Русия запорира активи на "Дойче банк" в страната

Руски съд наложи запор върху имуществото на "УниКредит" вчера
18 май 2024 23:30, Анисия Иванова
89
Русия запорира активи на "Дойче банк" в страната
Снимка: БГНЕС/EPA

Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции на "Дойче банк" в Русия в рамките на съдебно дело срещу германската банка, предаде Ройтерс, позовавайки се на съдебни документи.

Банката, заедно с германската компания "Линде", е била един от кредиторите-гаранти по договор за изграждане на завод за преработка на природен газ в Русия, който е бил прекратен поради налагането на санкции от страна на Запада заради войната в Украйна.

Делото е внесено за разглеждане след жалба от страна на базираното в Санкт Петербург "РусХимАлианс", съвместно предприятие, чиито мажоритарен дял е собственост на руския газов гигант "Газпром" и което е оператор на проекта.

Арбитражният съд в Санкт Петербург забрани на "Дойче банк" да използва 100-процентовия си дял в уставния капитал на руското си дъщерно дружество, както и в "Дойче банк Технолоджи Сентър". Съдът също така наложи запор на ценни книжа, недвижими имоти и банкови сметки на стойност над 238 милиона евро, съобщи БНР.

Вчера руски съд нареди да бъде наложен запор върху активите, сметките и имуществото на "УниКредит" - дъщерно дружество в Русия на базираната в Милано "UniCredit Group", както и дялове ѝ в две дъщерни компании, като част от паралелно съдебно дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: русияЕСзапор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
12
 
4
 
! Отговори
Къде няма септични преди 3 месеца
До урунгел 22. др0гаре плоскоземи. дано тези пари ви помогнат да сделате чудото на инженерната мисъл...централна канализация в кУмсОмолск на аМур, че се вмирисахте от септичните ями. . . . . ями в България?
25
8
 
21
 
! Отговори
БайГаньо преди 3 месеца
Браво на Русия! Законите са за всички, включително и за западните банки.
24
0
 
4
 
! Отговори
иБриците за хуй преди 3 месеца
на ставате сергееФф......тор.
23
11
 
29
 
! Отговори
Хи хи преди 3 месеца
Русия е в БРИКС, който е половината свят, отделно има още толкова държави, които си имат бизнеса с Русия. ЕС се прецака много, като загуби такъв важен партньор.
22
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е и ? като не са се изнесли до сега от блатостана и търгуват с него хак да им е .То и аз обмислях да взема 3 хиляди декара за зенеделски бизнес около Ростов още през 2013 ана за два дена ми мина сетих се какво представлява бляднг ленд и нямам намерение да ги оставян да ми крадна бизнеса
21
17
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ!
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каквото повикало.
19
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гладни руснаци, а продавайте сега ресурси на Африка да ви дойде акълът хаха
18
6
 
25
 
! Отговори
Хи хи преди 3 месеца
Браво на Русия! Западът си го наби много яко, като замрази активи на Русия, щото десетки хиляди фирми избягаха от Русия, и оставиха пари, земи , сгради, офиси, технологии, оборудване, машини и други активи в ръцете на Русия за трилиони долари !
17
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Запада им взе до колкото знам 340 милиярда представяте ли си за какви пари Става на въпрос. А в Русия работят за мизерни 400 500 долъра. Мизерия. От класа. Нищо им няма да страдат щом не се вдигат срещу режима да стоят гладни
16
15
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
А Харков Превзеха ли го ....???...ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА......Тези Живеят в Света на Фантазиите и Мечтите ....Мечтите Поне са Безплатни.....
15
19
 
11
 
! Отговори
Жуцакот преди 3 месеца
краде на едро. И това няма да помогне на руските фашисти. Блатната империя бързо и сигурно потъва
14
13
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
Да, 238 милиона Евро, а Европейците и Американците Вече Изпращат Стотиците Милиарди Евро на Русия - Пращат Ги На Украйна.............ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
13
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Германия е най-съсипана от американско - английската операция в Украйна!Останаха си без Северен поток, без атомни централи,без читав човешки ресурс и германците намаляха, имат си само бежанци, заеми и либерален ентусиазъм!
12
15
 
22
 
! Отговори
Z преди 3 месеца
Слава на Русия -страж на славянска Европа.
11
15
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Разбрахме,че пак сме на губещата страна.
10
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако няко не е разбрал.Край с Русия!Game over!
9
18
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Нека запорират.Руските активи в западни банки са многократно повече.Ще се конфискуват и "Дойче Банк" и "Уникредит" ще получат компенсации за загубите.
8
24
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
Между другото,хей така,за да се погаврите с К.К. влезте в групата на турската националистическа партия "Възраждане" и вижте една публикация от преди около четири часа,която обаче "Възраждане " не позволяват да се сподели във Вашето фейсбук-пространство. Турският престъпник Костадинов е подкрепил протест с личното си присъствие на поклонници и подръжници на ТЕРОРИСТИЧНАТА АНТИБЪЛГАРСКА И АНТИСЕМИТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ "ХАМАС". СМЕРТНА ПРИСЪДА ЗА ТУРСКИТЕ ФАШИСТИ ОТ "ВЪЗРАЖДАНЕ",МОИТО СА ДПС 2!
7
25
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
Между другото,хей така,за да се погаврите с К.К. влезте в групата на турската националистическа партия "Възраждане" и вижте една публикация от преди около четири часа,която обаче "Възраждане " не позволяват да се сподели във Вашето фейсбук-пространство. Турският престъпник Костадинов е подкрепил протест с личното си присъствие на поклонници и подръжници на ТЕРОРИСТИЧНАТА АНТИБЪЛГАРСКА И АНТИСЕМИТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ "ХАМАС". СМЕРТМА ОРИСЪДА ЗА ТУРСКИТЕ ФАШИСТИ ОТ "ВЪЗРАЖДАНЕ",МОИТО СА ДПС 2!