Русия запорира активи на "Дойче банк" в страната

Руски съд наложи запор върху имуществото на "УниКредит" вчера
18 май 2024 23:30, Анисия Иванова
89
Русия запорира активи на "Дойче банк" в страната
Снимка: БГНЕС/EPA

Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции на "Дойче банк" в Русия в рамките на съдебно дело срещу германската банка, предаде Ройтерс, позовавайки се на съдебни документи.

Банката, заедно с германската компания "Линде", е била един от кредиторите-гаранти по договор за изграждане на завод за преработка на природен газ в Русия, който е бил прекратен поради налагането на санкции от страна на Запада заради войната в Украйна.

Делото е внесено за разглеждане след жалба от страна на базираното в Санкт Петербург "РусХимАлианс", съвместно предприятие, чиито мажоритарен дял е собственост на руския газов гигант "Газпром" и което е оператор на проекта.

Арбитражният съд в Санкт Петербург забрани на "Дойче банк" да използва 100-процентовия си дял в уставния капитал на руското си дъщерно дружество, както и в "Дойче банк Технолоджи Сентър". Съдът също така наложи запор на ценни книжа, недвижими имоти и банкови сметки на стойност над 238 милиона евро, съобщи БНР.

Вчера руски съд нареди да бъде наложен запор върху активите, сметките и имуществото на "УниКредит" - дъщерно дружество в Русия на базираната в Милано "UniCredit Group", както и дялове ѝ в две дъщерни компании, като част от паралелно съдебно дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: русияЕСзапор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
23
 
! Отговори
Пен преди 3 месеца
Нормално,реципрочен отговор!
5
20
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
До 2. Разбира се ,че Светите Германци търсят Майка си България в това,което каквото и да значи ,наричаме "Русия". Все пак Германците са дойч,тоест ДОЧЬ на БОЛГ ГАЛИЯ,тоест ДЪЩЕРЯ СВЯТА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ. По-скоро е нужно да попитаме как се озоваха ромите руснаци на изконна Българо-Израело-Германска Ашкеназка Земя?
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
A нa Дoйчe Beлe, kora?
3
30
 
10
 
! Отговори
Руско безсилие преди 3 месеца
Вземат сгради, които в Северна Корея 2 нямат никаква стойност за междунардните инвеститори. Тези банки отписаха всичките си активи в Русия още в края на 2022. Крепостните пак изплискаха легенЯ.
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мама си ли търсят у Русия :)))
1
36
 
13
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
Хахахаха..След кражбата на тоалетни чинии и кафемашини от МакДоналдс руснаците посегнаха и на щорите на Дойче банк офисите . Руснаци,теглете си куршума,защото ,честно казано,ме е гнус дори да ви убивам.