Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще получи мандата за съставяне на кабинет

Формулата "правителство на малцинството" е интелигентно решение
Обновена: 30 юни 2024 10:27 | 30 юни 2024 10:27, Елка Василева
87
Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще получи мандата за съставяне на кабинет
Снимка: архив, БГНЕС

Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство. Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, лидер на "Гергьовден", и уточни, че се позовава на заявления на Бойко Борисов. Той обаче добави: „Но виждате, че ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго".

Според Дилов формулата "правителство на малцинството" е интелигентно решение за излизане от парламентарната криза.

Още по темата
"Това е едно интелигентно решение, а българският политически елит е доказал, че не се справя с интелигентните решения. ... Би трябвало да се получи някакво управление, ако не се получи, ще отидем на избори, докато се получи комбинация, която може да управлява. Това е волята на българите, които са толкова разединени, колкото и политическият им елит", каза Любен Дилов.

По думите на депутата ГЕРБ имат всички основания да направят правителство на малцинството.

"Той е и най-почтеният. Всичко останало е задкулисни договорки, някакви неясни формули, докато тук всичко е ясно - предлага се възможност, когато тази възможност бъде отхвърлена, се търсят други възможности. ... Т.нар. сглобка също беше интелигентно решение, но не издържа, не сме дораснали, явно", смята Любен Дилов.

На въпрос дали той няма да бъде кандидат на ГЕРБ-СДС за министър на културата или на спорта, Любен Дилов отговори, че "по-добър от Найден Тодоров не можем да намерим" и "какво му е на Евтим Милошев - прекрасен министър" , като уточни, че и двамата не са номинирани за служебни министри от ГЕРБ.
Скамейката с кадри на ГЕРБ е доста дълга и няма да има големи изненади, подчерта Дилов и беше категоричен, че ще бъде предложено пълноценно правителство, което ще бъде внесено за гласуване в пленарната зала на парламента.

"Би трябвало всички парламентарни групи да го подкрепят това правителство, а след това да мислят 3 месеца дали да го свалят, или да го свалят. Това би било едно отговорно поведение", смята той.

90% е вероятността след провален първи мандат да се отиде на нови избори, прогнозира Дилов.

Във връзка с казусите с подуправителя на БНБ Андрей Гюров и някои кметове от ПП-ДБ Любен Дилов заяви, че "повечето от тези хора са доста неопитни в политиката и някой е пропуснал да им каже, че трябва да декларират, че имат фирми".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от Политика
Дянков прогнозира: Росен Желязков ще е кандидатът за премиер на ГЕРБ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 ден
Бойко пробва вече отработени схеми за правителство. Първо: правителство на ГЕРБ с коалиционни партньори, на които той да раздаде министерства. Пишман-реформаторите и патриотите си минаха по тази схема. Но и отидоха в небитието. Сега трите дами от преговорният екип чакаха кандидати. ДПС дойде (както се и очакваше) но друг не. И Бойко обяви втората схема: правителство на малцинството пак беше със скрита подкрепа на ДПС и партията на Яне Янев. И той в небитието. Дали сега ще се намери патерица
62
0
 
0
 
! Отговори
Пелекът преди 1 ден
Гей , се приготвя да е министър на Винету! Ще учи децата на едерастия!
61
1
 
1
 
! Отговори
Ватник преди 1 ден
До ВъзражданеАма този път жълтопаветието няма да е пълно само с местни, а ще дойдат и от селата и с вилите ще ги изнесем шиши и бойко.
60
0
 
1
 
! Отговори
Възраждане преди 1 ден
Септември пак ще кипи на паветата. Шиши си взе и опг гроб и ще е страшно.
59
0
 
1
 
! Отговори
кокал преди 1 ден
Този беше ходил при Ахмед Доган да му се моли да го прави за втори път депутат ,защото нямал никакви други доходи . Такива хора са в парламента повечето ,гледат себе си да оправят и хич не им пука за народа !
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Любке, първо Шиши да се изкаже, гледам уволнява наред в дпс
57
0
 
1
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 ден
Най - удачният избор. Роска Костинбридския ментарджия
56
0
 
0
 
! Отговори
До 53 преди 1 ден
Ллллудите са поллудели. Горещини те ти се отразяват много зле,Кирчо
55
0
 
5
 
! Отговори
Бългаирн преди 1 ден
Тези от Герб започват да разбират, че хората в страната ги мрадят. За партията му на мутрата гласуват само тези, коитополучават заплати от бюджета. Хайде Любене, сравни 70 % с 8 %. Сега пък, сравни 9% доверие в парламента със 100. Негласувалите са 70, а тези от партията, която ги е спечелила изборите само с 8. Чудя се, защо президентът не връчи мандата на някой от тези 70 %. Ползата сигурно ще е по-голяма. За страната ни.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тоя не беше ли опозиция на Борисов в началото?
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
За фласт и пали съм готоф на вцичко! Добле, че захфанах с ГЕЛБ, че да не умла от глад.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тоя след още някоя годинка колко трудно ще поема чудовищните израстъци на съкилийниците си.. Само като си представя, мед ми капе на сърцето!
51
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 ден
България обича ГЕРБ-затова са първи и пак ще бъдат.
50
2
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ ГЕРБ преди 1 ден
ДИЛОВ - поддръжник на мутри и крадци.
49
1
 
3
 
! Отговори
Рендето преди 1 ден
Професия Бг политик, това е, живот - мечта, да не прайш нищо друго освен да словоблудстваш пред камерите и с всеки изминат ден да ставаш по-богат за сметка и на гърба на Оffцете у Бг!!!
48
1
 
3
 
! Отговори
Съд и Затвор преди 1 ден
Дилов позор! Оставка и затвор!
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Няма ли да е Мара Гаргамел?
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Правителство с ГЕРБ,просто Няма да има!!-:)
45
2
 
9
 
! Отговори
юмрук преди 1 ден
герб=хамас
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това автоматично означава нови избори. Ако Тиквата искаше правителство щеше да пусне някой от златните си момчета - Дончев или Митов. Да пуснеш класически чиновник е доказателство, че дори и да се направи правителство, то няма да има хоризонт повече от 1г.