Володимир Зеленски: Помощта от Запада не стига за победа във войната

Китай да предава директно на Украйна предложенията си за мир, поиска той
Обновена: 16 юни 2024 18:47 | 16 юни 2024 18:30, Анисия Иванова
359
Володимир Зеленски: Помощта от Запада не стига за победа във войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че сегашното количество на западната военна помощ за Украйна не е достатъчно, за да се гарантира, че Киев ще спечели войната срещу Русия, предаде АФП.

"Има помощ. Има сериозни пакети. Достатъчна ли е тя (помощта) за победа? Не. Закъснява ли? Да", заяви Зеленски на пресконференция в Швейцария след голяма дипломатическа среща на върха, посветена на плана на Киев за прекратяване на конфликта.

Зеленски заяви още, че Китай трябва да предава директно на Украйна предложенията си за мир във връзка с войната на Русия срещу страната му, вместо да го прави чрез медиите, предаде Ройтерс.

Двудневната мирна конференция за Украйна в Швейцария трябва бързо да бъде последвана от втора среща, заяви днес при закриването на заседанията Зеленски, цитиран от ДПА.

Подготовката ще отнеме само месеци, а не години, каза той. Според Зеленски някои държави вече са изразили готовност да бъдат домакини на такава среща на върха.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че предварително условие за участието на Русия ще бъде ангажиментът на Москва към Устава на ООН.

В заключителното комюнике от срещата на върха, което беше подписано от 80 от присъстващите държави, не се споменава за последваща конференция.

Президентката на Швейцария Виола Амхерд призна, че на конференцията са били представени различни гледни точки, но подчерта, че тя ознаменува първото обсъждане на мирния процес на високо равнище. Според нея са създадени някои съществени предпоставки за прекратяване на войната в Украйна.

Фактът, че огромното мнозинство от присъстващите държави постигнаха съгласие по комюникето, показва какво може да постигне дипломацията чрез търпелива работа, добави Амхерд.

Русия не беше поканена на събитието и не прояви интерес да участва. Срещата на върха беше и опит на Запада да привлече други държави от Южна Америка, Азия и Африка към усилията за мир, основани на международното право. Украйна призовава за постигане на "справедлив и траен" мир, посочва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от Русия
Ким изпратил на Русия контейнери с близо 5 млн. артилерийски снаряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А оная Гергана Пъпешова защо се лензи и се кокори като някаква дебилка и олигофренка?
174
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някой виждал ли е така наречената Руска Федерация на картата преди 1991 година???
173
12
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Азиатските орди на Сатаната Путин от буряти,калмики,чечени, мордвини,якути,узбеки,фино-угри и прочие са налазили православните земи! Мир ще има само ако бъдат изчистени или се приберат обратно в блатата!
172
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някой виждал ли е така наречената държава Израел на карта от преди 1948 г. ? А някой виждал ли е така наречената държава Украйна на карта от преди 1991 г.?
171
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А Тръмп вика, че Зеленски е най-успешия сейлсмен който някога е виждал. Само за няколко часа Америка олекнала с 61 милиарда при посещението на Зеленски, а когато се прибрал в Киев, Зеленски вика, че 61 милиарда не са достатъчни.
170
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Съветска България произвеждаше компютри и роботи, а атлантическа България бере ягоди, мие Zадници и възпитава _шайка русофоби!
169
1
 
11
 
! Отговори
Укропитек преди 2 седмици
10 години откакто укронацистите подпалиха Дома на провсъюзите в Одеса, където изгоряха живи 43 човека, 6 бяха убити на улицата и над 200 бяха ранени. Там между другото имаше българи жертви. Преди началото на СВО Путин каза, че всички престъпници се знаят поименно и ще понесат своите наказания. Путин е мъж и си изпълнява обещанията. Слава на Путин, той е Велик!!!
168
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Даже се чудя защо срещите да не станат почасови. Така няма да се налага да се пътува. Записват да кажем по 5 срещи на ден и после ги излъчват цяла година. То принципно всичките му срещи са с една фланелка и протичат по еднакъв начин с едни и същи участници и еднакъв резултат така, че никой няма и да забележи ако 5 срещи ги излъчат на 12 части.
167
2
 
14
 
! Отговори
Слава на Русия преди 2 седмици
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати над 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.
166
3
 
4
 
! Отговори
Путински бензин преди 2 седмици
Ти русофобе зареждаш трошиняка си с Путински бензин. Ти русофобе спонсорираш Русия! Ти русофобе си ееебааатии е слааб0умния цръвул момче!
165
1
 
8
 
! Отговори
ген. Лукова главичка преди 2 седмици
Оня нацяга футболния хулиган суетльо, приятеля на расате тук му купиха униформата и оборудването (за хиляди левове). Отиде в урина в края на ноември. Там се изучи момчето за месец и киевския режим го прати на първа линия под Купянск в края на декември, след 3 дена беше денацифициран )))). Повоюва си добре момчето и отиде при ген. Луков, където му е мястото. Евала БГ демократи-нацяги. Дано идете всички при вашия генерал.
164
2
 
12
 
! Отговори
Слава Урине преди 2 седмици
Някой може ли да обясни какво означава името "украйна"? "Накрая", "В покрайните"... На кое? В покрайнините на Русия ли? Хахаха. Това е държавата "урина" или на галено "ууссрайна".
163
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Днес е унищожен поредния Леопард и над 1800 укронацика са при бандера, муахахаха
162
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е няма такъв нахалник! Уникум!
161
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Воят и сълзите на русофобите и еврогеiците са приятна музика за ушите ми!
160
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
159
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Здравейте мерзавци русофоби. Как сте murVi? Как върви укро контранаступа? Стигнахте ли до Крим, а Москва кога ще завладявате?
158
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мъжете живеещи в новите територии на Русия, ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсон могат да си ходят където пожелаят, а мъжете в така наречената украйна не могат да ходят никъде, освен на фронта и да умрат за Зелената гнида и Бай Дрън Деменцията къде си 4ишка в крачолите. Вашата демокрация се провали русофобчета, вие сами се иzдрискахте на нея хахахахаха
157
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеленски разбрал, че помощта от Запада няма да му помогне и тръгнал да търси Златната рибка. Намерил я с много търсене и я изважда от морето. Тя го оглежда внимателно и пита:- Евреин?- Аха.- По-добре ме опържи...
156
2
 
6
 
! Отговори
зеленски преди 2 седмици
победа няма ще загубите това е истината .Всичките територи в руските ръце това ще е бъде новата покрайна. Ще трябва да въщате тези 200 млрд долара на ес и сащ . Това бяха заеми лихвите вървят също