Генерал Липовой: Ако ударите ни по България, Полша и Румъния нямат ефект, ще ударим САЩ

Според него Вашингтон иска да "остане на своя континент"
14 сеп 2024 18:00, Нели Христова
1719
Генерал Липовой: Ако ударите ни по България, Полша и Румъния нямат ефект, ще ударим САЩ
Снимка: Twitter

"Русия ще бъде принудена да атакува Германия и САЩ, ако хипотетичните удари по складове за ракети с голям обсег в Полша, Румъния и България не засегнат Запада."

Това заяви руският генерал-майор от резерва Сергей Липовой, цитиран от държавните медии.

Според него Вашингтон иска да "остане на своя континент", но това няма да е възможно.

Генералът подчерта, че Русия има достатъчно оръжия, за да нанесе удар и продължи:

"Ако нашите хипотетични удари по складове за ракети с голям обсег извън Украйна – в Полша, Румъния и България – нямат отрезвяващ ефект върху Запада, тогава, подозирам, Русия ще бъде принудена да удари Германия и САЩ. Няма да имаме друг избор. САЩ искат да прехвърлят всичко отвъд океана, но няма да успеят. Русия разполага с достатъчно надводни, подводни и наземни оръжейни носители за тази цел. Все още се надявам, че няма да се стигне дотам“.

По-рано прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че предоставянето на Киев на ракети с голям обсег и правото да ги използва за удари дълбоко в руска територия би означавало, че Западът се опитва да продължи военните действия „до последния украинец“.

Президентът на САЩ Джо Байдън по-рано омаловажи предупрежденията на Владимир Путин за война, ако на Украйна бъде позволено да обстрелва руската територия с осигурени от Запада далекобойни ракети.

Байдън подчерта, че не е обърнал много внимание на руския лидер, припомня БГНЕС.

"Не мисля много за Владимир Путин“, каза той, когато се срещна с британския премиер Киър Стармър в Белия дом за разговори дали да премахнат ограниченията на Киев за използване на доставено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1719
Още от Русия
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
 
8
 
! Отговори
ОТВЕТНИЯ УДАР преди 4 дни
НА РУСИЯ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ГИБЕЛТА НА ВСИЧКИ РУСОФОБИ, ПЪК И НА РУСОФИЛИТЕ
11
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 дни
Ако посегне на Полша или Румъния, една 100 000 армия от поляци и румънци ще се присъедини към украинците в Курски окръг и тогава не знам дали си давате сметка какво я чака Просията... Българите и прави да ги нае бът, няма да протестират.
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До кога ще я дразним руската мечка?! Още Бисмарк е казвал, че има много начини да изкараш руската мечка от бърлогата и, но няма нито един начин да я вкараш обратно.
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
...а копейкини ко рекаха...
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Парламента многократно гласува военна помощ за украйна а министерството дава брифинги че изпълнява гласуваното. Освен това имаме американски военни бази които не са на НАТО , а на САЩ. За всичко това няма реакция от народа. Той българския народ избира депутатите и не е протестирал срещу тези техни политики. Не виждам какво се учудва от мнението. България е потенциална мишена. Факт.
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
в русия само за убийства мислят
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
тоя показа истинското лице на варварска русия
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
нека да ударят пък като са толкова ербап да видим тогава какво ще стане. НЕКА ДА УДАРЯТ!
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Мисля че в оригинала страните са подредени така Полша Румъния и България а освен САЩ е посочена и Германия. Трябва да сме коректни.
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
След като дава въоръжение и пари на украйна всяка една страна е мишена. Още след Освобождението русофобите вземат властта и започват неприятелски политики срещу Русия. Тогава не е имало средства за масова информация и народа може да не е разбрал. Но сега не е така. Народа е отговорен освен управляващите.
8
 
20
 
! Отговори
НОСТРАДАМУСЩ преди 4 дни
при конфликт руските дворци ще бъдат сринати до основи за час.
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 1462. амчи ракетите са на Иран и СКорея кво разрешение да дава САЩ ?
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Иран и Северна Корея дават разрешение на Русия да използва техните ракети в Украйна, а САЩ не дават разрешение.Русия е неспособна и фашистка държава, която е заплаха за мира в света.
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Откакто влизам в този сайт, над 1000 коментара са се качвали само под някои от статиите, посветени на опита на Дянков и Игнатов да отърват бюджета от мега-хрантутника БАН. Направете си извод до каква степен нашите оядени псевдоучЕни са отвратили и възмутили народа ни, който по традиция има респект спрямо науката и книжнината изобщо.
10
 
21
 
! Отговори
Ммайка ти Русия преди 4 дни
ли ти каза какво има в нашия склад.? Откъде знаеш какво има в склада - на разузнаване ли си бил в склада?
33
 
27
 
! Отговори
Майка Русия преди 4 дни
Евроатлантичета, замисляте ли се защо държим на склад ракети с голям обсег на действие, които могат да носят ядрени бойни глави? Защо са ни? НаТО е защитен съюз, а това защитни оръжия ли са? Кой допусна да се превърнем в мишена? Раздвижете си пилешките мозъчета и помислете по тези въпроси!
17
 
32
 
! Отговори
НИКОГА С РУZИЯ.... преди 4 дни
ВИНАГИ С ЕВРОПА... ТАМ СА НИ СЕМЕЙСТВАТА....
14
 
36
 
! Отговори
Promithias преди 4 дни
За пръв път чета инето на. България като възможна мишена на военни действия, убитата ни от бой подобие на държавица държи складове за ракети на чужда войска и то срещу страна , която утре може да ни измете от планетата , те се карат на тема русофили и русофоби , това не може да не в най-спрелото майймунско племе в света ! Напрао закриване !
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тея верно ако искат да ударят България с каквото и да било, нито има нещо, нито има някой който ще може/иска да ги спре. Жална ни майка, и политиците по уличните стълбове.
18
 
34
 
! Отговори
ЛИПОВОЙ СЕ РАЗГОЛИ преди 4 дни
ПОКАЗА ИЗКРИВЕНОТО ВАРВАРСКО ЛИЦЕ НА ВСИЧКИ РУСНАЦИ - СВИКНАЛИ САМО СЪС ЗАПЛАХИ И ТЕРОР ДА СИ ЖИВУРКАТ В БЛАТОТО НА ПУТИН...