Русия не съди дезертьорите, праща ги директно на първа линия на фронта

Отменени са процесите срещу най-малко 170 войници и са изпратени край Харков
4 юни 2024 10:25, Петър Бойчев
290
Русия не съди дезертьорите, праща ги директно на първа линия на фронта
Снимка БГНЕС

Руските военни власти вече не съдят, а изпращат на първа линия на фронта мъже, отказващи да се бият в Украйна. Това се казва в нов доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава изданието "Украинска правда“, цитирано от "Фокус".

Според предварителната оценка на ISW, руските войски са започнали настъпление в северната част на Харковска област, когато Северната групировка войски на Въоръжените сили на Руската федерация е била недокомплектована. Затова Министерството на отбраната в Москва е започнало да изпраща военнослужещи в очакване на съдебен процес на фронта в Харковска област с цел укрепване на ограничените сили в района.

Руското опозиционно издание "Верстка“ съобщи на 3 юни, че военните власти на Москва са започнали принудително да изпращат на фронта в Украйна стотици военнослужещи, отказали да участват във военните действия. По-специално през май те са били разположени в Харковска и Донецка области.

"Верстка“ пише, че руските военни държат военнослужещи в подразделения, докато чакат съдебен процес за престъпления, свързани с отказа им да воюват. След това процесите им внезапно биват отменяни и те са изпращани набързо в Украйна.

Освен това руските власти използват физическо насилие, за да принудят някои войници доброволно да отидат в Украйна, докато други са извеждени от килиите си с оръжие и изпращани принудително на фронта.

Руските власти са отменили процесите срещу най-малко 170 войници, отказали да се бият, и са ги изпратили в Украйна, без следователи, прокурори и адвокати да са били наясно с тези действия.

"Верстка“ цитира няколко източника, включително един от администрацията на руския президент, според които руската армия изпраща наборници и "некомпетентни“ резервисти, подписали договори с Министерството на отбраната, за небойни мисии в руските гранични войски, за да освободи опитен военен персонал за офанзива в северната част на Харковска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
8
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Украинците воюват за Родината си,свободата си,семействата и земята! Расианите за Лада Калина!
202
6
 
5
 
! Отговори
Червен каскет преди 3 месеца
Още се чудя,защо през 2014 година в гражданската война между украинците в Донбас загинаха толкова много буряти?
201
8
 
12
 
! Отговори
Реално преди 3 месеца
Много правилна политика на руснаците. Вариантът със затворниците на първа линия проработи ли... проработи! Когато подписваш договор с армията, никъде няма клауза - аз искам да работя само в щаба! Това може да го има само при пляскащите се европейци. Така че усрите учат от положителния мъжки пример на руснаците, може и да им остане някой кв. км. територия... разбира се ако руснаците се съгласят...
200
6
 
3
 
! Отговори
Пловдив преди 3 месеца
Каспаров да им падне там ще е и той.
199
5
 
2
 
! Отговори
п-к преди 3 месеца
Чудесна практика взима 10бр гранати влиза в склада за боеприпаи и отваря хубава дупка в ай предната огневата линия.
198
8
 
6
 
! Отговори
aZ-ът преди 3 месеца
И най-най-най в дъното на либералното пackвилче информацията, че всъщност изпращайки ги на фронта, съдебните им процеси са отменени, прекратени. И къде точно е проблема, че не разбрахме?
197
9
 
8
 
! Отговори
До 212 преди 3 месеца
Така,така те все разбиват и после геройски губят и отстъпват пък руснаците разбити панически напредват въоръжени с лопати облечени по хавайски ризки
196
3
 
6
 
! Отговори
До 211 преди 3 месеца
Дали руснаците или така наречените Велики Сили щото берлинския договор не е тяхна инициатива ,а на Астро-Унгария Франция и Великобритания,а царя видиш Руско-турската война е убит през 1884г за да дойде на него място синът му чиито възгледи се различават от тия на баща му и са удобни на французи британци и автро-унгарци и на практика Берлинския договор е в основата на последвалите войни като капака е Първата Световна Война
195
3
 
9
 
! Отговори
До 211 преди 3 месеца
Е само дето сме българофили дето не искат да ги набутват в чужди конфликти,то си личи,че явно бъркаш хората и Тея евтини лозунги тук не вървят .Може би там във Лондон Брюксел или Вашингтон могат и да минат,там може даже да ти повярват,че руснаците ядат хора,но това нас не ни интересува ние си Гледаме само България
194
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера във Волчанск панцердивизиите на Путин бяха разбити и стотици руски фашисти се предадоха с надежда да отърват куршума!
193
8
 
5
 
! Отговори
До 208 преди 3 месеца
Русофилите са асоциални болни мозъци, те са неграмотни и зомбирани. Те когато трябва не са чели та сега. Чакат държавата да им дава пари и да ги хрантути. Отричат думите на Ботев, Вазов, Стамболов и много други наши пътриоти. Руснаците ни хвърлиха на лъвовете след Освобождението и не искаха да има такава държава. Бихме се със нашите съседи, които ни искаха териториите и само нашата храброст и смелост сме извоювали свободата.
192
3
 
4
 
! Отговори
Учете истерия преди 3 месеца
Аз съм евролунатик и като не ми минават глупостите изпадам в истерия
191
6
 
4
 
! Отговори
До 205 преди 3 месеца
Е малко си написал Зелето твърди,че са по 15000 на месец само дето той търси още 500000 да могилизира,а какво с предните около милион не е много ясно
190
2
 
7
 
! Отговори
Учете история преди 3 месеца
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)
189
6
 
0
 
! Отговори
До Боли ли преди 3 месеца
Какво да боли бе думи писани оня ден в интернет или по -точно през 2016 година.Това ли е историята дето цитираш,я се скрий
188
5
 
8
 
! Отговори
Учете история преди 3 месеца
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
187
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Моля ви натоварете над 20 000 000 руснаци в Европа и ги върнете да благоденстват в Русия- стига са се мъчили в Обединения запад- той е фалирал!
186
3
 
5
 
! Отговори
Расиа преди 3 месеца
Е Дъното
185
4
 
5
 
! Отговори
пак аз преди 3 месеца
Ек, не спряхте се бе тролчета ..., два дни помия се лее. Рашистка му работа!
184
5
 
7
 
! Отговори
Боли ли преди 3 месеца
До До 196 Когато великите български революционери и възрожденци са имали едно наум за ***?Боли. Трайкайте си в панелките, мизерни платени *** и чакайте да ви "освободи" Рашка, ама няма. Цъкайте постчета за копейки и си гледайте Россия 1, там ви говорят истината. Така ще продължавате да не пречите на нормалните хора да се развиват и успяват, а светът да се движи напред. Вие сте останка от една цивилизационна колективна травма, каквато е комунизимът. И само това - останки.