Русия не съди дезертьорите, праща ги директно на първа линия на фронта

Отменени са процесите срещу най-малко 170 войници и са изпратени край Харков
4 юни 2024 10:25, Петър Бойчев
290
Русия не съди дезертьорите, праща ги директно на първа линия на фронта
Снимка БГНЕС

Руските военни власти вече не съдят, а изпращат на първа линия на фронта мъже, отказващи да се бият в Украйна. Това се казва в нов доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава изданието "Украинска правда“, цитирано от "Фокус".

Според предварителната оценка на ISW, руските войски са започнали настъпление в северната част на Харковска област, когато Северната групировка войски на Въоръжените сили на Руската федерация е била недокомплектована. Затова Министерството на отбраната в Москва е започнало да изпраща военнослужещи в очакване на съдебен процес на фронта в Харковска област с цел укрепване на ограничените сили в района.

Руското опозиционно издание "Верстка“ съобщи на 3 юни, че военните власти на Москва са започнали принудително да изпращат на фронта в Украйна стотици военнослужещи, отказали да участват във военните действия. По-специално през май те са били разположени в Харковска и Донецка области.

"Верстка“ пише, че руските военни държат военнослужещи в подразделения, докато чакат съдебен процес за престъпления, свързани с отказа им да воюват. След това процесите им внезапно биват отменяни и те са изпращани набързо в Украйна.

Освен това руските власти използват физическо насилие, за да принудят някои войници доброволно да отидат в Украйна, докато други са извеждени от килиите си с оръжие и изпращани принудително на фронта.

Руските власти са отменили процесите срещу най-малко 170 войници, отказали да се бият, и са ги изпратили в Украйна, без следователи, прокурори и адвокати да са били наясно с тези действия.

"Верстка“ цитира няколко източника, включително един от администрацията на руския президент, според които руската армия изпраща наборници и "некомпетентни“ резервисти, подписали договори с Министерството на отбраната, за небойни мисии в руските гранични войски, за да освободи опитен военен персонал за офанзива в северната част на Харковска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от Русия
Къде евроизборите не са важни, а Путин е най-притеснителната фигура?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
2
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 3 седмици
Путин така и не разбра ,че на сила нищо не става. Нов СССР и нов световен ред няма да има. И долара остава най желан.Путин не спечели нищо , а загуби всичко с тази война.
242
0
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 седмици
Интересно тези мъже изпратени на сила на фронта в Украйна, що за войници ще бъдат и с какво желание ще се бият. Най много да избягат при украинците.
241
2
 
2
 
! Отговори
А аз мислех, че ги преди 3 седмици
ядат сурови или пържени! Как предварително неграмотниците разбират какво мисли Путин все още не съм разбрал!
240
1
 
4
 
! Отговори
За тор стават преди 3 седмици
всички руснаци
239
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак са объркали украинците с руснаци.Нормално.Приличат си.Днес е имало протест в Украйна,но мълчите.Протесирали са,защото са им върнали загиналите без органи.Как не ви е срам такива неща да криете?!Само исках да кажа,че онези където са се занимавали с търговията са вече наказани.Имат рак.Парите,които са взели от това няма да ги спасят.Трябва да се покаят,защото голям грях са извършили.
238
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Невероятна простотия, достойна долнопробна фантасмагория
237
7
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Полша е започнала ВСВ - руска истина от руския мир.
236
2
 
4
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 3 седмици
цитат Освен това руските власти използват физическо насилие, за да принудят някои войници доброволно да отидат в Украйнаама вие пишете такива нелепости и даже ви плащат за това...
235
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сорросоидите някакви копейки им се привиждат..
234
5
 
10
 
! Отговори
Копейкин преди 3 седмици
Няма проблеми. Още натурална тор за украинските земи.
233
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво.Друго не може.Един ден ще свършат дДезертирите и армията.Щото,определено УКРАЙНА няма да е последната линия.
232
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Турция кандидатства в БРИК. Китай и Корея официално подкрепят Русия заедно с БРИКС и Африка. Украйна е занулена, САЩ остават сами, защото в ЕС никога, никога, никога( кредит ДЖО Дементния) няма да ни управляват повече луди, алчни баби. Украйна ще влезе в НАТО....след Русия и когато Тръмп го закрие.
231
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЩОМ Е "УКРАИНСКА ПРАВДА" ЩО НЕ КАЖАТ ЗА ГОНЕНИЦИТЕ ПО ГЕСТАПОВСКИ ИЗ ЦЯЛА УКРАЙНА.
230
1
 
3
 
! Отговори
опитен войник ? преди 3 седмици
ТАКОВА ЖИВОТНО НЯМА . Отиваш във окопа и всеки със късмета си при тая артилерииска война всичко е зар ! А опитен за мен е друго да може да определи и да подаде координати и да притежава други знания иначе и Рамбо да си все тая никой не знае от къде ще мине куршума ,всеки знае че се бяга наведен и че не трябва да се изправяш и оглеждаш и че като се хвърлиш на земята трябва да се претърколиш веднага и като падне граната се ляга на земята със гръб нагоре краката събрани точно към гранатата има и
229
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само глупости писна ми да се пречи и лайковете не работят коректно.
228
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Един час не мога да достигна до това каре за мнение. От мурафети.
227
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Кравария й трябва само 1 голяма ракета в Ню Йорк. Друго не й трябва. Няма нужда да трепят кравите и алигаторите в блатата.
226
10
 
11
 
! Отговори
До 240 преди 3 седмици
Ами на нас ни писна от украинските копейки и тяхната проси,пък и не само на нас щом Мурсулата се плаши от такива като Възраждане и най-вече,че не си мълчим.
225
14
 
10
 
! Отговори
решението е преди 3 седмици
На Раша й трябва само 1 голяма ракета в Москва. Друго не й трябва. Няма нужда да трепят комарите и мечките в блатото.
224
6
 
8
 
! Отговори
верно ли преди 3 седмици
А УкраИна какво ги прави, салата?