Божанков: Ако не намерим изход от кризата, отиваме към едноличен режим на управление

Изходът е нашата рецепта за управление, казва той
14 сеп 2024 11:45, Нели Христова
74
Божанков: Ако не намерим изход от кризата, отиваме  към едноличен режим на управление
Снимка: БГНЕС

Изказвам съболезнования на близките на двамата пилоти, които загинаха, докато служат на България. Трябва да опитаме поне този път да не политизираме случая. Българската армия дълги години страдаше от недофинансиране, много лоша материална база, но това се променя последните години с бързи темпове. Поръчаха се нови машини, безпрецедентни инвестиции. Това заяви депутатът Явор Божанков от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" в ефира на bTV.

"Бойко Борисов говори за джентълменски споразумения – припомням, че имаше едно споразумение 9 месеца с перспектива за още 9, което ГЕРБ не спазиха. Ако не намерим изход от тази политическа криза, всички отиваме към едноличен режим на управление. Изходът е нашата рецепта за управление", категоричен е той.

Според него резултатите на предстоящите избори са абсолютно непредвидими: "Не трябва да изолираме обществото от решаването на кризата. Ние сме огледало на обществото – ако партиите са много разделени, то е защото и хората са разделени. Ако искаме заедно като народ да излезем от тази политическа криза, трябва масово да гласуваме."

"Не бихме преговаряли с партии, предлагащи откровено фашистко законодателство, които искат да излезем от ООН, НАТО и ЕС – откровено руската "Възраждане". ДПС има двама председатели – кое ДПС ще иде на избори, кое ще влезе в следващия парламент? И двете крила се борят за кормилото, но никой не казва какъв е генезисът на проблема", смята Божанков.

Според него е огромна грешка този ВСС да избере нов главен прокурор.

"Наша цел е да повишим изборните си резултати и да върнем изгубеното доверие. Да, тази сглобка с ГЕРБ-СДС причини загубата на доверие. България изгуби 700 млн. лв. в предсрочни избори. Аз не съжалявам за тази висока цена с цел да имаме редовно правителство", подчерта депутатът.

По повод законопроекта на формацията за забрана на смяната на пола при непълнолетни деца, той заяви: "В тази много деликатна тема обикновено се схваща законопроектът от две думи, а не се чете целият. ИТН предложиха законопроект, който забранява всичко, дори ако дете има малформация и трябва дете да се намеси. Да, и в момента е забранено, и след това ще бъде забранено, но трябва да е ясно, че има случаи, когато се налага такава интервенция. На ужасяващия популизъм трябва да се отговори по такъв начин. Личното ми мнение – смятах в началото, че трябва да игнорираме напълно тези законодателни усилия на ИТН, но случая с ЛГБТ пропагандата в училищата показа, че дори като преди нямаше такава, но учители все пак бяха преследвани."

"България има нужда от модерно ляво. БСП опита да се превърне в отровен двойник на Възраждане – популистка сила", коментира той драмите в лявото в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Избори 2024
ЦИК поряза Виктория Василева, няма да се явява на изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
е ле па тоя ! преди 3 дни
Цървуланко.... Прави се на божа кравичка...!
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Божанков, искайте уволнение на Запрянов и сложете на негово място Тагарев! Стига вече резили в БА!
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
От по-голямата, към по-малкото зло. ГЕРБ-СДС и още някой, който няма да изнудва първата политическа сила, за да има кабинет и държавата, която вече стигна дъното, благодарение на юмрука на Радев, ИТН,ПП,ДБ, да тръгне напред. Харесва ли се на някои, или не, ГЕРБ е най-стабилната партия в момента, която се променя, има капацитет и може да извади страната от блатото. С полза за всички, дори за опонентите й.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
58 И кой ще води тази клета държава, как ще живеем без заплати и пенсии, натоварени с непосините данъци на световния измамник Асен Василев?
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
59 "Явление", но в отрицателния смисъл на думата. Явяват се и други *** в българската политика, за съжаление.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 52 - С всичко написано съгласен, само не и с това, че бил явление Божанков. Божанков е някакъв бъг, докопал се до политиката и трябва да го изчистят.
55
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 дни
САМО,ЧЕ МАСОВО НЯМА ДА СЕ ГЛАСУВА,ТОЗИ ПЪТ ДЕМОНСТРАТИВНО,ДРУГ НАЧИН ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ МРАСОТИЯТА НЯМА
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
дано товачка не е в парламента, с преверенции ще го изместят или няма да го вкл. но това си е потонствен комунист и предател.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Другото чудо, което сътвориха в сектата ПП,ДБ е, че международтият измамник Асен Василев, който не може да спре да яде свинско със зеле, пълнеел, ако някой го обижда и притеснява. Не се смейте, точно в това е обвинил Делян Добрев в жалбата си до съда, наред с другите си обвинения към него. И ний сме дали нещо на света.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
52 Много думи, малко дела. Едно е да съжаляваш, друго си е, да съботираш властта и първата политическа сила, като вкарваш държавата в спирала от избори, само защото искаш цялата власт, с 39 депутати. Това са ПП,ДБ, при които долетя Божанков. Преди беше в СДС, после в БСП, след това независим и накрая в ПП/ДБ. Безпринципен.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен Еми не го ли направиха? Не допуснаха Гаргамел да управлява и то с право, защото ни изнесе страшен цирк. Властчицата й била малко..
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Божанков е явление в политиката. Произход на самозабравили се арапатчици, чиито деца стрелят с пистолети без последствие на родителите им, прескачащ от партия в партия, където му е по-переспективно: СДС, БСП, независим, ПП, още не знаем следващата. Безпринципен син на червената номенклатура в България. Не допринасящ с нищо за обществото.
49
0
 
3
 
! Отговори
Справедлив преди 3 дни
Само един ***, който не знае как се изкарват парите, може да не съжалява за похарчените пари за избори. За съжаление всички политици са отпадъци и не ги интересува дали са зависими - интересуват се само и единствено за пари.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ха,ха,ха, че кой им каза НА ПП,ДБ, че след 9-те месеца ги чакат още 9 "с перспектива"? Гладна кокошка просо сънува. Лъжецът Кирил Петков и останалите лъжци и сексисти от ПП,ДБ, бяха чути в един запис, да се присмиват на варианта, който приеха, Мария Габриел да бъде следващия премиер. Затлъстелият Кокорчо така нареченият Асен Василев, известен с международните си измами, лошо възпитание и слабост към другия бряг, дори я нарече" лицето на мафията", с което стъписа ЕК. В ПП,ДБ няма джентълмени.
47
0
 
4
 
! Отговори
Караджата преди 3 дни
Не сте никакво огледало на обществото.70% не гласуваме,защото всички сте мас.кари.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Toва ти ли го искаш, Божанков? Защо аз нямам подобно чувство?
45
0
 
4
 
! Отговори
Щ преди 3 дни
Оо тоз и той докато служели на родината.Ей *** я се засили и се блъсни в първия стълб ,докато се опитваш да важничиш.
44
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 3 дни
Шарлатанската рецепта вече я видяхме: Съсипваме Конституцията и лишаваме Президента от правото да състави служебно правителство.Перем ББ,подаряваме му служебно правителство и го правим неформален служебен премиер.Затова сега нямаме редовен кабинет.ББ няма мотивация да го прави.И без него си управлява благодарение на бездарните Шарлатани.Благодаря,но няма нужда.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
кой го бръсне за слива този ренегат и конформист, привърженик на ЛГБТ и откровен индивид минал под дъгата с швестерското му провинсиално диалектче?
42
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Мръсното късокрако коп еле е най ненавиждано след Плевнелията! Мечтая да го срещна в тъмното насаме,за да ,,посъбеседване"!