Данаил Папазов: Ахмед Доган трябва да напусне Сараите

Той не е собственик и няма договрни отношения за имотите в „Росенец“ и „Бояна“
Обновена: 29 авг 2024 17:49 | 29 авг 2024 17:36, Александър Попов
345
Данаил Папазов: Ахмед Доган трябва да напусне Сараите
Снимка: ДПС

Ахмед Доган не е собственик на дружествата Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, които притежават недвижими имоти в „Росенец“ или „Бояна“. Това се казва в писмо на Данаил Папазов.

Повод за коментара на Папазов са появилите се в последните дни в медиите спекулации относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, на които Папазов е представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“.

„Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне“, заявява Данаил Папазов.

Данаил Папазов е бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
Справка от Имотния регистър на БНР показва, че Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията „Сигда пропърти“

От Община Бургас потвърдиха информацията, като посочиха, че данък сгради и такса смет за имота в парк „Росенец“ се плащат от фирма "Хермес солар". Според Търговския регистър към дата 28-и август тази година, фирмата се води с регистрация в София. Занимава се с алтернативна енергетика, производство на електрическа и топлинна енергия от възобновяеми източници. Собственик е Данаил Папазов, а негови съдружници са Георгий Серопян и фирма „Сигда пропърти“.

„Сигда пропърти“ е регистрирана във Варна, а неин едноличен собственик отново е Данаил Папазов. Това е информация конкретно за собствеността на земята, както и на имението, построено в парк „Росенец“. На негова територия има и други сгради – бунгала и оранжерия, но те са незаконни и се търси фирма, която да ги събори.

Dnes.bg припомня, че част от Централното оперативно бюро на ДПС се събра в Росенец преди дни и взе решение да изключи от партията Делян Пеевски и неговите приближени. Самият Пеевски пък нарече съвещанието като "сбирка на отцепници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: Ахмед Доган
Още от Общество
КНСБ ще настоява и за поне 10% ръст на заплатите в бюджет 2025
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
7
 
16
 
! Отговори
= преди 2 седмици
негово величество дотор, хидроенженерин и велик вожд доган беше изтъркалян и пуснат по пързалката като непослушно детенце. Взеха му имотите, взеха му парите и всичко което краде и трупа в последните над 30 г. Сега пак щял да влиза в активната политика, какво да прави като пари няма и единстения начин да ги придобие, който той знае е да краде от държавата. Дълбоко се съмнявам,че пак ще му позволят, в новите времена се появиха нови играчи, доган ще бъде приключен.
257
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този Папазов се оказа по-Велик и от Пеевски.И откъде това несметно богатство.
256
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
бетер турска сапунка стана работата. очевидно институциите са овладени от дебелян, мвр, съд, прокуратура вземат неговата страна в тази поредна драма. служебния премиер и вътрешния министър също се доказаха като негови протежета. терминал 1 и терминал 2 докато прасевски е на територията, друг шанс няма за нормален живот.
255
4
 
9
 
! Отговори
БЕН преди 2 седмици
В БЪЛГАРИЯ трудно се доказва кой колко е почтен.Почетния председател ще изплува пак на сухо.
254
3
 
13
 
! Отговори
некой преди 2 седмици
когато тарикатите, като Доган, регистрират имоти на чужди имена..сега като почнат да се избиват помежду си ще гледаме сеир
253
10
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Мачкай дебел!!!! Дилян войвода :))))))))))) Мачка дъртия фec :))))))))))))))))))))
252
3
 
14
 
! Отговори
Нагласено преди 2 седмици
Това е ход да се мобилизира турското малцинство около Доган. Целта е да го ударят и видиш ле те да го съжалят и да застанат зад него, все пак е един от техните.За Пеевски не знам, трябва да връща всичко заграбено от 20г насам.
251
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Сата НАТО - E, намекваш народът да се възхищава на доган и дерибеите му! Такива дворци, каквито се видяха от репортажите тези дни, не са имали царските особи на Царство България! Днес Пеевски извършва едно добро дело за България! Успех!
250
2
 
16
 
! Отговори
JJ преди 2 седмици
Доги е под наем, това е ! Само един ТЕЦ Варна е важен за мафията, защото има пристанище и може да изгориш каквото си искаш. Но такава ни е държавицата.
249
3
 
13
 
! Отговори
Шипчандлер преди 2 седмици
Капитан на кораб мултимилионер...Сказки,да?Купил яблоко за цент, помыл и продал за два. Купил два яблока, помыл и продал за четыре. И так далее.
248
1
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 седмици
Този капитан на кораб много плавал, големи пари направил :)
247
2
 
20
 
! Отговори
пенсионна възраст преди 2 седмици
депутати на пенсионна възраст - вън от народното събрание -
246
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
серДоган, ако няма къде да живее, може да отиде в Централния, където му е мястото
245
2
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Няма драма.Много хора,когато се пенсионират,си отиват на село.
244
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каква драма- Дон Доган обитава същите дворци и палати от години- те сега разбрали от медиите и го "изгонили"- тия за бавно развиващи ли ни вземат и моля стига повтаряхте почетния- колко да е почетен след като прибра милиони, а избирателите му умират от умора по полета и градини да си изкарат прехраната и на Дона милионите- аман, аман........
243
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
243 Както и да е, Доган сам напусна борда на директорите наТЕЦ Варна и предаде акциите си на Папазови. Сега вече няма дял в тази фирма, която е свързана с другите две. Трябва да освободи имотите и да се прибере на село.
242
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доган дестабилизира държавата, като не подкрепи, в последния момент, правителството на ГЕРБ. Сега да си носи последствията.
241
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И без това както изглежда Папазов ще връща 30- те млн.,досега нищо не е върнато.Ако тези милиони обаче са влезли в джоба на Доган ,а не в банката кредитор на ТЕЦ-а тогава Доган е длъжника.
240
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 240Не става дума изобщо за поробване,а за спиране на мачкането и безправието от т.н дерибеи към редовите мюсюлмани .Тези на снимката са от тази група.ДПС бяха затворена система ,защото не се знаеше какво става вътре между тях.Как експлоатират бизнеса на етнически признак,на техните си хора.Пеевски го казва в прав текст ,независимо кой какво мисли за него нещата са такива каквито каза.А и той е най големия дарител точно в смесените райони.Но дарител!Но видно ситуацията в момента е драматична.
239
9
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Народ, който се възхищава на Делян Пеевски и Евгени Минчев, няма да отиде към добро...