Деца от Украйна ще могат да почиват в България през лятото

Служебното правителство осигури възможност за това
17 юли 2024 22:42, Красимир Ангелов
142
Деца от Украйна ще могат да почиват в България през лятото
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и емоционално здраве, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Заедно със своите придружители те ще бъдат настанени за период до 14 дни в почивни бази на „Профилактика, рехабилитация и отдих“ ЕАД в периода юли - август.

Летните лагери за общо 50 души ще се финансират със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Чрез тях ще се осигури сигурна и безопасна среда за отдих и възстановяване на деца, преживели травми от войната в Украйна, се отбелязва в информацията.

С друго правителствено решение е одобрено изменение на Споразумението за прилагане на Договора за социално осигуряване между България и Украйна. Кабинетът прие проект на Протокол за изменение на Споразумението за прилагане на Договора между Република България и Украйна за социално осигуряване. Упълномощен да подпише документа е министърът на труда и социалната политика.

Промяната ще позволи компетентните институции на двете страни да сключат помежду си споразумение за електронен обмен на данни. Това ще улесни и ускори процедурата по обмен на социалноосигурителна информация, което ще е от полза за лицата, които черпят права от Договора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
31
 
6
 
! Отговори
злобни копейки преди 1 месец
Аман от злобни копейки подкрепящи агресора руски!?!?
98
30
 
4
 
! Отговори
човечност преди 1 месец
Браво! Трябва да съчувстваме и помагане на нападнатата от терористична русия!
97
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За сметка на това ние изпратихме ракетни снаряди за РСЗО ГРАД за 16 млн! Без да обявим официално. Тайно и секретно от българите, техната м.мица!
96
4
 
28
 
! Отговори
Капитанът преди 1 месец
Във Варна ги гледах , влязоха в един магазин за втора употреба две групи деца тинейджъри от Украйна. Такова викане беше ,че всички българи излязоха. Продавачите няколко пъти им правиха забележка ,но не спряха. Те направо крещяха , невъзпитани са , кресливи и арогантни. Просто се забавляваха ,че дразнят хората. Имат някакво много странно надменно отношение и презрение към нас. Руснаците са абсолютно същите. За мен лично тези хора ,са още диви номади.
95
2
 
16
 
! Отговори
И как точно преди 1 месец
служебното правителство го осигури, ако не е военна тайна? Аман от ***.
94
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подрастващи, ама с техните придружители! А техни придружители може да са азовци? Да разпуснат преди поредния контранаступ. В училищата в провинцията столчета и чинове няма, но за украинци има! И кога нашите деца са ходили с придружител на лагер? Как така се намериха пари и за придружителите? А те горките пак с големите коли няма да имат места за паркиране. Ама ще изгоним българите от плажа и места ще има! Слава на украина!
93
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си плащат лагера и да почиват )))
92
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ще хрантутиме за наша сметка фашисти, но тоя път подрастващи. Ууууу З нашите деца кога ще има безплатни лагери.
91
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България гори , а гадовете грозни "правителство" се събрали и обсъждат как с Нашите пари да докарат още урки , Трета година 150 000 урки са на Безплатен олинклузив по море спа и планини ,Безплатен траспорт ,здравни,социални ........ цъкай в нета овче стадо
90
2
 
14
 
! Отговори
Вижте преди 1 месец
Не е честно така. Измъквате украйнските граждани от линията за защита на отчеството. Щом ги махате от там, трябва поне да идете да ги заместите. Че то иначе окупантите ще им вземат родину...
89
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
украинския шпионин тагаренко изпрати на украинските бандити 100 БТР - високопроходими машини нужни при пожарите сега! къде са бе, продажен плъх? направиха ли ги на скрап братушките! за бесилката са такива като тебе....
88
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тази новина, на фона на призивите вчера по новините да пращаме смс-и ,че нямало пари за пожарогасители за горските пожари. Не ви е срам бе
87
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за българчета? За русначета?
86
7
 
8
 
! Отговори
да преди 1 месец
ето така трябва да се помага на украинския народ, а не да тъпчем укрофашистите с наше оръжие за к-ефа на западните мр.ъсници!
85
26
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Чета повечето коментари на хора, които наобратно ще се сгънат, но да показват какви същества са спрямо деца, на които това им е една от малкото радости в момента. Срам.
84
24
 
4
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 1 месец
Копейките да си представят леглата на украинците. Само така ще си изкупят греховете и гузната съвест!
83
4
 
29
 
! Отговори
Само да попитам… преди 1 месец
А членовете на служебното правителство от собствения си джоб ли ще заплатят разходите по почивката на тези деца в България?
82
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навремето бг русофилите с радост приемаха деца от Палестина, Йемен, Сев. Корея и Ангола... Сега ореваха форума,че приемаме европейски деца.... Припознават си само евраззийските корени..
81
6
 
22
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
А някакъв финансов поток за възстановяване на психично, физическо и емоционално здраве за българите изтърпяли управлението на Винету 15 години няма ли да има? Мен лично факта, че сме най бедни в ЕС психически и емоционално години наред ме срива. Все се надявах Винету да ни направи поне предпоследни, но напразно се надявах!
80
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за българчетата пластмасови капачки