Русия запорира активи на "Дойче банк" в страната

Руски съд наложи запор върху имуществото на "УниКредит" вчера
18 май 2024 23:30, Анисия Иванова
89
Русия запорира активи на "Дойче банк" в страната
Снимка: БГНЕС/EPA

Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции на "Дойче банк" в Русия в рамките на съдебно дело срещу германската банка, предаде Ройтерс, позовавайки се на съдебни документи.

Банката, заедно с германската компания "Линде", е била един от кредиторите-гаранти по договор за изграждане на завод за преработка на природен газ в Русия, който е бил прекратен поради налагането на санкции от страна на Запада заради войната в Украйна.

Делото е внесено за разглеждане след жалба от страна на базираното в Санкт Петербург "РусХимАлианс", съвместно предприятие, чиито мажоритарен дял е собственост на руския газов гигант "Газпром" и което е оператор на проекта.

Арбитражният съд в Санкт Петербург забрани на "Дойче банк" да използва 100-процентовия си дял в уставния капитал на руското си дъщерно дружество, както и в "Дойче банк Технолоджи Сентър". Съдът също така наложи запор на ценни книжа, недвижими имоти и банкови сметки на стойност над 238 милиона евро, съобщи БНР.

Вчера руски съд нареди да бъде наложен запор върху активите, сметките и имуществото на "УниКредит" - дъщерно дружество в Русия на базираната в Милано "UniCredit Group", както и дялове ѝ в две дъщерни компании, като част от паралелно съдебно дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: русияЕСзапор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
13
 
! Отговори
Баба Меца преди 3 месеца
След първите санкции приземиха 60 руски самолета в ЕС.В отговор Русия сметна,че е платила 400 на лизинг дадени и самолета и ги използва за вътрешни линии 11милиарда долара обща стойност и застрахователите спорят с производителите им дали да ги платят или не!От който има повече повече се взема!Хо,хо,хо!
45
7
 
26
 
! Отговори
крах преди 3 месеца
До Ss Както е тръгнала европейската икономика, действително скоро няма да има западни инвеститори - и не само в Русия.
44
7
 
8
 
! Отговори
И руски мир преди 3 месеца
го чака Запада с четвъртит поглед като на украинските войници след като Запада не искал загуба на Русия,както каза вчера Новия Пророк Зеленски.
43
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Амиии...нима? А западът може да запорира активи? Това е западен патент. Други не могат. Авторско право.
42
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А тук кога ще запорират имотите на Шиши,Доган,Велчеви, Костов,Паси,Тиквун, просто Киро и всякакви още партиини чеда и наследници ?
41
10
 
26
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Браво
40
5
 
34
 
! Отговори
Това е преди 3 месеца
Само началото. И трябва реципрочно да продължи.
39
4
 
42
 
! Отговори
И правилно! преди 3 месеца
Каквото почукало, такова се обадило.
38
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руснацитре искат танкове с кръст да влизат пак в Русия. Защото знаят, че след това пак половин европа ще говори руски без акцент. Само че, този път навярно цяла европа ще е, понеже парен каша духа. За съжаление, САЩ няма да могат да помогнат, понеже няма да могат да понесат последствията. Неприемливо ще е за тях.
37
5
 
23
 
! Отговори
Дарк преди 3 месеца
Ми,каквото повикало това откликнало е казал народа ни.В Германия има наказателна отговорност за неспазване на санкции,но Русия не признава законността им поради липса на решение на ООН,което да е задължително за света,а Русия има право на вето Призивът на Зеленски да се извади Русия от постоянния съвет за сигурност на ООН също няма как да стане пак поради ветото и устава на ООН,за който пак има право на вето.Поне Русия го прави чрез съд,а не чрез закони,които да изгонят чуждите вложители,че знае
36
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Емчи има си подписани договори. Има нарушение на договорите. Има нормални съдебни дела. Нищо особено.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Gauleiter. После нал знаеш какво се случи след това ?
34
5
 
30
 
! Отговори
Смях преди 3 месеца
Странни коментари . Когато конфискуват руски активи дива радост . Това било демократично . Сега рев . Блатная били , пиндостанци .
33
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Запорираните сметки, имущество и акции на "Дойче банк" са една незначителна част от пъзела. Стратегическото преимущество е на страната на Русия и тя го използва в пълен размер и с пълна сила.
32
19
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ТОВА НЯМА ДА СПАСИ УМИРАЩАТА ТЕРОРУСКА ПУТИН !
31
20
 
8
 
! Отговори
Gauleiter преди 3 месеца
Рушн я ците пак искат танкове с кръст да влизат в Рушката ко4ина.
30
8
 
7
 
! Отговори
Хи хи до 39 преди 3 месеца
Ами сделай си ти самовар или електромобил бе, кво чакаш другите да го сделат !?? Ти нещо сделал ли си изобщо, освен миризливия продукт за к:енефа ??
29
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
*** го подкара като болшевиките през 20-те години.После ще подсмърчат за подаянияКоленичейки.....
28
22
 
12
 
! Отговори
Добра новина преди 3 месеца
Защото крайно време е всеки да разбере,че русия на путин е държава , която се бори срещу света. Това е държава на нищетата,самоизолацията,безпардонноста и пълна липса на такт и хуманност. Бягайте от русия.......а относно запора,това ще се случи на всеки,който не целува краката на путин и не дели с него парите си.
27
11
 
21
 
! Отговори
Хи хи преди 3 месеца
Фирмите в Европа вече подгъват крачета без руски суровини, ето например Фолксваген трябва да се откаже от планът на ЕС за пълна електрификация на автомобилния парк, и са изтласкани от китайските елекромобили. Ама Китай има достъп до руските суровини, а фолксваген не. А с плюнка не става, колкото и гужа *** да се плюнчи за електромобили производство на ЕС. Суровини трябва гужа ***, руски суровини, не плюнка !