Русия не съди дезертьорите, праща ги директно на първа линия на фронта

Отменени са процесите срещу най-малко 170 войници и са изпратени край Харков
4 юни 2024 10:25, Петър Бойчев
290
Русия не съди дезертьорите, праща ги директно на първа линия на фронта
Снимка БГНЕС

Руските военни власти вече не съдят, а изпращат на първа линия на фронта мъже, отказващи да се бият в Украйна. Това се казва в нов доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава изданието "Украинска правда“, цитирано от "Фокус".

Според предварителната оценка на ISW, руските войски са започнали настъпление в северната част на Харковска област, когато Северната групировка войски на Въоръжените сили на Руската федерация е била недокомплектована. Затова Министерството на отбраната в Москва е започнало да изпраща военнослужещи в очакване на съдебен процес на фронта в Харковска област с цел укрепване на ограничените сили в района.

Руското опозиционно издание "Верстка“ съобщи на 3 юни, че военните власти на Москва са започнали принудително да изпращат на фронта в Украйна стотици военнослужещи, отказали да участват във военните действия. По-специално през май те са били разположени в Харковска и Донецка области.

"Верстка“ пише, че руските военни държат военнослужещи в подразделения, докато чакат съдебен процес за престъпления, свързани с отказа им да воюват. След това процесите им внезапно биват отменяни и те са изпращани набързо в Украйна.

Освен това руските власти използват физическо насилие, за да принудят някои войници доброволно да отидат в Украйна, докато други са извеждени от килиите си с оръжие и изпращани принудително на фронта.

Руските власти са отменили процесите срещу най-малко 170 войници, отказали да се бият, и са ги изпратили в Украйна, без следователи, прокурори и адвокати да са били наясно с тези действия.

"Верстка“ цитира няколко източника, включително един от администрацията на руския президент, според които руската армия изпраща наборници и "некомпетентни“ резервисти, подписали договори с Министерството на отбраната, за небойни мисии в руските гранични войски, за да освободи опитен военен персонал за офанзива в северната част на Харковска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
4
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 3 месеца
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
182
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Коцето заминава за фронта с пълен куфар от евра.
181
6
 
3
 
! Отговори
До 196 преди 3 месеца
Това твоето не е история,а соросташка истерия ,казаха ти го преди много време.
180
5
 
4
 
! Отговори
Историк преди 3 месеца
До Учете историяНещо не си чел как требе,мой.Я през ред,я през страници.Или си чел "История России",писана от У С А. :))))))Не пиши смехории,моля.Мерси.
179
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе като гледам украинските копейки със скъпите коли как се разбягаха пък тук заради Киро канадеца с мазната коса и Окорения даже станаха и нагли и си въобразиха,че всички са им длъжни май не им Пука за Урколадия,а нещо се и кротнаха.Ще ги видим след войната тях и Ония с непраната фланелка ,кво ще правят
178
4
 
9
 
! Отговори
Учете история преди 3 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
177
4
 
3
 
! Отговори
анонимус преди 3 месеца
До Вова,Аве,Пу ть0,ти накой фронт си?Да не би да се биеш за П0крайна?А?А бе,ми3ерник?
176
4
 
1
 
! Отговори
Сел4о преди 3 месеца
До за 189 мужикалягай си и ти,па ля 4о.Пр0дажниците ги видяха всички българи(без д0лните,левите *** дали,явно като теб)П0рдажниците са К.П,А.В.,Денк0фф,цялата пасмина от ПП,а герП пък са най-гоемите крадци.Айде бегай,бръже,че мръкнА.
175
3
 
4
 
! Отговори
До 191 преди 3 месеца
Да и за това Мурсула дойде да срещне с Боко тиквата,само дето ние го помним от времето когато лъскаше колите на Сикаджиите пред стадион Славия
174
4
 
7
 
! Отговори
Вова, преди 3 месеца
Нашите копейки и те отказват да ходят на фронта!
173
3
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 3 месеца
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
172
4
 
6
 
! Отговори
за 189 мужика преди 3 месеца
Продажниците от ВъZраждане и тези с жигосаните петолъчки по челата с интелект не може да изпъкнат и затова наблягат на простотията...
171
5
 
2
 
! Отговори
Жмръц преди 3 месеца
Ами да,давам им някакъв шанс за живот.Защото дезертьора се накзва единствено и само със смърт по време на война.Какво има толкова?В Бг при война първите дезертьори ще са онез,охранените,с милионите и имоти зад граница.И тогава кой ще ги съди?Правилно,никой.Тук е така.В Колонията то Посолството пишат законите и командват.
170
4
 
7
 
! Отговори
вой на БГ мужици преди 3 месеца
Ах какъв смешен плач. Русофилството се мъчи да ни убеди че войната е по вина на Украйна, САЩ и ЕС ..... Сякаш не Русия, а САЩ, ЕС както и самите украинци нападнаха Украйна !!!!
169
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трета година запада троши пари и техника и се чуди как да се измъкне от Блатото Украйна дето затънаха щото имат "много"акъл.Ама и други се опитват да набутат в него да не излезе,че само те са без акъл.
168
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разгледайте тази статия. Американците са казали нещо, което е публикувани от украинците. Но в статията става дума за Русия.
167
5
 
13
 
! Отговори
Путеландия преди 3 месеца
Трета година срам, провали и падение на руската локва.
166
5
 
4
 
! Отговори
До 180 преди 3 месеца
Тъй,тъй едно време имаше лозунги на бирените фабрики "От светло пиво към светло бъдеще" което само предизвикваше смях сред хората.Сега като гледам нищо не се променило само дето вече идват от Запада
165
2
 
2
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
Ако НАТО е отдавна в Украйна, срещу кого настъпват руснаците? Срещу Украйна или срещу НАТО и Украйна? И къде са F-ките, да не са при нашите?
164
6
 
3
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Хахах, искрено се забавлявам в нашите "демократични" медии. Всичко е предсказуемо и втръснало до припадък...Обикновено се започва с някакъв пасквил, топката се подава от световно НЕеизвестни, някакви си хора, трябва да има задължително Путин и....всички *** паля-човци почват да се надпреварват да се самоубежват и самоуспокояват под темата.Само Путин умирА 10-на пъти, Шойгу - 3, ракетите свършваха и те поне 10-на пъти, пералните - и те. Като слушаш мислиш, че са пред Москва, па то...