Данаил Папазов: Ахмед Доган трябва да напусне Сараите

Той не е собственик и няма договрни отношения за имотите в „Росенец“ и „Бояна“
Обновена: 29 авг 2024 17:49 | 29 авг 2024 17:36, Александър Попов
345
Данаил Папазов: Ахмед Доган трябва да напусне Сараите
Снимка: ДПС

Ахмед Доган не е собственик на дружествата Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, които притежават недвижими имоти в „Росенец“ или „Бояна“. Това се казва в писмо на Данаил Папазов.

Повод за коментара на Папазов са появилите се в последните дни в медиите спекулации относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, на които Папазов е представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“.

„Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне“, заявява Данаил Папазов.

Данаил Папазов е бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
Справка от Имотния регистър на БНР показва, че Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията „Сигда пропърти“

От Община Бургас потвърдиха информацията, като посочиха, че данък сгради и такса смет за имота в парк „Росенец“ се плащат от фирма "Хермес солар". Според Търговския регистър към дата 28-и август тази година, фирмата се води с регистрация в София. Занимава се с алтернативна енергетика, производство на електрическа и топлинна енергия от възобновяеми източници. Собственик е Данаил Папазов, а негови съдружници са Георгий Серопян и фирма „Сигда пропърти“.

„Сигда пропърти“ е регистрирана във Варна, а неин едноличен собственик отново е Данаил Папазов. Това е информация конкретно за собствеността на земята, както и на имението, построено в парк „Росенец“. На негова територия има и други сгради – бунгала и оранжерия, но те са незаконни и се търси фирма, която да ги събори.

Dnes.bg припомня, че част от Централното оперативно бюро на ДПС се събра в Росенец преди дни и взе решение да изключи от партията Делян Пеевски и неговите приближени. Самият Пеевски пък нарече съвещанието като "сбирка на отцепници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: Ахмед Доган
Още от Общество
КНСБ ще настоява и за поне 10% ръст на заплатите в бюджет 2025
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сараите никога не са били лична си собственост на Доган по документи .Първо бяха на поставени лица ,а Доган живееше в тях.По късно прехвърлени на фирма в която участва Доган ,а накрая във фирма с Доган и Папазов в която е и ТЕЦ Варна.След като наскоро всички дялове на Доган са прехвърлени само на фирмата на Папазов в която са и сараите ,Доган повече няма нищо.т.е.фирмена собственост.Издръжката на двата сарая е много висока ,има персонал ,охрана ,поддръжка ,консумативи ,не вярвам той да е плащал
217
0
 
5
 
! Отговори
КОЙ преди 2 седмици
Кой?
216
1
 
4
 
! Отговори
Тюфлеците преди 2 седмици
Изплуват отгоре, кат фашкия в тиня
215
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още 3-4 месеца и идва Коледа.
214
2
 
13
 
! Отговори
Къде е преди 2 седмици
...сега Ристю/Иванов/, да преждрапа отново с едва лодка, със знаменце в ръка , и да поиска Доган да напусне Росенец? Само че , Променкаджиите вече били готови да преговарят с Доган, само да го нямало ...Пеевски ??? Няма такова лицемерие ! Какво да се прави ,трето поколение комунистически израстък!
213
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Следва позорно изхвърляне на доганя от сараите с много телевизия и полиция... след инсулта това унижение няма да го преживее, а най-близкият му приятел, който му плаща доскоро сметките е в ареста на прокуратурата... шиши му разказа играта, а пък тоя ще го поръча като за последно да го опраскат брутално и назидателно пред всички... ех мечти мечти
212
1
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 седмици
Доган колко милиона прекара през ръцете си , пък няма къща на негово име. Сега хазаина вика "Освободи квартирата!"
211
3
 
12
 
! Отговори
Хайде преди 2 седмици
...да не забравяме, че години наред Пеевски беше доверено лице на Доган! Той не изпълняваше нищо, без неговата заръка и благословия ! Така че, може да се допусне, че всичко за което му лепнаха Магнитски на Пеевски, е поръчано от ...Доган ! Така че, има за какво да си връща !
210
3
 
9
 
! Отговори
Не е толкова лесно преди 2 седмици
До Анонимен 197 ..Айде да почват да се трепят вече..Ако това се случи, ще разиграят сценарий, който използват от години за плашилка - етнически конфликт. Дали се сещат българите кой има интерес от подобен сценарий, и какво би се случило нататък??? Дано крайната цел на всичко, което се случва не е точно тази!
209
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прасе си беше, прасе си и остана.
208
2
 
0
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 2 седмици
До Анонимен 199: 100000 [човешки] същества се избиват за няколко часа, ще отидат тонове V и G агенти, направо на капки, няма смисъл да са на аерозол, но е напълно постижимо :). Точно 0% шанс някой да се прибере да разкаже :). Логистиката с труповете само ще е тегава :).
207
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЛОШОТО Е, ЧЕ НЕ МУ ОТНЕМАТ ОТКРАДНАТИ ИМОТИ, А СТАВАТ НЯКАКВИ КАТАКЛИЗМИ В ЗАДКУЛИСИЕТО. ЩЕ ИМА РАБОТА ЗА ПОГРЕБАЛНИТЕ АГЕНЦИИ.ТАКА НАБЪРЗО И ОТ МНОГО СТРАНИ АТАКА СРЕЩУ ДОГАН ОТ СВОЙ СЪПАРТИИЦИ И ХРАНЕНИЦИ ОТ ПОРЦИИТЕ РАЗДАВАНИ С НЕГОВА БЛАГОСЛОВИЯ! ЗАД ТОВА СТОИ НЕЩО ПО-СОЛИДНО!ПЕЕВСКИ Е МАША В МОГЪЩА РЪКА!
206
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прасето ли ще настани там?
205
3
 
22
 
! Отговори
Хубави дни преди 2 седмици
Корни унищожи БСП-то. Шиши ще унищожи дпс.
204
0
 
18
 
! Отговори
Ще има трупове преди 2 седмици
Това е голямо унижение за доганя
203
12
 
9
 
! Отговори
Край преди 2 седмици
Доган владее тия имоти от 30г. - да си вади нотариално актове по придобивна давност.
202
2
 
16
 
! Отговори
Край преди 2 седмици
Един пич каза че във войнота на Пеевски срещу Доган е на стараната на войната. Аз съм с него.
201
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това са постановки от Большой театър. Досега беше на Доган сега стана на някаква измислена фирма на някой бушон който никой незнае
200
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Питаха ли Папазов дали лицето Йордан Цонев има дял там? Че тоя Цонев доста пари лапна и строи в Бургас отдавна с подставени лица, аман!
199
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Можеш цял живот да живееш под наем (да плащаш наем) и жилището няма как да стане твое. Толкова е просто, че няма смисъл да се разсъждава по въпроса. Има ли Доган нотариални актове за тези резиденции? Ако не, значи във всеки един момент може да бъде помолен да освободи терена.