Доц. Бенатов за ситуацията в Украйна: Тежка и напрегната, помощта се бави

На 20 май мандатът на Володимир Зеленски изтече
22 май 2024 13:26, Инна Ангелова
167

По-силно ангажиране на Запада с войната - това поиска президентът на Украйна Володимир Зеленски. Според него помощта за Украйна се бави твърде много. Президентът заяви още, че ситуацията на бойното поле е "една от най-трудните".

Кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Киев доцент Даниел Бенатов определи ситуацията като "тежка и напрегната".

"Когато САЩ дават подкрепа, тя не се случва толкова бързо. Чакаме в средата на лятото въоръжението да дойде", каза Бенатов в студиото на "България сутрин". Според думите му целта на руснаците е да създават нестабилност в Европейския регион.

"Предполагаме, че главното, което искат да направят, е разрушение на ЕС като общност. Ние се намираме на предна линия. Когато САЩ забраняват да използваме американското оръжие на територията на Руската федерация, няма логика. Никой не говори, че с американските ракети Украйна ще разруши Ермитаж или Кремъл", обясни доц. Бенатов пред телевизията.

Бенотов допълни, че мандарът на украинския президент Володимир Зеленски формално е приключил на 20 май. Президентски избори е трябвало да има още през март, но страната е във военно положение и парламентът няма как да ги настрочи. “Скоро ще свърши и мандатът на парламента. Украинската Конституция казва, че избори не са възможни във време на военно положение. Украйна не може да осигури избори на своята територия", стана ясно от думите на Бенотав.

Кореспондентът допълни още, че Руската федерация е напрвила избори на окупирани територии, а това е пряко нарушение на Женевските конвенции. Изборите там са нелегитимни.

"Руснаците дълго време търсиха нова кандидатура на мястото на г-н Жириновски, който почина преди две години. Накрая установиха, че г-н Медведев може да бъде официален клоун на Руската федерация", коментира кореспондентът ни в Киев.

Крим е стратегически за контрола на Черно море. "Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари. Разрушаваме и руския черноморски флот", обобщи доц. Бенатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
зА РАЗЛИКА ОТ бЕНАТОВ ЧЕТОХ ТЯХНАТА КОНСТИТУЦИЯ И Е ЯСНО ЧЕ НЯМА ТАКЪВ ТЕКСТ. ИМА ЛИ ТЕКСТ ДА СЕ ПРАВЯТ ПРЕВРАТИ С ПЕТ МИЛИАРДА ДОЛАРА ОТ САЩ ТАМ, В КОНСТИТУЦИЯТА МАЙДАНИТЕ ЗАПИСАНИ ЛИ СА А БЕНАТОВ.
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бенотов допълни, че мандарът на украинския президент Володимир Зеленски формално е приключил на 20 май. Президентски избори е трябвало да има още през март, но страната е във военно положение и парламентът няма как да ги настрочи. Скоро ще свърши и мандатът на парламента. Украинската Конституция казва, че избори не са възможни във време на военно положение. Украйна не може да осигури избори на своята територия", стана ясно от думите на Бенотав. ама никъде в конституцията няма такъв текстБЕНИХИЛ
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Точно така - Русия пак да ни е големия брат, щото сега имаме много сестри, мъжки сестри ако ме разбираш правилно! А аз не искам един ден сина ми да ми доведе зет, както е модерно в западните демократични общества! Те за това живеят - за пеерастията!
46
1
 
13
 
! Отговори
Бойко Борисов: преди 4 месеца
Настоявам депедерастизацията и декурвоизацията да засегне лично плевнелиев, банкерчето - двойник на Кръстьо Лафазанов, всички от ДБ, повечето от ПП и демократичната общност в България! Това са леворезбарците в нашите земи и трябва да се лекуват, болни са от курвоизиран и педерастиран американски вирус!
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ДО баш "демокра - Кой ти пречи да се извисяваш духовно? Или викаш без Русия да ти нареди да се извисяваш духовно няма как да започнеш? Дали ще насочиш живота си към духовното или материалното в наши дни зависи от теб. Преди 89-а духовното е било забранено или забравихте вече? Нито ЕС, нито САЩ, нито който и да било не може да ти бъде оправдание, че не се развиваш духовно т.е. целта на коментара ти не е да накараш хората да се развиват духовно, а да искат Русия пак да ни е големия брат!
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След като Кирило Буданов защити пламенно Путин че Навални е починал от естествена смърт ми стана ясно, че Русия и САЩ играят в един общ цирк, резултата ще е след много години да си делнат Украйна. Войната няма да свърши в близките десет години. Много е доходна.
43
1
 
14
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 4 месеца
окупацията в руските украйнини я извърши сащ през 2014 г., а даже и по-рано. В момента руските момчета освобождават територията СИ - изконна руска земя! Това е истината, а другите лъжи, дето плямпат сорсидните платени пишман журналисти" е лъжа!
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия и САЩ си водят войницата, сметката я плащаме ние и другите будалии като нас. Гледайте чия икономика расте и чия страда и ще видите кой има интерес от войната.
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама те още си верват че ще победят руснаците. Как я виждат тая победа никой не знае. По същият начин са гръмнали чернобил преди години . Благодарение на налудни самовнушения и абсолютно неадекватни спрямо реалната действителност действият. Насреща си какво имат ? Една голяма държава с милионна армия и хиляди атомни водородни и квито там си искате бомби. Те кво имат ? Некви брадати *** крещящи "слава на украйна "
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако Русия извърши пълна декурвоизация и депедерастизация на ДБ - ще закрият партията, щото там всички до един са такива!
39
0
 
15
 
! Отговори
Хи хи преди 4 месеца
Тия чипове за перални много добри бе, идеално стават и на ракети ! Може да са с изкуствен интелект !
38
0
 
10
 
! Отговори
ДО баш "демокра преди 4 месеца
къде е оная гьостерица разчекната урсула от ЕК - дето разправяше за някакви чипове от перални и бойлери ?!? Евро народе - спиш ли ?!? Иде време разделно и ние трябва да сме от правилната страна на истинския живот, а не фалшивия материален свят!
37
0
 
10
 
! Отговори
Рендето преди 4 месеца
Въййй...., цял "Доцент" докараха да ни говори за Окраина, а за Бг...., абе даже на българите вече не им дреме за Бг, виж Окраина..., не мой дишаме без нея!!!!
36
0
 
18
 
! Отговори
Колкото и помощи преди 4 месеца
да изсипвате в Украйна те ще се изпаряват като разлят спирт в слънчев ден. Тая държава води класацията за корупция. Чак украинската армия се чуди вече какво става, униформите им по-скъпи от депутатските костюми, храната им някакво невиждано горме, а защитните им съоръжения струват по-скъпо от злато. И при всичко това, Украйна няма достатъчно униформи, войниците гладни стоят в окопите, които сами са издълбали с подръчни средства.
35
1
 
10
 
! Отговори
Аналния отвор: преди 4 месеца
Призовавам за пълна денацификация на руските украйнини и пълна депередастизация и декруовизация на България и особено на ЕС! В Русия ни е надеждата за нормалност в света!!! Успех Русия!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия чипове от перални обърнаха СВО.
33
1
 
21
 
! Отговори
абе преди 4 месеца
не съм видял жител на новите републики да бяга през г.лава към киев, обратно-всички искат да са към майка русия! за каква нелегитимност ми дрънкате?
32
6
 
5
 
! Отговори
до Хи хи преди 4 месеца
Руснаците са в 18-век, сигурно ще използват средновековни начини за изтръгване на признания от зеленото жуже. Горкото, много ще страда.
31
0
 
20
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 4 месеца
Руснаците не окупират, а освобождават руските украйнини, завзети от сащ и клоуните им - режима в Киев! Това е истината, а не глупостите, които дрънкат сорсидните платени "журналисти" в България и ЕС! Придържайте се към истината! Колкото и българите са окупатори в т.нар. северна македония, толкова и руснаците са окупатори в руските украйнини!
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западът преди победи изтока със свобода на словото. Сега с цензура не виждам как ще победи. Прибегне ли някой към цензура, значи че не е на прав път.