Адвокати протестираха срещу Сарафов и ВСС

Юристите призовават и гражданите да се включат към тях
25 окт 2024 13:55, Нели Христова
42

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Адвокати се събраха на протест пред Съдебната палата срещу процедурата за избор на главен прокурор, която Висшият съдебен съвет провежда и която според тях е нелегитимна.

Очаква се по същото време и пред други съдебни сгради в страната да има демонстрации на представители на адвокатурата.

Юристите призовават и гражданите да се включат към недоволството им срещу единствената кандидатура за избор на главен прокурор в лицето на Борислав Сарафов.

В обръщение те излагат своите аргументи срещу избора на главен прокурор от настоящия състав на ВСС, като напомнят, че мандатът на членовете му изтече преди почти две години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от Общество
Блокаж между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е игра с нулев резултат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Тия подбудители преди 1 час
Към лъжесвидетестване да си седят в канторите! Адвокати не трябва да има във ВСС. Съдии и прокурори има ли в Адвокатския съвет? Кой не може да е в съдебната система, се вписва като адвокат! Кюраво и сакато и те ще ми правят демонстрации. Не че по принцип не са прави, но не им е това работа!
17
0
 
5
 
! Отговори
Поборници за "с преди 2 часа
Като са толкова загрижени за справедливо правосъдие и държат за усещанията за справедливост, защо не гласуваха срещу машинното гласуване, което е с нулево доверие!
16
0
 
10
 
! Отговори
Наско ментата преди 3 часа
Една шепа платени и зависими от едни или от други грантове организация ,протестира срещу друга платена и зависима от грантове организация и призовава гражданите да ги подкрепят на това му се вика шизофрения .Никой вече не вярва нито на адвокати нито на съдебна система нито на главен прокурор .
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
По същия начин е цялото "управление"-на тъз *** "държава" - се такива "управляват и решават"- "избор" от един- прегрупирването завършва след изборите с поставянето на поредните калинки и калинчовци - за подпис и печат - на телефон разстояние - за "решение"
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
ПЪЛНО УНИЖЕНИЕ ЗА МУТРИТЕ В ПРАВОСЪДИЕТО
13
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 часа
Лицето Боби Сарафов,НЯМА моралното право да бъде редови прокурор,след публикацийте снимките с братски отношения със ПЕПИ ЕВРОТО,който сега се издирва с Европейска заповед/като преди това му "изплатиха"за "вярна"служба 20 заплати,същия този Сарафов публично заявява,че НЯМА да се кадитира за Главен а сега прави точно ОБРАТНТО,АБЕ ти НЯМЪШ ли елементорно ДОСТОЙНСТВО,за МОРАЛ,демонстративно показваш че нямаш ТЪКЪВ
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
В Софийска адвокатска колегия членуваме около 6000 души. Не виждам силно присъствие. Не защото Сарафов е стока, а защото съдебната система е независима. От прокуратурата не са ни се бъркали кой да е и кой да не е председател на ВАС и на САК нали? Да не говорим, че Хаджигенов примерно е политик и адвокат едновременно и като обърка тези си качества, като какъв се бърка в кадровата работа на съдебната власт?
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Поредна PR акция на умнокрасивите. Ако могат малко да вдигнат процента в недела. Ама надали ще им се върже вече някой на инфантилните изпълнения.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
кЪДЕ Е шУШИ НЕЩО БИЛ ЗАЧЕЗНАЛ ЗАД ГРАНИЦА ХАХАХА, шУШО, щУШЪК, НА КОЙ ОСТАВЯШ СЪБРАЛИЯ СЕ ЕЛЕКТОРАТ ОКОЛО КЕША ТИ ХАХАХАХАХА
9
7
 
2
 
! Отговори
ДВОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 4 часа
МАФИОТСКАТА СТАБИЛНОСТ Я ЗНАЕМЕ НЕ НИ ТРЯБВА ПРАВИТЕЛСТВО. ТРЯБВА НИ ПОСТЕПЕННО МАЛКИТЕ ПАРТИИ ДА НАБЕРАТ СИЛА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА ПОРАСТАТ И ДА ИЗМЕТАТ ОЛИГАРСИТЕ ОТТАМ. хРИСТАНОВ, ВЕЛИЧИЕ, МЕЧ, А НЕ пп - ПРОКОПИЕВЦИТЕ ПРОСТИИПрочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2024/10/25/ekzakta-71-ne-viarvat-che-e-vyzmojno-stabilno-upravlenie-sled-izborite.624614#comment-newest
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Че то може ли тъй? Адвокатите да казват кой ще става прокурор или съдия. Ами тогава прокурорите и съдиите да правят протест пред Висшия адвокатски съвет. И да казват кой става за адвокат и кой не.
7
3
 
14
 
! Отговори
гражданин преди 4 часа
ВСС трябва да е осъден общо на 1300 г. затвор !Та те не защитават държавата и народа ,а само мафиотите които я управляват , и които ги направиха мултимилионери !!
6
7
 
4
 
! Отговори
За Бизюрев! преди 4 часа
Тези протести са измислени, не ни трябват. По-соро да гледаме реалните проблеми. Нека съда да оправдае Бизюрката, той няма вина.
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Я ВЪРВЕТЕ ДА СИ РАБОТИТЕ ВАШИТЕ ДЕЛА БЕЗДЕЛНИЦИИИИИ
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Какво се вижда :Протестиращите на Доган , с/у властващите , на Пеевски !ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА / ако има и държава , де /!
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
На прасето Цацаров и неговите прасета във ВСС и Сарафов трябва всеки ден да се прави граждански арест. Тези престъпници са "работили" за Борисов и Пеевски, а не за България. Това че още не са по килиите им дава време да прочетат как си отиде другаря Газдов, един убиец като тях
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Бг-гражданин !Нямам доверие на НИКОЙ , тези протестиращи , да не са пък на А. ДОГАН , с/у тези на Пеевски ? Резултатите от ''ТЕЗИ'' и ''ОНЕЗИ'' ги виждаме :За убийство , неАкви си ---3 години затвор , ама останалЕ 1.5 г. , а след ОБЖАЛВАНЕ ---УСЛОВНО !За това , и ТЕЗИ И ОНЕЗИ , са еднакви в Бг-СЪД. СИСТЕМА ... ВСИЧКИ ---ВЪН !
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
А шuшu разреши ли

Спонсорирани публикации