МО за позицията на Радев: Решението да участва или не в срещата на НАТО си е негово

Нямало нищо, което да застрашава сигурността ни
27 юни 2024 20:05, Нели Христова
76
МО за позицията на Радев: Решението да участва или не в срещата на НАТО си е негово
Снимка: БГНЕС

В приетата позиция на Министерски съвет няма накърняване на националния интерес, няма нищо, което застрашава националната сигурност. Това заяви зам.-министърът на отбраната Радостин Илиев, предаде репортер на БГНЕС.

„Във връзка с изразената официално позиция на Радев по отношение на участието в Срещата на върха, Министерството на отбраната изразява следното становище: Приетото решение за такава среща е регулярна и официална утвърдена процедура през последните години. Целта е приемане на мандат в защита на националния интерес и участие по въпросите от дневния ред на такъв тип високо ниво мероприятие. В приетата позиция няма накърняване на националния интерес, няма нищо, което да застрашава националната сигурност", заяви Илиев и добави, че позицията на страната е изцяло синхронизирана с тази в Алианса.

Той посочи, че предложението към президента е направено в качеството му на върховен главнокомандаващ и държавен глава. "Решението да участва или не, както и да изразява позиция си е в негово лично качество и мнение“, допълни Илиев.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Може да е негово решението, ама тогава не трябва да е президент на България повече! И то на държава членка на НАТО. Докато е такъв, той е длъжен да зачита срещите и решенията на пакта. Заради него утре ще изключат страната от алианса и къде отиваме? Той вече мина всички граници на търпимост със саботьорското си поведение.
71
1
 
7
 
! Отговори
УРА-за негласувалите преди 2 дни
Защо му е нужно на Радев да ходи на тази среща, за да си опетни репутацията пред българския народ, ли ?Тъй като там се очаква да се организира "Коалиция на желаещите" под егидата напрезидента Макрон, за изпращане на жива сила в Украйна. Очаква се страни като Полша, Румъния, Прибалтийските републики и България да изпратят военни за защитата на градовете Харков и Одеса, които са застрашени от руска окупация !
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ама г-н Президента ни,не Ви е " ГОВОРИТЕЛ" БРЕ!!!-:) Написали му това което Им е Издиктува и и очакват да им " клекне"?? Еми Няма да стане!! -:) Подкрепяме те г-н Президент!! Майната им на Северноатлантическите Глупости!! Ние сме Българи и имаме Собствено мнение!!! Жив и Здрав бъди!!
69
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Хора, разберете, че за Володята ние сме нещо средно между Таджикистан и Казахстан. Едва ли знае къде географски е България. Това, че половин България го боготвори, на него му е през ларвата в гащите. Човека се стреми да гътне англосаксонците и такива поодлоги като майор Радеф са му дюшеш, троянски коне в НАТО. А такива като Костята Копейкин ги смята за нещо като безобиден домашен ***.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 64 - Е точно Радев в случая защитава нашия интерес. Ама нали е мода всичко да се политизира, ту е натовец, ту пък Русия харесвал.
67
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 64 - здраве желаем. И вие и аз знаем, че когато си учил в българско военно училище, някак се подразбира да си русофил. Много добре разбирам какво си мисли Радев. Но той не схваща, че Русия винаги ни е използвала за свои цели и често е играла против нас, когато е гонила своя интерес. Всичко останало са романтични сънища на българите, насадени от уроците по история. И САЩ са същите. Истинският ни интерес е да си гледаме своя интерес и да се развиваме икономически.
66
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да му спрат рокфелерската заплата на президент на Република България. Стига му заплатата на руски агент. Да започне процедура по импичмънт. Да се търси отговорност на Йотова и на гълъбите.
65
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако четем между редовете - на другаря Радев много му се ходи на срещата, но няма желание. Щото сме в предизборна кампания и трябва да блесне пред русофилския електорат. Скоро да очакваме включване, под формата на нова партия. Ееех другарю генерал, бързо забрави как Вовата те държа прав на килимчето в Сочи и дори не стана да ти каже здрасти, за да те пита кога ще им върнем некви кинти, дето им дължим. Долна руска *** си ти гусин полковник.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 63 - Е, тогава и аз да се изразя по подобен начин, може би съм имал съмнителната чест да ти преподавам, както и на Радев. Да се надяваш на романтична лъбов от друга страна на зряла възраст, друг път. В младите години, може би. Но на вашите години би трябвало вече да преценявате реално нещата. С което не искам да кажа, че трябва да залетите непременно на обратната страна като Тагарев, примерно.
63
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 60 - аз наистина имам съмнителната чест да го познавам лично. Завършили сме едно и също военно училище и многократно съм комуникирал с него. Когато цял живот са те възпитавали как Русия е най-великото благо за България, е нормално сега да защитаваш нейните интереси, маскирани като български интереси. Нито на Русия, нито на САЩ им пука за нас. Ние за тях сме просто територия с аборигени. Но много българи, включително и Радев, си мислят, че Русия таи някаква супер романтична любов към нас.
62
0
 
7
 
! Отговори
НАТО преди 2 дни
НеоколониалнаАмериканскаТерористичнаОрганизация
61
5
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 дни
Пръднал бръмбар на трънка па започнал да дрънкаааа пръйц пръйц пръйц пръйц пръйц пръйц пръйц Хи хи хи хи хиРадев ти са самокореюното направи харакири Ха ха ха
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 59 - Ти, ако си мазньоч, не си приписвай качествата на Радев. На никого не се мазни, защитава българите и България.
59
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тия селяндурии, които сме избрали, лека полека, започват страшно да ме дразнят. Значи фелтфебела може да се разписва срещу едни 10-15 чисти на месец, но нещо не му се ходи в чужбина на среща на Нато, въпреки, ме се види главен шапкар на републиката. Явно е решил да си прави русофилска партия и да отвее конкуренцията. Сещате се на кой. И да се подмаже, сещате се на кой.
58
0
 
0
 
! Отговори
до 52 преди 2 дни
Слад за гуми до или в с.Труд гори.Нищо не е гръмнало.
57
1
 
10
 
! Отговори
Ната от Подуяне преди 2 дни
Чалгария е окупирана и не суверена държава от 2004 година. Хайде да прогоним янките да с махат у дома си. Пендоски ботуж не трябва да стъпва и цола на *** земя.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Много ясно, че си е негово. Няма да е на филанкешията. М О да не офлянкват, а да кажете каква попара са ни надробили, щото скрито - покрито няма.
55
0
 
8
 
! Отговори
До 53 преди 2 дни
Президентът е бил в Натовска академия. Да не мислиш, че е с преводач. Сам си ходи и сам си разговаря и на английски и на руски. Виж с Вожда Винету не е така. За това и Презедентът е лично поканен. То е ясно че Главата ще е ***. Професионалните военни нямат нужда само от ибрикчииство. Трябва ими трезвен и мъдър анализ. Тая среща не е за ***, а за да се чуят позиции.
54
0
 
5
 
! Отговори
Не е късно да промен преди 2 дни
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна потвърди атаките на руските въоръжени сили край Ню Йорк Съобщава се, че руските войски изместили украинските бойци от населеното място Шумове до Ню Йорк (Новгородское). Борбата продължава.
53
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Цялата истина е - че Президента не знае английски. Еее, няма да се излагаме пред чужденците.