Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"

„Вагнер“ е частна армия, която няма централа и служители
31 юли 2022 21:03, Йоана Цонева
208
Лондон: Русия има проблеми с пехотата и я заменя с "Вагнер"
Снимка: БГНЕС

Контролираната от Русия частна военна група "Вагнер" получава задължения, подобни на тези на редовната армия на Москва, що се отнася за фронтовата линия в Украйна. Това твърди британското разузнаване в най-новия си доклад за войната, като добавя, че основната причина е проблем с пехотата на Кремъл.

От март насам частната компания действа в Източна Украйна в координация с руската армия. Вероятно на ЧВК „Вагнер“ е възложена отговорност за определени сектори на фронта, по подобие на нормалните войскови части. Това представлява значителна промяна в начина на използване на паравоенната група в сравнение с периода преди 2015 г. Тогава тя предимно поемаше мисии, далеч от тези на редовната руска армия.

Още по темата
„Това ново ниво на интеграция подкопава дългогодишната политика на Русия да отрича връзки между „Вагнер“ и руската държава. Ролята на „Вагнер“ вероятно се е променила заради липсата на пехота на руското Министерство на отбраната. Бойците на „Вагнер“ обаче няма да бъдат достатъчни, за да осъществят значителна промяна в траекторията на войната“, отчита британското разузнаване.

„Вагнер“ е частна армия, която – поне на хартия – няма централа и служители. САЩ и ЕС я свързват директно с руския бизнесмен Евгений Пригожин. Той е известен като „готвача на Путин“, близък е до президента на Русия и се смята, че финансира „Вагнер“. Самият Пригожин отрича тези връзки. Путин също заявява, че паравоенната организация нито е свързана с Москва, нито е финансирана от Кремъл.

„Вагнер“ станаха известни по време на военните действия в източния украински регион Донбас през 2014-2015 г., когато подпомогнаха сепаратистките сили в самопровъзгласилите се за републики Донецк и Луганск. Членовете на частната армия са обвинявани в извършване на военни престъпления в различни части на света, включително изнасилвания, грабежи и измъчвания на цивилни. Действали са в Сирия, Либия, Централноафриканската република, Мали и др. От няколко месеца „Вагнер“ участва във войната в Украйна със задача да ликвидира украински лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
7
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
абе тия така и не разбраха - това не е война а специална операция. Там участват единствено наемници и професионална армия. Редовата армия не е в Украйна.
70
6
 
3
 
! Отговори
Ко преди 2 години
Просто не чета такива глупости. Заглавието ми стига. Руската армия и днес напредна с малко. А укрите обстрелваха центъра на Донецк а там няма военни.
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е военно и икономическо джудже. Тази година засегна ЕС, но в бъдеще няма никакви шансове, Русия се връща в Азия.
68
4
 
10
 
! Отговори
Билялов преди 2 години
Хе-хе опорката на родните троляци - да иронизират че видите ли ВСУ превзели Москва и стигнали до владивосток. Тази ирония няма да ви помогне драги ватнячета, след превземането на Лисичанск, рашистанската армия буксува и не е постигнала нищо повече вече няколко седмици, превзели са още 2-3 села, но в същото време са отстъпили от повече. Американското и западно оръжие скоро ще достигне критична маса и тогава "втората" армия ще се обърне в позорен бяг, както се е случвало много пъти в други войни.
67
5
 
11
 
! Отговори
Бачорски преди 2 години
Хе-хе вагнер, вагнер, ама вагнерците също са на свършване. Един-два по серизони сблъсъка с ВСУ и ще се овагнят окончателно.
66
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укристан приключи като държава. Въпросът е докъде ще стига западната граница на Русия. Според мен ще им оставят единствено Лвов - утеха за поляците.
65
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия се срамува от Чайковски и тяхното военно Лебедово езеро. Войната им е Чайковски, не Вагнер. Затънали са като патки в кал.
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип това е много добре, защото означава, че войната струва ОЩЕ по-скъпо на Кървавия сатрап в Кремъл. Освен очевидния факт, че просия го е закъсала за войници. :))))
63
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще избяга от Украйна, в "жест на добра воля".
62
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бурятите, затворниците и чеченците свършиха. Ще се викат африканци от Африка.
61
10
 
2
 
! Отговори
Sarmat преди 2 години
Koгато руският атом полети към еврогееейските столици, тогава ще е късно за преговори. И тогава ще плачат много, много нагло-саксите! Ще търсят мира с Русия като послушници от начално училище, но ще е късно. Русия винаги си довежда нещата докрай, и Украйна е пример с това. Още съвсем малко време имат бозавите инглези да се вразумят и да не подложат остатъка от жалката си империя на тотално разрушение!
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Панчо Владигеров" от НАТО ще спре "Вагнер"
59
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако сте се нахранили добре, изкъпали сте се, ако в дома ви е топло и уютно - значи сте родени в Русия. Провървяло ви е със страната.
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то френският легион и американските военни компании са пансиони за благородни девици...нали...
57
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Циркон скоро в действие! Очакваме потопяване на целия британски флот, ако бозавите нагло-саксонски куучета продължат да се месят в Укристан.Без аналогов, товарищи!
56
10
 
9
 
! Отговори
да преди 2 години
сега това ли измислихте, а путин бавно и категорично си връща руската земя наречена днес украйна!
55
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът е приключил тотално - финансово, морално, идеологически!
54
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основната грешка на запада е, че мислят, че началото на ядрената война ще бъде с използване на тактическо ядрено оръжие. Не, съвсем не. Русия няма да използва тактическо ядрено оръжие. При ядрен конфликт Русия ще използва стратегическо ядрено оръжие за да унищожи моментално САЩ и ЕС преди изобщо да могат да реагират и да осъзнаят какво се случва. Русия няма да играе на постепенна ескалация с ядрените удари.
53
8
 
14
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Щом го казва ми-6 сигурно е вярно.Очаквам утре,най късно вдругиден Русия да подпише пълна и безуслова капитулация и да моли за милост могъщите западни клоу....ъъъъ лидери.А в същото време един мърмот завива шоколада в станиол
52
11
 
6
 
! Отговори
САЩ преди 2 години
Първо трябва да се превземе калининградска област (Прусия) и тази изконна немска земя да се върне на германската империя! После Дагестан ще го дадем на нашите приятели от Азърбайджан (Армения и нея може)))) след това Чукотка ще се присъди на Гренландия все пак ескимосите са един народ! Коледният полуостров ще се присъди на Финландия.. земите на Латвия Литва Естония и Полша и Украйна също трябва да се увеличат двойно.. Все от някъде трябва да започне!