БСП не е готова за широка лява коалиция, смята Михаил Миков

Според бившия председател на БСП няма някаква смяна на политиката на партията
30 авг 2024 21:30, Красимир Ангелов
23

Продължават с пълна сила драмите в ДПС. Кой ще надделее и как ще се отрази това на партията?

"Очевидно ще има такава ескалация, насочена и към изборите. По-скоро крилото, което застава зад почетния председател, ще успее да овладее електората. Пеевски сигурно ще се опита да изгради нова формация. Държавата трябва да осигури на всеки гражданин неприкосновеност, особено за случаи, в които ако има посегателство, отзвукът в Европа и в света ще бъде огромен. Държавата има ангажимент не само по отношение на г-н Доган, а на всеки застрашен гражданин", заяви бившият председател на БСП Михаил Миков в "Денят ON AIR".

По думите му всички наши партньори ще коментират какво се случва в един от основните политически играчи през последните 30 години.

"Изглежда като 1989 г. - сблъсъци по улиците, които се отразяват от световните медии. Тази битка, която върви вътре в ДПС, за първи път ще бъде коментирана, ще отеква и в Европа. Това е битка за власт и не само в ДПС. В БСП е същото. 30-те години, които изминаха, върнаха до една концентрация на капитал, на власт и възможности, те се реализират чрез държавната власт. Сега има антикомунисти, които поради липса на друга идейна основа продължават да веят байраците на антикомунизма. Все повече хора разбират, че капитализмът се е утвърдил в България и че разпределението на капитала е приключило", коментира Миков за Bulgaria ON AIR.

Според бившия председател на БСП няма някаква смяна на политиката на партията, на посланията и задачите, които си поставя, които да дават нещо различно от Нинова.

"В момента БСП се намира и в друга ситуация. Те допуснаха голяма грешка - тези момчета трябваше да направят конгрес на партията след нейната оставка, да оценят водената политика, финансовото състояние. Пътят, по който се върви, е пагубен. Независимо дали председателят е Нинова или друг. Сега БСП се намира във вътрешно предизборно състезание кой да стане председател", посочи Миков.

"Какво се получи тази седмица - и Гуцанов, и Зафиров заявиха, че Сергей Станишев е една добра кандидатура за еврокомисар. БСП може да участва включително в регистрациите на някои от по-малките коалиционни партньори. То само по себе си е тъжно, трагично, смешно, но дори да направи регистрацията, ще има битка за листите. БСП не е готова да възприеме една широка лява коалиция като мислене, като политика, това не става от днес за утре. Тези хора трябва да бъдат подготвени, да бъде желано това", каза още гостът.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от Избори 2024
Около 100 млн. лева ще ни струват поредните избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много трудно бедният социалист ще приеме като леви Мая, Първанов, Гуцанов и плияда други буржоа - социалисти.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Единственото което й липсва на БСП е да слезе под 4%. Така озверелите буржо-социалисти ще се преместят в ДПС, където пл0ск0теменните ще ги величаят, както сега се кланят на шшипаря, който им закри тютюно купуването. Не е лесно да си пр0ст и да биеш главата в земята без да си на метал концерт. Инначе за пиене си сръбват достатъчно.
15
1
 
2
 
! Отговори
БРАВО МИШЕ... преди 2 седмици
...САМ НЕ ЗНАЕШ , КАКВА ОГРОМНА ИСТИНА КАЗА....ХА,ХА,ХААААААААА....НА 3-РАКИИ , ЧОВЕК ВИНАГИ Е НАЙ-ЧЕСТЕН !!!!...ДА ТИ Е СЛАДКО ЗЕМЛЯК...!!!!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каква БСП: тази с селянката от дунавските села, Ченчо и Свилата ли? Та те си отиват, това са последните брътвежи на стрина Корни! Трябваше да я изключат, както тя изгони над 700 хил. души електорат на БСП!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АнонименТе станаха капиталисти далече преди 10 ноември. В.Златев на 10 ноември беше кмет и остана такъв още 3-4 години. Сетне стана един от най-богатите капиталисти. Такъв е и сега.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Наследството на селянката от Дунава ,Ченчо и Свилата поне още 2-3 години ще има да влияе и да пречи на червените бонзи.
11
0
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 седмици
Миков ,кога ще е готова!Когато изчезне ли?И ти си вИновен за нейното сегашно състояние-34 години лежахте на нейното наследсво без да добавите и грам!Млъкнете и си идете!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лявата коалиция приключва при писането на листите. Ще се хванат за гушите за тези 12 15 места, които ще вземат на изборите. А са се събрали 40 партии и движения.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Се ми е тая за какво е готово или не БСП и 15дупета в народното им е много Закривайте я тая партия отпомияри
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само ГЕРБ
7
1
 
0
 
! Отговори
МиЛо МишЛуенце преди 2 седмици
Наздраве Миков.
6
1
 
6
 
! Отговори
:)):)) преди 2 седмици
Червените милионери били равни с електората!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сякаш не си легнахте социалисти на 10 ноември 1989г.и се събудихте капиталисти?
4
0
 
1
 
! Отговори
uha преди 2 седмици
То дърт пергишин иска тясно, пардон, коалиция. Тъй и гусин Миков хортува. Ама май струмента дувада веке мек.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
3aщo na тu e шupoka koaлuцuя бe, Muшe? Xopaтa зa тecнo napu gaвaт...
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Haзgpaвe, Muшe!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ееее, Мишеее, къде изчезна бе? Зaeби тия истории ми идвай ще те водя при един авер в едно монтанско село, cтpaшна ракия прави!