Путин: Санкциите на Запада са заплаха за целия свят

Изолация на Русия ще бъде невъзможна
7 сеп 2022 11:43, Елка Василева
240
 Путин: Санкциите на Запада са заплаха за целия свят
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който по думите му се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

Още по темата
В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивосток, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната икономика с "агресивен" опит да наложи доминацията си в целия свят.

Според него обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход.

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде "невъзможно" да изолира Русия и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена.

След налагането на санкциите Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин. 

Руският президент предложи да се помисли за ограничаване на износа на зърно от Украйна за Европа. Той ще обсъди този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС, цитирайки изявлението на Путин на Източния икономически форум.

Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно и други храни по този маршрут (от Украйна за Европа). Определено ще се консултирам с турския президент Ердоган по тази тема. В крайна сметка ние с него изработихме механизма за износ на украинско зърно, каза Путин.

Споразумението за възобновяване на износа на зърно от Украйна беше подписано на 22 юли в Истанбул от представители на воюващите Украйна и на Русия и на посредниците за постигане на договореността – ООН и Турция, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-вече са заплаха за гражданите на ЕС щото от цялата работа ние сме прецаканите
73
7
 
13
 
! Отговори
Много са нагли преди 1 година
Как пък изведнъж Наглите русначета се загрижиха за целия свят ?!
72
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Космонавт - тъ-панар. Не става въпрос какво "искаме" аз и ти. Става въпрос за нещата каквито са (без значение дали ни харесват или не. Фактът е, че ЕС правителствата са тези, които в момента смачват СОБСТВЕНИТЕ си народи. Какво прави Русия, дали го одобряваме или не, не променя факт, че това което ПРЯКО касае животът на обикновените хора е резултат не от решението ба Русия са влезе в Украйна, а на това какво Западът реши да направи. Ей това не схващаш
71
5
 
12
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 88 Какъв кравар съм ти аз ве, жаклар. Аз съм на пътво място човек и имам критично мислене! Не мога да се съглася да пропадна и да искам убийството на стотици хиляди или милиони, защото някакъв кръволок (който изби 1/3 от населението на Чечения) е решил да ме лъже и манипулира. Поне на човек да приличаше! Прилича на оня жълтия от Син Сити ха-ха
70
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджака в Киев като нищо ще си закачи примката. В краен случай циан-калий таблетка.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден ви показват гнилоча в България създаван 30 години от бивши директори, полицаи, доносници, борци, каратисти. Лесно се налага мнение като заплашваш, изнудваш, биеш и крадеш. Сега порасналите деца на същите, снимат с телефона и заплашват че ще те намерят и затрият.., иначе са креативни и работлив. Държавната администрация пълна с креативни и работливи, дето се мислят за най. В НАП колите са електрички. Само не ми говорете за работа и креативност
68
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия все повече затъва в блатото на войната, рушката икономика върти на празни обороти? Няма изход жужака трябва да се беси!
67
8
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Мечката реве.Значи примката на санкциите се затяга.Фалитът на Русия наближава.
66
3
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 82 Всичко се плаща веднъж на земята и втори път горе. Ако някой е сгрешил и е пропаднал заради кола и пари, не значи, че трябва да избием нацията му. В Русия няма ли мафия, Вовата пребори ли се с мафията?
65
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да приемем, че обозримото бъдеще е на Азия.Не разбирам, къде е видял Путин мястото на Русия там? Те са посредствена икономика, в демографски срив (като нас),а гледайки руските ТВ и пропаганда - и в културен. В Азия те ще бъдат суровинен придатък,ясно на кого.Никой в Азия няма да допусне грешката на ЕС,Русия да си разиграва дръгливото магаре и да получава икономически криле за сметка на другите.Там Путин ще разбере истината за своето величие, приключващо до монголската граница.Но ще е късно!
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А манипулаторите които пишат за 8 те години в Донбас. Има си данни на ООН. Има 25 убити цивилни от двете страни на фронта за 2021. Тепърва ще узнаем колко са загинали 2022 в Мариупол, но спекулациите са за 5 цифрено число. Да почнеш война в която да бъде сринат град с размера на Варна за да "спасиш" по 25 души на година. 100 години да бяха продължавали войната в Донбас със същия темп като 2019-2021, пак нямаше да има толкова жертви колкото за 6 месеца.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КосмонавтКолко работлив и креативен си на 20 години с кола за 200 хиляди евра. Работливите и креативните бачкат за крадци
62
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С настъпването на Русия, Западът и България ще се отфашизират.
61
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската икономика е на командно дишане, въпросът е кой ще дръпне маркуча.
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 74 Владимир, Вова? Пиете ли заедно, жените си ли сподевляте? Имаш ли му телефона? Едно време и на Хитлер така са му викали - бащицата. Този джуджак е новата ви бащица.
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял Свят търгуваше с русия. Германия имаше около 7 милиарда евро директни инвестиции в заводи в русия само за последните няколко години. Повече отколкото в съюзническа България. Обаче в русия решиха, че им трябва децата им да носят униформи и да пеят песни "В последния бой, ние сме с теб, Чичо Вова, Ще си върнем Аляска". Е кой им е виновен? Ако Путин си беше тръгнал след два мандата нито щеше да има война нито щеше да има санкции. От властта изперка и го удари на фашизъм.
58
7
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Русофилите искат заличаването на Украйна и анихилирането на всички украинци, защото членували в някаква нацистка секта :)) Ние нормалните, искаме Путин да умре. Има ли разлика? ЕшкеНАЦИ пак ще се пробват да правят Z(ion), но този път болшевизма е заразил по малко "хора". Ратаите няма да имат нов шанс да ограбят работливите и креативните.
57
6
 
5
 
! Отговори
и кафявото преди 1 година
И kaфявomo по гащume на путин е заплаха за целия свят.
56
4
 
10
 
! Отговори
До Наблюдаваш преди 1 година
Абе, наблюдаващия, 2/3 от българите не са виждали парно през живота си. В България температурата много рядко пада под -20 градуса. Ти ако ще виеш, 90% от българите няма да вият. Заминавай си в руското посолство за копейките!
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям смях. Петрол и газ всеки може да изнася, ама да пробва да си купи тогава високи технологии от Иран и от Северна Корея, защото дори Китай отказва да му ги продава (една турбина не може да си направи сам, а чака онази, санкционната от Сименс). Утре току-виж паднат санкциите срещу Иран и цената на петрола като нищо ще тръгне надолу и тоя е отекъл барабар с олигарсите си....