Главчев за това кой ще води делегацията ни в НАТО: Аз така станах и служебен премиер - като няма кой

Той не разбира какво е уплашило президента
27 юни 2024 20:42, Нели Христова
149
Главчев за това кой ще води делегацията ни в НАТО: Аз така станах и служебен премиер - като няма кой
Снимка: БГНЕС

Позицията на България за предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон е съобразена с всички решения на Народното събрание и гарантирам, че няма да излезем от тях. Нямам представа какво е смутило, уплашило и притеснило президента Румен Радев. Това коментира министър-председателят Димитър Главчев в Брюксел след отказа на Радев да ръководи делегацията и да участва във форума в САЩ.

Премиерът Главчев посочи, че правителственото решение Радев да ръководи делегацията на България е взето предвид факта, е той е държавен глава, върховен главнокомандващ на въоръжените сили и НАТО-вски генерал. Какви са причините да се притесни Радев нямам понятие, следва да питате него, добави министър-председателят. Главчев припомни още, че утвърждаването на позиция от Министерския съвет е рутинно и винаги в годините тя се е синхронизирала между Министерството на отбраната и Министерството на външните работи.

Премиерът Димитър Главчев потвърди, че той ще води българската делегация на предстоящата Среща на върха на НАТО през юли, като се пошегува:

"То не остана кой. Аз така станах и служебен премиер - като няма кой."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
До Анонимен 67 От всички точно европейците имат нужда от защита от руския фашизъм и това не е било НИКОГА по-ОЧЕВИДНО отколкото откакто Русия нападна Украйна.
74
1
 
0
 
! Отговори
Подлодял Гилаб преди 4 дни
Гълъб flashbacks...
73
0
 
11
 
! Отговори
WOOOOWWW!!!! преди 4 дни
Тоя пич пращи от интелект. Вече започвам да се чудя кой е по-умен - Гълъба или Главчо
72
14
 
5
 
! Отговори
?!? преди 4 дни
По хубаво от тава, че Разединителят на нацията абдикира,- няма!
71
11
 
3
 
! Отговори
Военолюбец преди 4 дни
Нали постоянно питате как да се отървем от копейките? Ами украинците са го измислили. Униформата, каската, пушката и бягай да се биеш срещу твоите "братушки", хахахха. Аз съм За и тук да го направим така.
70
11
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 дни
Сега Румен изложи за пореден път България.И Бойко знаеше, че тоз буйрсук ще реагира така, затова го подкрепи за срещата в НАТО ха ха хааа голям сеир ей румба ич та няма борсук
69
0
 
1
 
! Отговори
Ббб преди 4 дни
:))) много е готин..
68
0
 
17
 
! Отговори
Хах преди 4 дни
Главчев и да не застояваш много в САЩ, че да не вземат да ти дадат и някоя друга длъжност, за която да няма кой да я оглави. Щото гледам, че нещо патриарх не ще никой да става, та не знам....изглежда и там няма да има кой?
67
4
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 4 дни
На масата имало един стол за България! Какво им пречи, да седнат двамата?
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
61 Майната му на НАТОТО!-:) Яде ли се,пие ли се?? Нищо! Едно Голямо Нищо в Европа! 35 години се чудя,как го Допуснаха това Европейците???? И никой,ама Никой Не може да ми Отговори!!!
65
4
 
16
 
! Отговори
Нане преди 4 дни
Президента ме изкефи, как го наби на главанак атлантидустанците в България.... Да свиква Национален Сбор, кат Главнокомандващ и да ги почваме.... ===)))
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Празноглавчев, за съжаление не е разбрал, че не води делегации, а води България. Арестувайте този Борисов най накрая за да тръгне България напред. Ние не сме държава на двама осъдени страхливци и тяхните любовници, а сме държава на 5 милиона български граждани
63
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да публикуват позицията! Щом я крият, значи има нещо, което не е за казване за пред хората! Много подло, тайничко, зад гърба на народа, но после ние ще им сърбаме попарата!
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Варя си аз по улицата и ко да гледам . Аааа !!! Десет бона заплата !!! И понеже нямаше кой да ги земе боко ме нави да ги зема че да остане властта в герб и да не го съдят . Те така с постовете у ,,родината,, Аз не исках ама боко и ПП промениха конституцията та да може герб да заграби властта без избори . Еми навиха *** щото нямаше кой . Те така я написаха новата конституция че да няма кой :)))
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Благодарение на мъдрия български нардо, властта в България се въргаля по улицата..за радост на всеки с мания за Величие
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Супер отношение към НАТО. Кой казва няма Кой.
59
0
 
20
 
! Отговори
Защо няма кой преди 4 дни
Главчев, няма кой защото бащата и майката на Конституцията и видя сметката пиейки мазно турско кафе в скута на Пеевски! И не се оправдавай с "няма кой"! Можеше да откажеш като останалите, обаче стиска ли ти да се опълчиш на Боко? Той така забрани и на шефа на парламента , каза, не го давам и толкоз! Главчев ще е и край, а ти хъката-мъката прие!
58
4
 
26
 
! Отговори
някой си преди 4 дни
Аз като редови българин съм притеснен също като Радев защото знаем че на срещата Нато ще се опита да ни вкара в война.Щом Главчев не е притеснен от това - значи това не е нашия човек и той не трябва да бъде начело.Защото това още повече ще съсипе България.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ха ха.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Предстоят епохални събития. Евроатлантиците ще тръгват на война. Напред, орели, напред! До край за Блек Рок, Вингард и Монсанто!