CNN: Закъснялата контраофанзива може да донесе проблеми на Зеленски в САЩ

Изглежда, че Путин ще има последната дума за края на войната
Обновена: 9 авг 2023 14:31 | 9 авг 2023 14:12, Стела Стоянова
354
CNN: Закъснялата контраофанзива може да донесе проблеми на Зеленски в САЩ
Снимка БГНЕС, архив

Една от най-големите трагедии на Украйна в хода на критичната контраофанзива, която засега не отговаря нито на собствените й, нито на очакванията на Запада, е, че Киев не може сам да реши съдбата си, коментира американският телевизионен канал CNN, цитиран от "Фокус".

Властите на Украйна начело с президента Володимир Зеленски са зависими от огромния поток американски и западни оръжия. И по всичко изглежда, че държавният глава на Руската федерация Владимир Путин, който "вкара Украйна в тази ужасяваща война“, ще има "последната дума за това дали и кога тя ще приключи“, отбелязва медията.

Докато жертвите на бойното поле ще решат колко заграбена територия ще възстанови Украйна, изходът от войната също ще бъде оформен от външни фактори, включително променящите се политически сили в САЩ, Москва и европейските столици.

"Закъсала офанзива и зимна безизходица, например, биха имали особени последици в САЩ, тъй като биха могли да засилят въпросите относно подкрепата на Вашингтон за войната, която ще бъде тласната в една остра изборна година“, предупреждава телевизията.

Още по темата

Американците са подготвени за потенциален сблъсък между президента Джо Байдън, който съживи НАТО и е най-критичният външен поддръжник на Украйна, и бившия държавен глава на САЩ Доналд Тръмп – скептик към Алианса, който се възхищава на Путин и обещава да сложи край на войната за 24 часа, вероятно според условията на руския президент. И дори ако Тръмп не е кандидатът на Републиканската партия за изборите през 2024 година, намаляването на обществената подкрепа за войната може да навреди на Байдън, обобщава CNN.

Ето защо както по политически, така и по стратегически причини, има огромен натиск за това контраофанзивата на Украйна да доведе до значителни пробиви на бойното поле още това лято.

Засега обаче усилията на украинците изглеждат по-скоро като лозунг, отколкото като блицкриг, което увеличава възможността войната да продължи поне през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
1
 
1
 
! Отговори
ВСУ методично чисти преди 8 месеца
Украйна от руски терористи
269
15
 
0
 
! Отговори
... преди 8 месеца
Русоблядките много коментират, че американския народ не искал война, не знам си колко % са били против войната. Я коментирайте колко % от руския народ иска тая война и реално я подкрепят.
268
2
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 8 месеца
Все повече започва да намирисва на ТСВ. Надявам се, че здравомислещите хора няма да допуснат това да се случи. Но и американците трябва малко да смекчат тона. Ясно е за всички, че ако не подкрепят Украйна, режимът на Зеленски ще падне бързо.
267
0
 
11
 
! Отговори
Itso преди 8 месеца
Накрая ще стане така, както каза Хенри Кисинджър в началото на войната - че за да приключи Украйна трябва да е готова да се раздели с територии. Британската империя навремето така е решавала регионални конфликти в границите на империата, когато започват да назряват британците дазделят територии, така направиха с Индия, която разделиха на 3 държави - Пакистан, Бангладеж и Индия за да разрешат конфликти на религиозна основа.
266
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каква контраофанзива? За 2 месеца урките изгубиха 40,000 и нищо не направиха.
265
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чрез Настъпоидната настъпателна офънзива УКР войска настъпи около 80% от мините, а когато хукнаха обратно към сталтовата позиция настъпиха отново 80% от неизбухналите мини. При 100 заложени мини и 100 атаканте възвръщанте войници настъпателно са възплеменени 96 мини и само 4 войници са ост живи. Съответно ако офанзивата е била от 100 000 войници само 4000 са останали живи. Зехлюнски, АтентатПревратът иде.
264
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако Украйна победи Русия, значи България може да победи Турция. Долу математиката, да живее фантазията.
263
2
 
25
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 8 месеца
Украинския фронт е пред разпад. На няколко места по фронта Руснаците готвят щурмови юмруци и във всеки один момент могат да получат заповед за контранастъпление което ще приключи чак във Киев където ще фръкне на Зелката главата !
262
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ясно е че Зеленски няма полезен ход, освен да се кандидатира за президент на САЩ от демократичната партия
261
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еее ми не е честно пък! Тъкмо свикнах с медийните лъжи и сега......
260
1
 
22
 
! Отговори
Bormann преди 8 месеца
Усс.райна потъна при рибите и повлече нато с нея...... Мир на праха на покойните :))
259
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Днес.бг са манипулатори!Оригиналното заглавие на СНН не е закъснялата , а ЗАКЪСАЛАТА (ЗАСТОЙНАТА) контраофанзивата.Смисълът е че е доникъде ...Или редакторите не знаят английски или умишлено пускат фалшиви заглавия !"_____________ Освен, че не знаят английски и не могат да пишат грамотно на български, не могат и да четат. Пуснали са през гугъл-преводач текста, и разбрали-недоразбрали, изпляскали закъснялата вместо закъсалата. То това четене с разбиране някъде в 3-4 клас се усвоява, ама нейсе...
258
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 307В същата статия на CNN се казва че според проучване направено по поръчка на медията ,55% от американците искат Конгреса да спре по-нататъшната помощ за Украйна.///Американците по принцип не подкрепят нито една война.Дори бяха против участието в ПСВ и ВСВ.
257
1
 
10
 
! Отговори
Mda преди 8 месеца
Днес.бг са манипулатори!Оригиналното заглавие на СНН не е закъснялата , а ЗАКЪСАЛАТА (ЗАСТОЙНАТА) контраофанзивата.Смисълът е че е доникъде ...Или редакторите не знаят английски или умишлено пускат фалшиви заглавия !
256
2
 
22
 
! Отговори
Анди Буленко преди 8 месеца
И на децата вече е ясно че укрите не моат се мерят с рашките и ще ядат мноого бой. Но форумните диванни експерти разбира се ще ви кажат тъкмо обратното. Ама човек трябва да умее и да разсъждава логически а не да се поддава на пропагандата, която е тотално подвеждаща.
255
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да се избиват колкото искат. Един народ в 2 държави, това да не са англосаксонци.
254
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Амииииии...... Ча как така от днес закасня? Нали до вчера къртеха мивки?!?
253
0
 
7
 
! Отговори
До Мълдър преди 8 месеца
Светът има още по-малко нужда от безpoдници като теб.
252
24
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 8 месеца
Какво искал Путин, никой не го интересува, пич. Ние не можем да се съобразяваме с всеки. Нато да ги удря, дано изчезнат тея ручляци. Светът няма нужда от тях.
251
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин не я е вкарал украйна сама се вкара с помоща на запада . Президента Порощенко каза в одеса 2014 вашите деца ще стоят в подземията и няма да ходят на училище и куп други простотии ,още преди да са почнали някакви бойни действия ,та дори и да е имало това е безумие да се говори от президент, минали сме по този път макар и не толкова страшен