CNN: Закъснялата контраофанзива може да донесе проблеми на Зеленски в САЩ

Изглежда, че Путин ще има последната дума за края на войната
Обновена: 9 авг 2023 14:31 | 9 авг 2023 14:12, Стела Стоянова
354
CNN: Закъснялата контраофанзива може да донесе проблеми на Зеленски в САЩ
Снимка БГНЕС, архив

Една от най-големите трагедии на Украйна в хода на критичната контраофанзива, която засега не отговаря нито на собствените й, нито на очакванията на Запада, е, че Киев не може сам да реши съдбата си, коментира американският телевизионен канал CNN, цитиран от "Фокус".

Властите на Украйна начело с президента Володимир Зеленски са зависими от огромния поток американски и западни оръжия. И по всичко изглежда, че държавният глава на Руската федерация Владимир Путин, който "вкара Украйна в тази ужасяваща война“, ще има "последната дума за това дали и кога тя ще приключи“, отбелязва медията.

Докато жертвите на бойното поле ще решат колко заграбена територия ще възстанови Украйна, изходът от войната също ще бъде оформен от външни фактори, включително променящите се политически сили в САЩ, Москва и европейските столици.

"Закъсала офанзива и зимна безизходица, например, биха имали особени последици в САЩ, тъй като биха могли да засилят въпросите относно подкрепата на Вашингтон за войната, която ще бъде тласната в една остра изборна година“, предупреждава телевизията.

Още по темата

Американците са подготвени за потенциален сблъсък между президента Джо Байдън, който съживи НАТО и е най-критичният външен поддръжник на Украйна, и бившия държавен глава на САЩ Доналд Тръмп – скептик към Алианса, който се възхищава на Путин и обещава да сложи край на войната за 24 часа, вероятно според условията на руския президент. И дори ако Тръмп не е кандидатът на Републиканската партия за изборите през 2024 година, намаляването на обществената подкрепа за войната може да навреди на Байдън, обобщава CNN.

Ето защо както по политически, така и по стратегически причини, има огромен натиск за това контраофанзивата на Украйна да доведе до значителни пробиви на бойното поле още това лято.

Засега обаче усилията на украинците изглеждат по-скоро като лозунг, отколкото като блицкриг, което увеличава възможността войната да продължи поне през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До266.Одеса ще е руска така или иначе Путин си я иска.За Харков незнам,но Одеса това си е град с предимно руско население.Създаден е от руснаци и ще бъде руски.Въпрос на време е.
229
0
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
целия свят разбра,че предишната украина няма да я има вече... сега въпросът е дали Одеса и Харков ще станат независими федерални области..1) Военно и финансово Русия доказа че ще издържи..ако се наложи да се води война даже 20 години. 2) Украинския народ е изморен от про-Европейската пропаганда ..иска мир..3)На Европа и писна да плаща Така че се очаква раздел на оставащата територия... .. Украйна ще е дна вътрешноконтинентална държава ...с население 10 мил. Това ще е крайния резултат
228
5
 
2
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 9 месеца
от хардкор васалите на руснята останахме само ние и унгарците. и докато унгарците ни се водят, ни се карат но са европейци последните хиляда години, дивния *** и космат ориенталец инжинер балкански главата ше му уври кой плаща на султана войната, като почне пак да се реди с купони за хлеб. но и тогава форумните спецове ще търсят виновните в цру, великите сили и международното положение. две поколения израсли с бригада, борбичка, потници и коремни просто трябва да измрат за да има некв шанс
227
6
 
6
 
! Отговори
Финала е известен преди 9 месеца
В Хага вече тестват микрофоните и клетките в които ще се озоват новите фашисти от Путеландия начело с бункерния дядка !
226
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
ЦНН(американския мсат) се прослави с проруски разкрития и малко преди да изберат тръмп. легендата гласеше че братски славянски бизнесмен ги е спасил от фалит
225
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
До вой на рашиски *** Къв трибунал бе , офчиий? Когато осъдят краварите за войните в Сърбия ,Либия ,Сирия ,Афганистан и т.н. ,тогава ще почнат новите дела.Ако Хага не е 100м под вода.
224
0
 
10
 
! Отговори
Че преди 9 месеца
то на всеки нормален човек е ясно, че последната дума е на Путин. Даже и американските политици го разбраха. Само нашите не!
223
15
 
8
 
! Отговори
вой на рашиски орки преди 9 месеца
Не забравяйте , че последната дума е на ТРИБУНАЛА В ХАГА !!!
222
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако прочетете цялата статия на страницата на СНН ще разберете, че западните медии вече са почнали да подготвят обществото за подялбата на Украйна. Почнали са ни от далече за да не ни дойде изненандващо. Вече никой не говори за победи на Украйна, а за това как по-малко да загуби.
221
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 250 Да бе и могат и да те "нахранят" ,ако искаш и чак за Украйната си ще си имаш
220
0
 
8
 
! Отговори
уточнение преди 9 месеца
До Winston Churchill Не подценявай нигерийците!Те знаят какво се случва когато облечеш укронацистка униформа.Вече около 300 000 си отидоха заедно с униформите.А наемниците от цял Свят се пръснаха като пилци.Нито един от нашите натовци -атлантици-краваролюбци не смее дори да припари до Уссрайнината.
219
0
 
9
 
! Отговори
Тиктак преди 9 месеца
Време е Зеленото джудже да вдига бялото знаме.Все още може да се спаси Украйна но часовника тиктака и ако се чака може и да не бъде спасена.Вовата е казал искането си а именно пълна и безусловна капитулация на укровойските на цялата територия на Украйна.Такова беше искането и към Германия през Втората световна.
218
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 224 Е не разбра ли ,че номера да се изкарваш жертва не върви и не си набутвай Украйната ти като никой не те е канил
217
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Въздушна тревога е обявена над цяла Украйна.
216
0
 
2
 
! Отговори
хм преди 9 месеца
До Winston Churchill Нали се сещаш, че ако това се случи, Нигерия ще съществува само още няколко часа?
215
15
 
5
 
! Отговори
вой на рашиски орки преди 9 месеца
Да защитаваш международно признат агресор, окупирал и заминирал суверенна държава си е чиста проба шашкъния и платен с рубли и копейки kрeeтeнизъм !
214
0
 
9
 
! Отговори
Тагарев преди 9 месеца
Зеленка, гледай от мене колко съм изпълнителен!!! Чичо Сам ще те ... в ...
213
1
 
6
 
! Отговори
ало ало преди 9 месеца
какви ейбръмси бе, обещали им 6/шест/ бройки, след време още толкова ама като ги отремонтират в германия!....представяте ли си как са се смяли путин и шойгу!
212
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Усещам, че ние пак сме на страната на губещите. Да благодарим на ПП, Тагарев, Плевнята и форумните русофоби за това.
211
1
 
8
 
! Отговори
КИРО БИДОНЯ преди 9 месеца
Да изхвърлим вмирисаното вкиснато зеле! Време е!