Путин: В Украйна в момента се бият близо 700 000 руски войници

Украйна се затруднява с мобилизацията след продължаващите над 2 г. кръвопролитни и опустошителни бойни действия
15 юни 2024 07:30, Елка Василева
332
Путин: В Украйна в момента се бият близо 700 000 руски войници
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви по телевизията, че в настъплението в Украйна в момента участват близо 700 000 руски военнослужещи, предаде Франс прес.

"Имаме почти 700 000 души (в района на специалната военна операция)", каза Путин в предавана по телевизията среща с войници, наградени за военните си подвизи, като използва официалното название на въоръжената операция, започнала през февруари 2022 г., посочва АФП.

Още по темата
През декември миналата година руският президент каза, че участващите в операцията военнослужещи са около 617 000.

АФП припомня, че през май Русия започна мащабна офанзива в Харковска област в Североизточна Украйна.

"Просто бяхме принудени да разширим фронтовата линия до Харковска област, за да намалим терористичните удари срещу Белгород и други населени места", каза Путин. Досега обаче Русия е напреднала в този сектор от фронта само с няколко километра, отбелязва ДПА.

Едни "10, 15 или 17 километра" няма напълно да попречат на украинците да продължат да обстрелват руските градове, но опасността постепенно намалява, посочи Путин и добави, че е необходима предпазливост.

"Ако врагът продължи да прави това, което е правил досега, тогава ще решим какво да предприемем, за да защитим нашите градове", каза руският президент, намеквайки, че руската офанзива може да стане по-мащабна.

Русия не съобщава загубите си в жива сила в операцията си в Украйна. Според последните огласени данни - от септември 2022 г. - загиналите в бойните действия руски войници са 5937. Редица независими анализи, както и някои западни разузнавателни служби, обаче изчисляват загубите на най-малко десетки хиляди.

При все това Русия има числено превъзходство на фронта, докато Украйна се затруднява с мобилизацията след продължаващите повече от две години кръвопролитни и опустошителни бойни действия, отбелязва АФП.

През февруари украинският президент Володимир Зеленски каза, че убитите украински войници са 31 000.

В петък, в навечерието на среща на върха в Швейцария, посветена на пътищата за постигане на мир в Украйна, на която Русия не е поканена, Путин на практика постави като условие за преговори капитулация на Украйна, отбелязва АФП. Зеленски отхвърли такава възможност, определяйки казаното от руския президент като "ултиматум в стил Хитлер", допълва агенцията.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от Русия
Ким изпратил на Русия контейнери с близо 5 млн. артилерийски снаряда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 62 Кравар, Путин 1000 пъти ви набива в краварските канчета че си иска само Донбас, а не цяла Украйна. И на 90% си си го е взел. Ти изобщо знаеш ли колко е голям Донбас като площ, кравар жалъъък?
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До последния хохал !
64
0
 
5
 
! Отговори
само питам преди 2 седмици
Те знаят ли, че ги наричаш руснаци?
63
0
 
0
 
! Отговори
Зззз преди 2 седмици
До коментар 60 ! Много си кух.
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 63 - Да убиват, и по някоя пералня, печка, тоалетна чиния втора ръка...
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голямо козяшко виене тука бе ! Грабвайте сумките и бегом марш на фронта !
60
3
 
6
 
! Отговори
ХайлХимарс преди 2 седмици
А 700000 черни чували осигури ли другарю пУТИН?
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Да"Бият се и побеждават фашиската чума." Първо да се уточнят с понятията фашизъм и нацизъм. Току виж са разбрали, че фашистите и нацистите не са украинците, а самите те.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А в момента 230 рубли струват точно 1 (един) долар!
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пеевски по цял ден плаче в руското посолство за Украйна. Затова му е така размътен мозъка.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С каква цел са там Путине?
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
700 000 и въпреки това не могат да постигнат нищо. Загубиха Украйна и точка. Никакъв шанс да си я върнат цялата. Нула. Зеро. Остана им само вариантът с ядрените бомби, но тогава не се знае кой кого и какво ще остане.
54
3
 
2
 
! Отговори
Стеф Русомразина преди 2 седмици
Той разбра, че може би величието не се измерва с големината на ***, а с делата и мъдростта на владетеля.Тази история за Путларах Акбар и *** му се превърна в легенда, която се разказваше от уста на уста, напомняйки на всички, че истинската сила и уважение не идват от външния вид, а от сърцето и разума.
53
4
 
3
 
! Отговори
Стеф Русомразина преди 2 седмици
Вместо това, настъпи оглушителна тишина, последвана от нервен смях и шушукане.Оказа се, че великият Путларах не беше толкова впечатляващ, колкото си мислеше. Тълпата, вместо да се страхува и да го възхвалява, започна да се смее и да се присмива. Съветниците му, които до този момент бяха мълчали, също не успяха да се сдържат и избухнаха в смях.Путларах, осъзнал своята грешка, бързо закопча панталоните си и избяга от трибуната, червен от срам и гняв. Той разбра, че може би величието не се изме
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
от 58 ...да станеш най-големият маааалоумник.....
51
6
 
8
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 2 седмици
до тук беше руската романтика на окупант и властелин на пръстена.. Руската велика империя се оказа една художествена измислица и лирическия герой с име на женски полов орган- който му отива се оказа един комплексар и фашист който потопи в кръв и разрушения два народа. В следващите 100 г руснака ще бъде мразен и презиран и ще е синоним на разбойничество, убийства и най нишата прослойка на човечеството.Русия се държи като стара незадоволена мома която прави всичко възможно да я изнасилят *** от Алабама - части на НАТО..ха хаха Е няма как. Просто ще я погребат без секс ха хаха
50
7
 
2
 
! Отговори
Стеф Русомразина преди 2 седмици
Путларах се изправи на високата трибуна, облечен в най-бляскавите си одежди. Тълпата замлъкна в очакване. Той се усмихна самодоволно и започна да говори за величието си, за силата и мъдростта си, докато тълпата го гледаше с все по-голямо недоумение.И тогава, точно в най-драматичния момент, Путларах направи крачка напред и с гордост разкопча панталоните си, очаквайки да види възхищението и страха в очите на хората. Вместо това, настъпи оглушителна тишина, последвана от нервен смях и шушукане.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи Путин си признава, че му обстрелват градовете, а той щял да види какво да прави. Това ли ти е денацификацията, това ли ти е големия успех, ***.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тука краварите кефят от простотиияяя...Путин не бил служил войник Путин???Муахахахаа...Имаше един уникален кравар в този сайт който преди години когато Румен Радев стана президент за пръв път и каза иронично: "Какъв Генерал е този бе? Генерал е колкото Бойко Борисов. Този изобщо ходил ли е в казарма?" Муахахахахаха...толкова сте зле краварите у форума!
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И нита една жертва, таваришши! Даже наще храбри солдати раждат бъдещите юнаци на фронта!