Деца от Украйна ще могат да почиват в България през лятото

Служебното правителство осигури възможност за това
17 юли 2024 22:42, Красимир Ангелов
142
Деца от Украйна ще могат да почиват в България през лятото
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и емоционално здраве, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Заедно със своите придружители те ще бъдат настанени за период до 14 дни в почивни бази на „Профилактика, рехабилитация и отдих“ ЕАД в периода юли - август.

Летните лагери за общо 50 души ще се финансират със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Чрез тях ще се осигури сигурна и безопасна среда за отдих и възстановяване на деца, преживели травми от войната в Украйна, се отбелязва в информацията.

С друго правителствено решение е одобрено изменение на Споразумението за прилагане на Договора за социално осигуряване между България и Украйна. Кабинетът прие проект на Протокол за изменение на Споразумението за прилагане на Договора между Република България и Украйна за социално осигуряване. Упълномощен да подпише документа е министърът на труда и социалната политика.

Промяната ще позволи компетентните институции на двете страни да сключат помежду си споразумение за електронен обмен на данни. Това ще улесни и ускори процедурата по обмен на социалноосигурителна информация, което ще е от полза за лицата, които черпят права от Договора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
продажници долни мръсни
78
5
 
19
 
! Отговори
Баш майстора преди 1 месец
Айде нема нужда.....
77
4
 
42
 
! Отговори
Св преди 1 месец
Моето дете е на 7,5 години и още не е ходило на море и на почивка (нямаме финансова и физическа възможност), ама е българче.
76
4
 
40
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Че, те от две гоини почиват по Черноморието ни, заедно с родителите си!!!!! -))))
75
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо деца от Украйна, а не деца от България? Или българските деца са втора категория в собствената си държава? 50 деца са само, ама са някакви навлеци. Вместо нашите си деца от домовете за сираци, дето не са виждали морето в живота си? 50 парчета и вече НОВИНА!! ЕХА!! Хем така, хем онака, ама пак ***... Тия хрантутници 1 седмица 240 пoрa в Парамаламента да не се возят с колите си + шофьорите и могат да финансират за всяко българско дете + укро_талибаните нормална почивка, ама бай *** политик
74
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Toя Главчев усещам как ни се подиграва от МС! При всичките пожари които бушуват и все още бедстващи места като Каравелово, пловдивското село и тнт. да продължават да раздават от парите ни на други държави.. Потресен съм ! Излиза, че при рушаща се държава ние трябва да осигуряваме охолен живот на хора които нито ни уважават, нито зачитат. Отделно какво са изнесли от складовете ни остава загадка. Такова "управление" има нужда от една бърза смяна!
73
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ВНИМАНИЕ! ОПАСНОСТ! Въобще да не идват укропитешките деца и без това никой не ги е канил освен колониалната администрация, която всеки поппържа.
72
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко си има граници само укропитешката наглост е безкрайна.
71
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние също не сме виновни за укропитешките свинщини довели до войната. Пък и всичко си има някакви граници не може да плащаме за всичко на укропитеците.
70
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те децата не са виновни ,нито за наркомана, нито че ни управляват корумпирани газолизници.Нека си ходят на лагер, обаче серсемите дето правят помен с чужда пита, парите трябва да ги възстановят от собствените си джобове.
69
3
 
19
 
! Отговори
До82 преди 1 месец
И тебе пипнем като ти се привиждат русофили та и звезди ще видиш по сред бял ден
68
3
 
15
 
! Отговори
Теди преди 1 месец
Да ходят в Гърция в Турция Италия
67
3
 
26
 
! Отговори
До 81 преди 1 месец
Ти се пази от ядосани българи от всякаква възраст щом не познаваш българите,щото да не харесваш.украинските нагляри дето си мислят,че тук им вече Уколандията няма нищо общото с рудофилството дето го сънуваш
66
29
 
6
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! ОПАСНОСТ! преди 1 месец
Украинските дечица да се пазят от русофилските мъже на по 40-50-60-70 години, които може да ги наранят, няма значение че са беззащитни. Злобата в тези мъже е голяма. Те са готови да си я излеят в най-слабото звено на украинците, както Русия направи с детската болница и както Русия нападна най-слабо-зависимата от НАТО държава, за да се гаври. Пазете си децата.
65
1
 
21
 
! Отговори
До 79 преди 1 месец
Абе слабоумния украинец със какъв петрол.ще работи Нефтохимика,a с братския ти американски ли като с газа ,само ,за да си ти доволен.Айде бегай да си просиш при братята си американци навеждачо то за това сега просиш,та и наглееш в чужди страни
64
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 76 Кво стана бе "българин" вече се наведе на Лукойл и започна да се въртиш около тях и да обвиняваш собствените си съграждани! Що не се съскаш на русктие крадци, които ти съдират по 3 кожи?
63
1
 
16
 
! Отговори
До 76 преди 1 месец
За това искаме да разкараме всички дето се кланят сега на посолството.Щото има една приказка не е луд тоя дето яде баницата,а тоя дето му я дава.Ха сети се кой не събра за толкова години една стотинка данък от Лукойл
62
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 75 А руския Лукойл като ви ГРАБИ не ви идват такива думи , мдамммм . Даже викате "офте мофте".
61
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Служебното правителство вярно на Посолството осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и емоционално здраве....за децата на България робите да събират КАПАЧКИ!!! мама ви долна Еничарска!
60
0
 
20
 
! Отговори
До 73 преди 1 месец
На кой ще му утеснее бе нагляр като съм си в държавата.Гледай да не срещнеш някой стълб като се разхождаш украински нагляр пишещ се българин . Нещо май не ни познаваш нас българите явно