CNN: Закъснялата контраофанзива може да донесе проблеми на Зеленски в САЩ

Изглежда, че Путин ще има последната дума за края на войната
Обновена: 9 авг 2023 14:31 | 9 авг 2023 14:12, Стела Стоянова
354
CNN: Закъснялата контраофанзива може да донесе проблеми на Зеленски в САЩ
Снимка БГНЕС, архив

Една от най-големите трагедии на Украйна в хода на критичната контраофанзива, която засега не отговаря нито на собствените й, нито на очакванията на Запада, е, че Киев не може сам да реши съдбата си, коментира американският телевизионен канал CNN, цитиран от "Фокус".

Властите на Украйна начело с президента Володимир Зеленски са зависими от огромния поток американски и западни оръжия. И по всичко изглежда, че държавният глава на Руската федерация Владимир Путин, който "вкара Украйна в тази ужасяваща война“, ще има "последната дума за това дали и кога тя ще приключи“, отбелязва медията.

Докато жертвите на бойното поле ще решат колко заграбена територия ще възстанови Украйна, изходът от войната също ще бъде оформен от външни фактори, включително променящите се политически сили в САЩ, Москва и европейските столици.

"Закъсала офанзива и зимна безизходица, например, биха имали особени последици в САЩ, тъй като биха могли да засилят въпросите относно подкрепата на Вашингтон за войната, която ще бъде тласната в една остра изборна година“, предупреждава телевизията.

Още по темата

Американците са подготвени за потенциален сблъсък между президента Джо Байдън, който съживи НАТО и е най-критичният външен поддръжник на Украйна, и бившия държавен глава на САЩ Доналд Тръмп – скептик към Алианса, който се възхищава на Путин и обещава да сложи край на войната за 24 часа, вероятно според условията на руския президент. И дори ако Тръмп не е кандидатът на Републиканската партия за изборите през 2024 година, намаляването на обществената подкрепа за войната може да навреди на Байдън, обобщава CNN.

Ето защо както по политически, така и по стратегически причини, има огромен натиск за това контраофанзивата на Украйна да доведе до значителни пробиви на бойното поле още това лято.

Засега обаче усилията на украинците изглеждат по-скоро като лозунг, отколкото като блицкриг, което увеличава възможността войната да продължи поне през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
3
 
0
 
! Отговори
Winston Churchill преди 9 месеца
САЩ ДА ПРАЩАТ ВАССАЛИТЕ СИ АФРИКАНЦИ--НИГЕРИИИЦИТЕ СА 220 МИЛЛИОНА !!!..И ПОНЕ 5 МИЛЛИОНА НИГЕРИЕЦ могат да се прежалят и дда се бият с украйнски униформи на страната на Украйна ...НИГЕРИЯ БЕШЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ И ВАЖЕН ВАССАЛ НА САЩ ПО ВРЕМЕТО НА СТУДЕНАТА ВОЙНА, срещу СССР в Африка .ТЕ СА в БРИТАНСКАТА ОБЩНОСТ (ЕКС-ИМПЕРИЯТА), СЛЕД НЕЗАВИСИМОСТТА СИ ПРЕЗ 1966 год .
209
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
98 рубли за долар. Не им трябва контра офанзива на Украинците,а да издържат докато руската *** фалира.
208
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен123 преди 9 месеца
НАЙ накрая..... ДНЕС.БГ да пишат истината.... Че срещу Русия нямат шанс. Тя ще спечели.
207
2
 
2
 
! Отговори
Феминистът преди 9 месеца
Украйна е сексиска робовладелска държава с безпределно развихрила се военщина - човекомразието на украинските военкомати го доказва ежедневно. Тя и Русия не стои по-долу по този показател, но по-големите руски ресурси от наборни роби правят нещата малко по-поносими, а огромната руска територия създава добри условия за нелегално укриване от армия и мобилизация. Така че им пожелавам да се избиват взаимно колкото си искат.
206
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинците трябваше да сключат примирие през април миналата година в Истамбул. Тогава щяха да получат най-добри условия. Руснаците вече се взеха в ръце. И не ми обяснявайте каква *** била Русия. През 1945 са били още по-голяма ***, но са влезли в Берлин (и в София също).
205
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зелето се вкисна, време е да го изхвърлят.
204
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво стана с онези страшни немски котенца ,дето ги кръстиха лейопърд?Вече ги няма по фронта?Бръдлитата също не се виждат?Свършиха ли , или укропите ги продадоха?
203
0
 
8
 
! Отговори
Полковник преди 9 месеца
За глупавите коментари на Улкрофила по долу само да кажа че укритие не могат Донецк да превземат какво остава за Москва.Отново пропагандата не спира да говори за Ф16ки и Абрамси които щели да обърнат войната.Така беше и с Леопардите ама те изгоряха.Забележете признават си че искат да обърнат хода значи яко са загазили с тая контраофанзива.
202
0
 
11
 
! Отговори
Стикс преди 9 месеца
Само един *** е синьо-жълтият Укрофил. Пише истерично, по няколко пъти, за да прави вятър!
201
0
 
12
 
! Отговори
на плочта ще пише преди 9 месеца
Изчезнал вид: укропитек-малоумникус нато раболепникус от страна 404
200
0
 
9
 
! Отговори
реалист преди 9 месеца
Всеки божи ден между 500 и 800 укропа поемат към небето.Други 1000-2000 просто ще страдат цял живот ,задето са продали здравето си за долари.Въпроса е кога числото платени укропи ще падне под критичното.По-умните 1-2 милиона избягаха.Други 1-2 милиона укропа се крият по дупките, и за нищо на света няма да си покажат носа.Остават около 200 000 , които да Нова година ще тръгнат към висините ,или към руските лагери.
199
0
 
7
 
! Отговори
ХайлЗеленскиЦионизъм преди 9 месеца
А Русия и Китай като победят лиг льовците от НАТО - какво ще стане с тая демократура на юдаизма?!?
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 221 А д те повечето са украинци дето се правят на българи,не си ли го разбрал
197
0
 
13
 
! Отговори
Крокодилът Гена преди 9 месеца
Алигаторите изядоха леопардите, наред идват ей брам сите.
196
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наистина не им пукка на укропиитеците за техните. Всеки ден по 500-1000 укро войника умират. На сигурна смърт ги пращат в самоубийствени атаки. Руснаците са изградили 4-5 защитни линии - окопи, минни полета, буферни зони. Само луд би тръгнал на сигурна смърт. Появиха се видеа от унгарските райони на Украйна, карпатска област, там има етнически унгарци. Насила ги арестуват по улицата, уж за справка и ги пращат. Виктор Орбан скочи и вика: "Ние няма да позволим унгарска кръв да се лее за Украйна".
195
0
 
5
 
! Отговори
aZ-ът преди 9 месеца
Либерастията, сега CNN и те ли са ***, *** и руски пропагандари? Боже българския либераслък сте толкова първосигнални и илементарни, такива посредствени , ялови жалкати сте , че човек му е жал да продължи да ви обижда
194
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 9 месеца
Щели да му пръснат главата и без прочие...
193
1
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 9 месеца
До Укро-некрофил: "като дойдат Ейбрамсите" ! ХА ХА ХА ХА! така преди раздувахте за немските мачки, ама они се разбегая!
192
0
 
11
 
! Отговори
Тед преди 9 месеца
Много трудно ще бъде приемането на истината от либералният планктон. Година и половина създаваха паралелна реалност, в която ще живеят дори и след приключването на конфликта. Скъпи либерасти, време е да си махнете розовите очила. Страна 404 функционира на изкуствено дишане повече от година. От напъните на "великото нато" излиза само СО2. 4 армии подред вече са унищожени, всичкото старо желязо изгоря, а САЩ потриват ръце от превъоръжаването на оголената Европа, те са зад океана....
191
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След неуспеха на контрата много западни наемници казваха ,че само психично болен може да остане и да се бие в Украйна.Украинското командване е пълна трагедията и се действа против всякакви военни стратегии,което води до невероятни загуби на хора и техника