CNN: Закъснялата контраофанзива може да донесе проблеми на Зеленски в САЩ

Изглежда, че Путин ще има последната дума за края на войната
Обновена: 9 авг 2023 14:31 | 9 авг 2023 14:12, Стела Стоянова
354
CNN: Закъснялата контраофанзива може да донесе проблеми на Зеленски в САЩ
Снимка БГНЕС, архив

Една от най-големите трагедии на Украйна в хода на критичната контраофанзива, която засега не отговаря нито на собствените й, нито на очакванията на Запада, е, че Киев не може сам да реши съдбата си, коментира американският телевизионен канал CNN, цитиран от "Фокус".

Властите на Украйна начело с президента Володимир Зеленски са зависими от огромния поток американски и западни оръжия. И по всичко изглежда, че държавният глава на Руската федерация Владимир Путин, който "вкара Украйна в тази ужасяваща война“, ще има "последната дума за това дали и кога тя ще приключи“, отбелязва медията.

Докато жертвите на бойното поле ще решат колко заграбена територия ще възстанови Украйна, изходът от войната също ще бъде оформен от външни фактори, включително променящите се политически сили в САЩ, Москва и европейските столици.

"Закъсала офанзива и зимна безизходица, например, биха имали особени последици в САЩ, тъй като биха могли да засилят въпросите относно подкрепата на Вашингтон за войната, която ще бъде тласната в една остра изборна година“, предупреждава телевизията.

Още по темата

Американците са подготвени за потенциален сблъсък между президента Джо Байдън, който съживи НАТО и е най-критичният външен поддръжник на Украйна, и бившия държавен глава на САЩ Доналд Тръмп – скептик към Алианса, който се възхищава на Путин и обещава да сложи край на войната за 24 часа, вероятно според условията на руския президент. И дори ако Тръмп не е кандидатът на Републиканската партия за изборите през 2024 година, намаляването на обществената подкрепа за войната може да навреди на Байдън, обобщава CNN.

Ето защо както по политически, така и по стратегически причини, има огромен натиск за това контраофанзивата на Украйна да доведе до значителни пробиви на бойното поле още това лято.

Засега обаче усилията на украинците изглеждат по-скоро като лозунг, отколкото като блицкриг, което увеличава възможността войната да продължи поне през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
11
 
! Отговори
Венелин преди 9 месеца
Проучване на общественото мнение в САЩ показва, че 51% от американците са за прекратяване на помощта за Украйна. 48% са помощта да продължи.
249
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Мутафчияти така и нашето черноморие като го поискат ще го отстъпиш, а копейка?и бузки ще разтвориш
248
4
 
16
 
! Отговори
Афганистански пътник преди 9 месеца
Бaй Дън готви афганистански сценарий за Украйна. Идват избори и не може да се занимава повече със зеления наркoман. Толкова му беше срокът на годност на as long as it takes.
247
4
 
9
 
! Отговори
Xaxa преди 9 месеца
Хехехе цитиране ня една "медия", която никой американец не гледа, просто защото освен лъжи и пропаганда не се пуска там, досущ като така наречената наша медия, кофата за б.о.*** "днес бг".
246
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Оше ли я дъвчите тая измислена контраофанзива
245
5
 
7
 
! Отговори
Американ преди 9 месеца
Какъв Байдън бре, тоя демент ще умре преди или по време на изборите..ако изобщо го допуснат до там..
244
1
 
7
 
! Отговори
До 272 преди 9 месеца
Урлопа дето чака подаяния се обяснява,айде да просиш ,а на на друго място
243
3
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
До Анонимен 287 за сметка на това се говори че адвокати, са започнали да завеждат дела срещу фирми "поддържащи дискусия" и фейкомети навсякъде из европейския съюз. днеска сипвате на хохлите, утре ше сипвате вода у хартиена чашка с треперещи ръце, докато пишете обяснения и докладни. никой не е анонимен в интернет. а, благодарствените банкови фалити и братския славянски рекет с гориво за аеца никой ги не е отменял.
242
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 286 Не бе на украинците Възраждане им е като викел в тиквата
241
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вече никой не говори за победа на укро зомбитата....
240
13
 
5
 
! Отговори
Z предатели преди 9 месеца
ПУТИНОФИЛИТЕ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ МАСОВО И МЕТОДИЧНО ОАКВАТ ФОРУМИТЕ. УКРАЙНА ИМ Е КАТО ТРЪН В ..... ! КОПЕЙКИН ЯВНО ШИРОКО Е РАЗВЪРЗАЛ КЕСИЯТА С РУСКИ ПОДАЯНИЯ.
239
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Контраофанзивата, струваща на САЩ и НАТО досега 385 млрд долара, буксува сериозно. Байдън и синът му скоро ще бъдат съдени за подпалването на тази война, целяща да заличи следите на съмнителните сделки, които семейната им фирма беше сключила с Украйна. Но скоро ще дойде Видовден. Когато Тръмп се върне в Бялата къща.
238
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 281 Още ли просиш бе жалко създание
237
3
 
25
 
! Отговори
хм преди 9 месеца
Помнете ми думата. Руснаците ще изчакат още месец-два в отбрана, ще изчакат на украинците да им понамалее хубаво оръжието, пушечното месо и мотивацията и ще има една мощна контра на контрата, че като седнат укрите на масата за преговори, съвсем да са с нас*ани *** и да разписват, каквото им предложат руснаците. Ще заминат още 10-тина % от Украйна до преговорите. Не ме е яд за тези проценти. Яд ме е че толкова хора измряха за няма нищо, а всичко можеше да приключи още април 2022 в Истанбул.
236
2
 
16
 
! Отговори
Зелен плъх преди 9 месеца
Контраофанзивата не е закъсняла, а ПРОВАЛЕНА, това е проблемът на зеления надрусан плъх. Изразходва ракети и боеприпаси и допусна унищожаването на танкове и друга западна техника за МИЛИАРДИ долари, а резултатът е, че още половин милион украински мъже и момчета гният в земята, затова са недоволни западните господари, които плащат за разпалването на тази война.
235
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Току що Сирски е казал че укрите настъпват в посока на Бахмут.Вече два месеца настъпват там и май са настъпали мотиката.
234
1
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 9 месеца
До aZ-ът..само да ти кажа че Днес. преписват CNN, Bloomberg, BBC и Deutsche Welle ... вече 10 години ги следя ..... първо влизам в горните медийй CNN, BBC DW ...прочитам ги ...и след 30-40 минути първоте заглавия от главната страница на CNN или BBC цъфва преведена и преписана във ДНЕС, едно към едно... не че прокопиевите медийй са по различни
233
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 272 Абе от Украйна избягаха 12 милиона ,а още 10 страната на Русия
232
0
 
8
 
! Отговори
Явор преди 9 месеца
Това е фалшива новина.Преди 2 години Русия свърши бомбите, Путин болен на легло,Москва обградена, пиле не може префръкне...Сега тръгнали да лъжат. НЕ ГИ Е СРАМ !
231
1
 
3
 
! Отговори
aZ-ът преди 9 месеца
Хубаво е, че Днес.БГ пропуска подобни материали, все пак са запазили ниво на професионализъм. Аз съм убеден , че независимо че е от сериозен източник, CNN е бранд, този материал НИКОГА не би излязал в медиите на Прокопиев, Медиапул, БТВ или Нова. Никога.