Румен Гайтански става депутат от ДПС-Доган?

Това намекна председателят на партията в Сливен Владимир Мартинов
14 сеп 2024 07:25, Нели Христова
73
Румен Гайтански става депутат от ДПС-Доган?
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Румен Гайтански, по прякор Вълка, който в момента е следствения арест, ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган - "Алианс за права и свободи" в Сливенски избирателен район. Това обяви пред БНР председателят на партията в Сливен Владимир Мартинов.

Очаква се номинацията да бъде направена на областно събрание в понеделник.

Мартинов заяви, че издигането на Гайтански е лично негово решение: "Ами кое ме накара? Така просто. Аз съм адвокат и чувството за справедливост при мен е много силно развито. И виждайки ситуацията в България, това ме подтикна да номинирам именно Румен Гайтански".

Другият мотив за издигането на кандидатурата на задържания в ареста бизнесмен е, че той би бил успешен и в политиката.

"Той е един успешен и доказал се човек. Защо да не е успешна? На фона на тези депутати, другите, които са толкова "успешни", пита Матринов.

Владимир Мартинов коментира и разцепването на ДПС и отражението в членовете и симпатизантите на партията в региона: "Отзвукът на хората е много отрицателен. Темата е много чувствителна и всички тези действия, които се правят в момента от страна на другия лагер, въобще не се приемат добре".

Бизнесменът Румен Гайтански е един от тримата обвиняеми по аферата с необезпечения кредит в размер на 150 милиона лева, отпуснат през 2019 г. на фирма, свързана с Гайтански, от Българската банка за развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от Избори 2024
Борисов предлага джентълменско споразумение на фона на едно провалило се такова
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
сокола си е на българските-турци. Велик лидер. Много разумен стратег. Пука от акъл.
64
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Румен Гайтански и Доган и баши бузука мястото им е в затвора. Това са крадци и разбоиници . Пеевски го виждам заровен до кръста като паметник типичен бандеровец
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Бандит- Арест-Рушвет- Невинен-Депутат. Сериал който се играе от 35+ години. Мейд ин Бългериа.
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ще се присъедини към другите престъпници в парламента. Там му е мястото. Дилемата им е, в затвора или в парламента.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Мавродиев го е страх от Пеевски. Ще чака да бъде осъден задочно и да влезе да се скрие директно в Софийския затвор на сигурно място.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
50 НС с потенциални затворници ли ще се пълни? Неслучайно мафията си гласува депутатски имунитет.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ПВУ беше връщан от Европа за корекции още при "Борисов 3". ГЕРБ се провали в начинанието. Протестите 2020 г.бяха като обеца на Бойковото ухо. Как така сумите по ПВУ ще отиват в други джобове освен на неговите избиратели? Гербаджиите са герои от какви ли не гейтове. Разбирателство с ББ и ПГ на ГЕРБ е бита карта.
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И сега какво? Доган е казал: Ела Вълчо, изяш ме!
57
0
 
8
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 3 дни
Мотивът /за вълка да стане депутатин/е,че ще има имунитет и ще отърве кожата.Просто е като да направиш бобена чорба!!!!!!!
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А. Божков депутат при Пеевски
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
направо да издигнат 240 от централния затвор и ще цъфнем и вържем
54
1
 
7
 
! Отговори
Докато преди 4 дни
Тече сагата с Вълка,ББР тихомълком отписа дълг от 75 млн .лв.срешу имоти на "Булгартабак".Предполага се,че това е свързания с фирми на Пеевски дълг,който Кирил Петков обяви още през 2021г Банката доброволно се е съгласила да приеме за погасен заема от 75 млн .,срещу придобиване на сгради и други имоти на "Булгартабак" в Благоевград от фирма"Индустриал Солюшънс енд Технолоджи"(с дубайски собственик).Дали пък не е Пеевски ,който каза,че не дължи"нищо,нищо,нищо" на банки?
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
американците си говорят само с президента, защото само той се противопоставя на пеевски, нещо повече игнорира го, все едно не съществува
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
не разбрах за какво ще го съдят, за необезпечен кредит или за неплатени задължения към банката, за отпускане на необезпечен кредит отговорност носи управителят на банката, но за неплатени задължения към банката, може да влезе дори в затвора
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 51, пеевски е отчаян, санкциите не могат да бъдат пренебрегнати, всички които на висок глас заявиха че санкциите нямат правна сила у нас са игнорирани от американците, затова са и напъните да се изкарат големи атлантици, но не им вярват, затова и христо иванов си подаде оставката, защото пренебрегна санкциите и реши да си играе с престъпник по американските закони
50
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
това е подигравка с парламентарната система в България, пеевски, сега гайтански
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нормално -бездомният земледелец Доги Дог до събира всякакви айдуци в Куковичето гнездо.
48
0
 
7
 
! Отговори
Ешек сики преди 4 дни
Ако тоя стане депутат,ще си го отрежда още веднъж в знак на протест!
47
2
 
5
 
! Отговори
Някои преди 4 дни
Продължават да гледат сеира в битката между Доган и Пеевски,свалянето на Нинова.А близкият хоризонт е контролирани от Пеевски ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП ,които да направят кабинет ,под негов контрол.Ситуацията е ала КТБ-радват се , че Пеевски се саморазправя с Цв, Василев,а той погреба цяла банка и ограби хиляди служители.
46
2
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 4 дни
така са се оплели във финансови схеми че нямам желание да чета за тях хоратаот смесените раиони да не се страхуват и да не гласуват повече за дпс те щебъхтят по нивите с тютюна и ще създават дерибеи