Русия променя ядрената си доктрина

Причината е ескалацията от страна на Запада в Украйна
1 сеп 2024 21:12, Нели Христова
217
Русия променя ядрената си доктрина
Снимка: БГНЕС

Русия ще внесе изменения в ядрената си доктрина в отговор на действията на Запада около конфликта в Украйна, заяви днес заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков, цитиран от БТА.

Рябков заяви, че решението е "свързано с курса на ескалация на нашите западни противници" по отношение на това, което Русия нарича своя "специална военна операция в Украйна".

"Както многократно сме казвали, работата е в напреднал стадий и има ясна насока за корекция, което се дължи и на проучването и анализа на опита от развитието на конфликтите през последните години", заяви Рябков.

Заместник-министърът не уточни за какви точно промени става дума.

Настоящата ядрена доктрина на Русия, установена с указ на президента Владимир Путин през 2020 г., предвижда тя да използва ядрено оръжие в случай на ядрен удар на противник или на атака с конвенционално оръжие, която заплашва самото съществуване на държавата.

Русия, която обвинява Запада, че използва Украйна като прокси, за да води война срещу нея, е давала и преди сигнали, че обмисля промени в ядрената си доктрина. Според Ройтерс сегашното изказване но Рябков е най-категоричното изявление направено от Москва до момента, че ще внесе изменения в стратегическия документ.

В средата на август "Файненшъл таймс" написа, снабдил се със секретни документи, че Русия е подготвила военноморския си флот да нанася удари с ракети с ядрен заряд по обекти дълбоко в Европа при потенциален конфликт с НАТО. На картата е отбелязана и България.

Документите, изготвени между 2008 г. и 2014 г., включват списък с цели за ракети, които могат да носят както конвенционални бойни глави, така и тактически ядрени заряди. Руските офицери изтъкват предимствата на използването на ядрени удари на ранен етап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от Русия
Последният разговор между Путин и Байдън: Суров и безкомпромисен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Братушките правят на пух и прах западната военна техника в покрайна, а р0ба русофоба потен жули ракия, гняса салата и гледа новините по нова и бтв какво се случва на фронта, докато жена му си чати с любовника.
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бойците от групировка "Север" и Севастополските морпехи от 810-та неспирно унищожават укро-нациската нечист в Курска област. Отважните бойци от групировите "Център" "О", "Запад" "Z" и "Восток" "V" напредват с бързи темпове в Донбас като са стигнали до окрайнините на гр. Покровск. Така наречената окрайна се денацифицира и демилитаризира стремително.
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
30 км навътре в Курска област и боксуване. До сега 20 хил укронацяги фира. Евала укропитеци, давайте напред
12
11
 
10
 
! Отговори
СОФИЙСКИТЕ ТЪРТЕИ преди 2 седмици
си скъсаха гласовете да хулят Русия и бутнаха накрая ПСА > ЗАРАДИ ТЯХ ОБАЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЩЕ ВИДИМ ЯДРЕНИТЕ СЛЪНЦА
11
13
 
18
 
! Отговори
Айде старата песен преди 2 седмици
Могучая, която три години се бие за едни села около границата и разчита на ракетите на ким, за които плаща в кози, пак плаши гаргите. Добре, че са им останали съветски нюкове, с които през ден плашат. Иначе да ги бяха опаткали украинците отдавна. Жалка история, жалка държава, жалък народ, взел се за нещо. Разбира се, има и малко свестни хора.
10
13
 
15
 
! Отговори
Лозунг преди 2 седмици
Руското ядрено приказване - най-гласовитото ядрено приказване в целия свят!
9
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вие наистина ли си мислите, че украинците с 5 бригади/полка, това са максимум 25 хил човека, ще успеят да завладеят Русия? )))) Навлезнаха в Курска област в квадрат 30:30 км и отделни малки групи навлизат с бърза скорост на още макс 10 км навътре. Прилича на набезите на тер. групировка Боко Харам в Нигерия, Чад и Нигер. Ефективност нулева. Брутални самоубийствени рейдове. Американският генерал направил тази стратегия със сигурност е някой некомпетентен джендър ))))
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия създаде нов ФПВ-дрон камикадзе под името "Княз Вандал Новгородский". Този дрон работи с оптичен кабел и нито една система РЕБ не може да му противодейства. Сигналът е отличен, а изображенията са супер изчистени. Руснаците ви пръскат русофоби, нацяги и джендери. За да живеете трябва да се предадате.
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жалко, добре си живяхме. Ако го фърлят да е след моята смърт, че да не гледам как ме ядат червеите.
6
11
 
14
 
! Отговори
Русия е мощ преди 2 седмици
Вече над 2 млн укронацисти и натовски наемници са могилизирани, а Русия тепърва започва за загравя хахахаха дори не е обявила война, а само СВО
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Cтигa глупocти и кажeтe нe на укро-натовската пpoпaгaнда!!! Следете телеграм каналите: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Също така гледайте предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru по канала "Россия 1" и различни канали в smotret.tv
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пyтuняraтa мaй шe фъpra aтoмa, kъge лu?
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Готвят се за Войната. Това с Украйна се оказва само разгрявка.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фъргай ги тия атомни бомби - ше им изтече срока като на пиратките у Елин Пелин :)))
1
10
 
17
 
! Отговори
ген. Тагаренко преди 2 седмици
Тагаренко пита: Какво се случва с бесарабските българи в украйна? Колко са загиналите? Колко българи киевския нацистки режим изпрати на фронта за месо?