Володимир Зеленски: Помощта от Запада не стига за победа във войната

Китай да предава директно на Украйна предложенията си за мир, поиска той
Обновена: 16 юни 2024 18:47 | 16 юни 2024 18:30, Анисия Иванова
359
Володимир Зеленски: Помощта от Запада не стига за победа във войната
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че сегашното количество на западната военна помощ за Украйна не е достатъчно, за да се гарантира, че Киев ще спечели войната срещу Русия, предаде АФП.

"Има помощ. Има сериозни пакети. Достатъчна ли е тя (помощта) за победа? Не. Закъснява ли? Да", заяви Зеленски на пресконференция в Швейцария след голяма дипломатическа среща на върха, посветена на плана на Киев за прекратяване на конфликта.

Зеленски заяви още, че Китай трябва да предава директно на Украйна предложенията си за мир във връзка с войната на Русия срещу страната му, вместо да го прави чрез медиите, предаде Ройтерс.

Двудневната мирна конференция за Украйна в Швейцария трябва бързо да бъде последвана от втора среща, заяви днес при закриването на заседанията Зеленски, цитиран от ДПА.

Подготовката ще отнеме само месеци, а не години, каза той. Според Зеленски някои държави вече са изразили готовност да бъдат домакини на такава среща на върха.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че предварително условие за участието на Русия ще бъде ангажиментът на Москва към Устава на ООН.

В заключителното комюнике от срещата на върха, което беше подписано от 80 от присъстващите държави, не се споменава за последваща конференция.

Президентката на Швейцария Виола Амхерд призна, че на конференцията са били представени различни гледни точки, но подчерта, че тя ознаменува първото обсъждане на мирния процес на високо равнище. Според нея са създадени някои съществени предпоставки за прекратяване на войната в Украйна.

Фактът, че огромното мнозинство от присъстващите държави постигнаха съгласие по комюникето, показва какво може да постигне дипломацията чрез търпелива работа, добави Амхерд.

Русия не беше поканена на събитието и не прояви интерес да участва. Срещата на върха беше и опит на Запада да привлече други държави от Южна Америка, Азия и Африка към усилията за мир, основани на международното право. Украйна призовава за постигане на "справедлив и траен" мир, посочва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от Русия
Ким изпратил на Русия контейнери с близо 5 млн. артилерийски снаряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Киев заминава
194
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Големият антифашист Георги Димитров е дал дефиниция: "Фашизмът е терористическа диктатура в интерес на едрия капитал". Какво тук не съвпада с Украйна? Избори в Украйна няма. Партиите са забранени. Диктатура на Зеленски под егидата на западния капитал. Преследване на рускоезичното население. Руският език се забранява. Руската култура се забранява - всички признаци на фашизъм.
193
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Укро дезертьор "Колко трябва да си slaboumen за да тръгнеш срещу 150 млн страна, въоръжена до зъби и най-мощната ядрена сила и да мислиш, че ще победиш" - никой никога не е и помислял, че може да победи Русия, това се продава на дебилcкото западно население и на опростачените българи които вярват във военна победа над Русия. Планът беше ясен - ако Русия направи нещо в Украйна - санкции, изолация, икономическа блокада, медийна война, разкол вътре в Русия ще доведат до крушение на режима на Путин. А това не се случи, и въобще не се предвижда да се случи.
192
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като слушам руски език всичко разбирам все едно слушам български. Като слушам английски, френски, испански, немски и т.н. ама нищо не разбирам. Руснаците са нашите братя и са най-близките до нас. Ние сме една кръв, един език и една вера. Ако ти не харесваш Русия, просто напусни БГ, цръвул!!!
191
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На дезертиралите укронацяги дали им водят стаж докато си почиват за наша сметка? Сигурно след време ще им дадем и пенсии.
190
1
 
12
 
! Отговори
Мутафчия преди 2 седмици
много нагло човече! Западът е разколебан, че милиардите потъват за кауза пердута, този само реве
189
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да правилно мислиш русофобе, Путин ти казва какво да правиш и той те контролира. Ти явно не си учил география и не знаеш, че БГ не разполага с енергиини ресурси. Къде ще ходиш ти русофобско maloumno същество? Нали караш колата си с Руско гориво. Нали джоба ти зависи от руските енергоресурси. Яденето ти зависи от Руското гориво. Като се перчиш, ще живееш 3 пъти по-зле с 3 пъти по-скъпо арабско гориво. Къде си тръгнал цръвуле и всички като теб фантазьори?
188
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин очерта траекторията на развитие за следващото десетилетия - Континента трябва да се освободи от чуждо военно влияние. Това означава обща Евразийска система за сигурност, а САЩ и НАТО трябва да се изнесат от Европа и от Япония.
187
8
 
1
 
! Отговори
Споко преди 2 седмици
Споко, Китай ще превземе Сибир.
186
0
 
11
 
! Отговори
Укро дезертьор преди 2 седмици
Колко трябва да си slaboumen за да тръгнеш срещу 150 млн страна, въоръжена до зъби и най-мощната ядрена сила и да мислиш, че ще победиш и даже да мечтаеш да правиш военен парад в Москва. Колко трябва да си slaboumen да работиш за еврейте, да слушаш геiропейците и да умираш за краварите?
185
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Единствената възможност на запада да излезе от световната криза на капитализма е поглъщането на руското пространство и ресурсите на Русия. В противан случай западът се превръща в Африка и Южна Америка. За да живеем щастливо в материално благоденствие, Русия трябва да бъде унищожена, това е право на всеки човек, всеки има право да живее щастливо. Затова най-важното сега за нас българите е да се готвим за тежка, изтощителна и широкомащабна война с Русия. Става въпрос за съществуването на запада.
184
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нашите русофоби така са налапали американския ботуш, че не го пускат. Вкуснен ли е американския ботуш, а бе русофоби? Какво ви дадоха краварите освен един мирижлив ботуш? Имаме ли поне един натовски патрон? Лапай американския ботуш и се кефи там
183
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Споко, целият цивилизован свят в Швейцария каза на Путин, че ако не приеме условията на Зеленски, тогава украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва, само да дойдат ефките и да изсъхне почвата, и Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите цивилизовани правила и ще ни доставят евтини нефт, газ и всичко каквото ни е кеф ще си взимаме от там за стотинки и ще живеем като самодоволни и оядени западняци.
182
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С оръжия няма да стане, ако не вкарат месо от вънка, с Украйна е свършено, а после и с ЕС, ЕС отива на кино, и целия запад губи ролята си на световен хегемон. Затова ние българите требе да сапортнеме нашите западни партньори като сключиме двустранно споразумение с Украйна и вкараме 100-200 хиляди волънтиари, България може да мобилиза поне 200 хиляди волантиара. Ако ги вкараме само по двустранно споразумение с Украйна тогава петата на НАТО не важи, и няма опасност от трета световна.
181
1
 
15
 
! Отговори
противен народ преди 2 седмици
Будят отвращение. На руснаците целия свят им обяви война, 18 хиляди санкции, всичко им спряха и всички западни компании се изнесоха, спряха им SWIFT, останаха почти без гражданска авиация и не се огънаха, приеха боя и побеждават и военно и станаха първа икономика в Европа. А украинците 8 години избиваха руснаци, и целият свят им помага, и нищо не могат сами да направят като се стигна до война, само просят, половината избягаха и не само това, ами и помощите окрадоха и Путин им виновен че използва корупцията като средство за война, инсталирал им корупция, отвратителни.
180
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
179
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Главното е, че денацификацията си върви. Укронацягите масово пътуват към бандера, а русофобите у нас и по света 4ишкат кръв.
178
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А какво става с швейцарската клоунада? Целият цивилизован свят осъди ли Русия и агресора Путин който без апсолютно никакъв повод и без апсолютно никаква причина инвейдва суверенни страни които просто си седят мирно и тихо и нищо не правят?
177
2
 
14
 
! Отговори
Киро чупения парапет преди 2 седмици
По улиците на щатите живеят над 60 млн клошове и бездомници. Улиците им са пълни с колабирали наркомани. Постоянни престрелки между бандитските групировки, в които под 30 застреляни на ден даже не се съобщават. Пълно е с тлъстяци, хора изпаднали в дълбока депресия, gендъри, сатанисти и сектанти. Там сменят половете на деца и има еднополови бракове. Това ли искате? Ако искате значи сте болни. Споменатото по-горе е невъзможно да стане в Русия и Беларусь.
176
2
 
11
 
! Отговори
Бомба ОДАБ-1500 преди 2 седмици
Украинците напредват към бандера във вид на мръвки и ламарини! Слава!