Държавната дума, гласува за прилагането на договора за "всеобхватно стратегическо партньорство", който руският президент Владимир Путин подписа при посещението си в Пхенян през юни.

Очаква се скоро горната камара на парламента също да ратифицира документа.

Пактът задължава Русия и Северна Корея незабавно да си окажат военна помощ, използвайки "всички средства", в случай че някоя от двете страни е атакувана. Това е най-силното обвързване между Москва и Пхенян от края на Студената война, отбелязва АП.

САЩ заявиха вчера, че 3000 севернокорейски войници се намират в Русия и се обучават на няколко места в страната. Те казаха, че това е много сериозен ход и предупредиха, че ако тези сили участват в сражения в Украйна, те ще бъдат легитимна мишена.

Русия и Северна Корея по-рано отхвърлиха твърденията на САЩ и техните съюзници, че Пхенян изпраща балистични ракети на Москва, както и милиони артилерийски снаряди, които да се използват в Украйна.

През юни Путин бе запитан дали севернокорейски войници ще се бият на страната на руските сили в Украйна според споразумението. Той отговори, че няма нужда от това, но съобщи също, че за първи път Русия ще има възможност да изпраща оръжия на Пхенян.

Според наблюдатели в замяна на военната подкрепа Москва може да предостави усъвършенствани оръжейни технологии на Пхенян, за да помогне в развитието на капацитета за балистични ракети и сателити. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от Русия
Лукашенко: Войски на Ким в Украйна ще ескалират конфликта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
0
 
! Отговори
Буда нудиста преди 41 минути
САЩ потвърдили, че корейците са във Владивосток, а Майдански хазарски Киев излъга, че били в Окрайна...хахаха
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
Южна Корея започва партито с 155мм. снаряди и ПВО системи за Украйна. В САЩ вече има призиви от сенатори С Корея да разбере какво и беше на Сърбия 1997. Слава убииците на orci
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
И как голташка русия ще защити С. Корея от това което е чака? Ще изпрати войски,самолети,кораби,ще използва атом? Му-ха-ха
201
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Муахаха. Севернокорейци трябва да спасяват безаналоговая магучая ....
200
0
 
4
 
! Отговори
Мииииии преди 1 час
Мутрафонова ще трябва да трие праха всекидневно от два портрета вече!!!
199
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Да му имам на копейкин мечтите....да мечтае да се върне в 19 век ....пък и на други го предлага. Бегай копейкин...предаде Родината си!!!....но Българите живеят в 21 век в ЕВРОПА!!!
198
0
 
1
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 1 час
РОССИ ОТ ВЪЗРАСТНИ БЪЛГАРИ И ТО БЪЛГАРИ А НЕ РУСКИ БЪЛГАРИ ТА ОТ ТЯХ СЪМ ЧУВАЛ ДА НАЗОВАВАТ РОССИ-ЛЮДОЕДИ Т.Е.ЧОВЕКОЯДЦИ. БЪЛГАРИЯ ОТ БЕЛГРАД ДО КИТАЙ...НИЩИЧКО НЕ ОСТАНА. КОНФУЦИЙ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ!!!ПРЕДИ ПОВЕЧЕ!!!ОТ ДВЕ ХИЛЯДИ И ПЕТСТОТИН ГОДИНИ Е ПИСАЛ:АЗ СЪМ УЧЕНИК НА БЪЛГАРИТЕ. КИТАЙЦИ СА МИ КАЗВАЛИ,ЧЕ СТЕНАТА СТАААРИТЕ КИТАЙЦИ СА Я НАРИЧАЛИ "БЪЛГАРСКАТА СТЕНА"ЕДИНСТВЕН РЪКОТВОРЕН ОБЕКТ ВИДИМ ОТ КОСМОСА.СЕГА ОЛИГОБЪЛГАРЧЕТА ПО-МЛАДИ ОТ ЧОРАПИТЕ МИ ЩЕ МЕ МУТРАФОНИЗИРАТ С ПОСТУЛАТИ НА ПЕДЯ ЧОВЕК
197
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
"Те казаха, че това е много сериозен ход и предупредиха, че ако тези сили участват в сражения в Украйна, те ще бъдат легитимна мишена." -- америкашките военни в украйна също са легитимни мишени и вече много от тях са покойници. Какво са търсили там ? -- нека американското прасе отговори.
196
0
 
0
 
! Отговори
KOPH преди 1 час
CPAM.
195
1
 
1
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 1 час
НЕ ВЪЛНУЙ СЕБЯ ГАЛУБЧИК. ДАНО СИ НАМАЗАНА ФИЛИЯ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ЧЕ КАТО ДОЙДАТ ТЕЗИ КОИТО НЕ СА СИ ХОДИЛИ-В МАСОВКАТА ЛИ СИ...САМ ЩЕ ВИДИШ. КЪДЕТО НЯМА ЛУСТРАЦИЯ Е РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ.
194
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Те колхозниците така навремето ратифицираха и с Хитлер като да си поделят Полша и сега обаче е тихо и да не се споменава много, много как тогава се бореха против фашизма.
193
0
 
1
 
! Отговори
52847 преди 2 часа
До БРАТУЖКИМ Бързо към клиниката!Хапчето и ризката с дългите ръкави!
192
2
 
1
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 часа
Краварите насъскаха фашагите от Оссрайна срещу Русия.Сега Ким ще си купи чисто нови Сармати и Велика Кравария ще сгъне опиканите коленца.Каквото повикало ,това се обадило.Китайците също чакат краварската агония ,както и израелската панихида.Въпроса е до кога ще хрантутим вонящата пиянска армия от разбойници ,която пристигна от фашистката дупка Уссрайна?
191
1
 
1
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 2 часа
ЖИВОТА ВЕЧЕ НЕСТРУВА И ЕДНА ЛУЛА ТЮТЮН. МЛАДИТЕ ОЛИГОБЪЛГАРЧЕТА ЩЕ СЕ ПОРАДВАТ НА НРИГАДИРСКИЯ ТРУД И НА ДЪЪЪЛГИТЕ ТЕКЕЗАРСКИ БРАЗДИ. ИСПЕХА И В УЧИЛИЩЕ ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ОТЦЕНКАТА ПО ОСНОВУ НА КУ...ПАРДОН НА ПУТИНИЗМА. ЩЕ ПРЕМИНАТ ВСИЧКИ ПРЕЗ ЛАГЕРИТЕ,КОЙ ПИОНЕРСКИ,КОЙ СЛЕДПИОНЕРСКИ.ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ЕВТИНО ПО ПРАЗНИТЕ РАФТОВЕ.НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ ДА МИ ВЯРВАТЕ,ЗАЩОТО И КАТО ВИ ДОЙДЕ ДОГЛАВИ НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА ГО СТОРИТЕ.ДАВАШ 1500 ЛЕВА ИЗКАРАНИ ЗА ДВЕ ГОДИНИ И ЧАКАШ 13 ГОДИНИ ДА ТИ ДОЙДЕ РЕД ЗА ЖИГУЛА-
190
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 часа
До Анонимен 190 Вярно е, че преди подарявахме пари на СССР, но сега вече на Русия и даваме само това което нейните марионетки се опитват да откраднат от България и българите. Доброволно не е със сигурност.
189
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
докъде се докарахме да подаряваме пари ,ток и оръжие на фашисти , а при нас цените да скачат от това
188
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
лошо че хванахме края на гнилия капитализъм ,сега западните държави се сриват ,хегемона пада и изтока изгрява .Както винаги сме на грешната страна
187
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Дени Парушева186 Аз незнам, дали щяхме да сме просперираща държава, но поне щяхме да бъдем НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА. Отлично въоръжена, със силна армия и висок технически потенциал. Няма да изреждам тук какво "сме дали на света", но нямаше да бъдем пионки, които да помагат на фашисти, нацисти и терористи.
186
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Сетих се за един стар "комунистически" виц: Полу пиян американски ветеран в американски бар разказва за участието си в корейската война. -Ние нападаме, те се отбраняват, после пак нападаме... И като изскочиха от някъде едни високи мускулести корейци... Всичките със светла коса и светло сини очи, че като ни запукаха с шутове... Ритаха ни, ритаха ни докато ни натрошиха всичките кокали. Не стреляха, защото ръцете им бяха заети да си държат очите "дръпнати" настрани!
185
9
 
11
 
! Отговори
Дени Парушева преди 3 часа
Ако България се беше ориентирала рано към севернокорейският модел на управление, сега щахме да сме една просперираща държава, каквито са РФ, Китай и Северна Корея. В началото шейсетте години на миналия век, тъкмо сме се били стабилизирали с братската помощ на СССР, но за съжаление, в края на 80-те, сме повлекли крак заедно със Съюза и се намираме в колониалната клопка на гнилия капитализъм и до днес.