Шестима мъже, положили цвете за Навални, получиха призовки за фронта

Полицията в Москва идентифицира всеки, почел опозиционера
21 фев 2024 18:13, Нели Христова
142
Шестима мъже, положили цвете за Навални, получиха призовки за фронта
Снимка: БГНЕС

Най-малко шестима жители на Санкт Петербург, които бяха арестувани, докато оставяха цветя на импровизирани мемориали за Алексей Навални, са получили военни призовки.

Правозащитници от проекта Get Lost съобщиха във вторник, че е била връчена призовка на 27-годишен жител на Санкт Петербург, след като е бил арестуван докато оставя цветя на паметник на жертвите на политическите репресии след смъртта на Навални.

"Арестуваха ме, докато поднасях цветя. Осъдиха ме на три дни арест, а призовката ми дадоха преди да ме освободят. Нямам криминално досие и никога не съм имал. Трябва да се явя там преди 27 февруари", каза мъжът пред Get Lost.

В сряда сутринта базираният в Санкт Петербург Telegram канал Rotonda съобщи, че шестима души, които са били арестувани на мемориала на Навални, са получили призовки след освобождаването им.

"Призовките показват, че арестуваните трябва да отидат в наборната служба през следващите дни, за да проверят информацията си и да се регистрират за военна служба", пише Ротонда.

Каналът съобщи също, че властите са изпратили военна призовка в дома на човек, който все още е в ареста за посещение на мемориала на Навални.

Григорий Свердлин, ръководител на правозащитната група Go by the Forest, публикува документ от московската полиция, който нарежда на служителите да дежурят 24/7 на два паметника на жертвите на политическите репресии (Соловецкия камък на площад Лубянка и Стена на скръбта) и да "идентифицират" всеки, който носи цветя на паметниците, считано от 17 февруари.

Не се уточнява колко време служителите ще дежурят на паметниците.

Носещите цветя са разпоредени да бъдат идентифицирани "с цел предотвратяване на евентуални нарушения на закона и идентифициране на лица, нарушаващи обществения ред". Служителите са длъжни да се явяват ежедневно в Центъра за борба с екстремизма.

Указът е с дата 17 февруари и е подписан от началника на Московската полиция О.А. Баранов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще се срещнат с добрите украинци на бойното поле и ще усетят силата на демократичния Запад и оръжията му на фронта.
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Скоро на тях ще носят цветя, като герои на Русия.
114
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 месеца
Получили са награда !
113
3
 
2
 
! Отговори
Айдеее преди 5 месеца
всички предатели при Навални!
112
3
 
3
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Когато има държава НПО не може да се развява спокойно!!!
111
3
 
6
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 5 месеца
Китайците вече правят карти с руски провинции, включени в Китай. Това ще е новата китайска сатрапия.
110
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Правилно! Всеки който подкрепя този предател заслужава да ходи като пушечно месо на фронта!
109
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми шляят се през деня, нямат какво да правят - добре е да свършат нещо.
108
6
 
6
 
! Отговори
Онзи преди 5 месеца
Много зле. Тези удариха дъното
107
7
 
12
 
! Отговори
Гадняр преди 5 месеца
После се чудят защо се налага китайците да правят автомобилни заводи в Русия... Няма как систематично да унищожаваш всеки инакомислещ в продължение на над сто години и после да чакаш просперитет и морал. Руснаците стават или пушечно месо или *** вкопчени в собственото си жалско съществуване.
106
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преди ги пращаха в Сибир сега в Украйна.
105
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До CalifornicationНе четеш внимателно! Я сега посочи някъде в текста дали е написано, че Кирилицата е "македонска"? Написах, че територията на която се мъдри Охрид е била българска тогава и Климент Охридски е българин, т.е. по времето на създаването на Кирилицата, такова чудо "Македония", не е съществувало тогава, а македонците са си нашите украинци, българи, възпитавани от сърбите, да мразят собствените си братя българи!
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В миналото Скопие и Охрид, са били български столици! Български столици: Плиска, Преслав, Охрид, Скопие, Велико Търново и още една столица, сега не се сещам как се наричаше, защото не е била дълго време столица на България!
103
16
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 5 месеца
Невероятни *** са руснаците. Най-голямата грешка на САЩ и Запада беше, че не оставиха Хитлер да унищожи изцяло Русия и след това да се разправят с него...
102
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В нормалните страни всеки е невинен до доказване на вина. В Русия всеки е виновен , ако сложи цветя някъде, а според русофилите гаржданите са поданици и са виновни , ако само се усъмнят в непогрешимостта на диктатора
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 105И Кирилицата действително е създавана в Охридската и Плиско-Преславката школи, ///Де,бре и ние сме чули изказването на Путин.,,.. от Македонската земя.. "!!! Рускии, Охридската школа няма нищо общо със създаването на кирилицата, нито Плиска!
100
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това чака всички, които гласуват за Възраждане. На фронта, празните магазини и руските коли
99
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До АнастасийНПутин, не е казал, че Кирилицата е македонска, а каза, че е произлязла от Македония(като географско понятие) , направи го тактично, за да не обиди българи и македонци. И Кирилицата действително е създавана в Охридската и Плиско-Преславката школи, но тогава, такова чудо "Македония" не е съществувало изобщо, а Охрид и Македония са били български територии и част от България! Откъде е Климент Охридски и къде е създавал училища? И кой го изпраща в Охрид? Нали българите+българския цар!
98
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 99А може би изгорените българи в Одеса, пребитите българи, включително и )))и т. н. Русоробе колко пъти ти казвах, а и ти не се ли усещаш, че повтарянето на бомбастични ЛЪЖИ не значат, че са истина?!
97
7
 
14
 
! Отговори
Путин преди 5 месеца
Във военно време, Русия няма пари да храни опозиционери по затворите;))) - директно на фронта за изпълнение на присъдата. Така, Навални ще ми помогне за да набера доброволци за фронта срещу Украйна. Оказа се, че имало много желаещи за военна служба и в България скоро ще пратя призовки, защото гледам, че и там има много почитатели на Навални. Ще ми дойдат добре;)))