Главчев за това кой ще води делегацията ни в НАТО: Аз така станах и служебен премиер - като няма кой

Той не разбира какво е уплашило президента
27 юни 2024 20:42, Нели Христова
149
Главчев за това кой ще води делегацията ни в НАТО: Аз така станах и служебен премиер - като няма кой
Снимка: БГНЕС

Позицията на България за предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон е съобразена с всички решения на Народното събрание и гарантирам, че няма да излезем от тях. Нямам представа какво е смутило, уплашило и притеснило президента Румен Радев. Това коментира министър-председателят Димитър Главчев в Брюксел след отказа на Радев да ръководи делегацията и да участва във форума в САЩ.

Премиерът Главчев посочи, че правителственото решение Радев да ръководи делегацията на България е взето предвид факта, е той е държавен глава, върховен главнокомандващ на въоръжените сили и НАТО-вски генерал. Какви са причините да се притесни Радев нямам понятие, следва да питате него, добави министър-председателят. Главчев припомни още, че утвърждаването на позиция от Министерския съвет е рутинно и винаги в годините тя се е синхронизирала между Министерството на отбраната и Министерството на външните работи.

Премиерът Димитър Главчев потвърди, че той ще води българската делегация на предстоящата Среща на върха на НАТО през юли, като се пошегува:

"То не остана кой. Аз така станах и служебен премиер - като няма кой."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
15
 
! Отговори
Главчо, преди 4 дни
Кажи каква в позицията на МС ?Да не стане като с решението за Националната детска болница?После да го отменил,че не си разбрал?
14
3
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
Хахахаааа, аз като ви казах, че Главчев ще е служебен премиер до второ пришествие :))))))))))))))))))))))))))))) Като не щете Боко ще е Главчев до догодина до амина.
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами кажете на хората какво сте приели, защо мълчите като мишки?
12
5
 
30
 
! Отговори
Главанак Изкуфял преди 4 дни
Ще подаря България на НАТО! Скоро ще пратя български момчета на война в Украйна! Планът със затриването на територията България много се бави и върху мене е надвиснал Магнит със страшна сила!
11
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Леко са му намекнали , че ще гледа виза за САЩ през мръсен зелен чорап
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Така е Главчо, като си в ролята на селският герой от едноименния роман на Ф. Достоевски. Ти и за пиколо не ставаш, но ще идеш във Вашингтон.
9
3
 
19
 
! Отговори
Хах преди 4 дни
Ти стана премиер, защото Борисов ти нареди и понеже си калинка на хранилка не можеше да откажеш! Сега пак ще ти нареди да водиш и делегацията! Само дано сте наясно какво точно ще се иска от вас да направите. Но пък Борисов винаги може да се оправдае със служебния премиер ако в последствие нещата загрубеят. Или пък Радев ще е виновен, щото не е повел делегатите в САЩ.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
- Ние сме седемте самураи.- А защо сте двама?- Няма хора, бе.
7
3
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 дни
прав си,Главочев !.....И Тиквата така действа-като нема кой,си хваща парашутистки от магистралата...М/у другото:-Що стана с Мария Гаргамел бре?..Нали благодареше с пионерски патос:-"Благодарим ти че те има,скъпи др. бориссофф!" ?..."Прелъстена и изоставена?...За сега и ти си в креватя,но не за дълго...
6
5
 
16
 
! Отговори
АНАЛена Бербок преди 4 дни
Главчев, много внимавай какво подписваш! Да не се случат някои случки на малката мутра, синчето Мишо ММА боеца с татусите и коремчето, чувал съм че снайперисти ги острелвали заедно с щерките им. Много внимавай в картинката!
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Жив да го ожалиш няма кой та той от него да мине.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И на Марс няма кой да пратят....
3
14
 
3
 
! Отговори
Главчев завинаги преди 4 дни
Голям.Удивителен стратег.Мозък мислещ за народните интереси.Добър и позитивен.Човек отговорен.
2
3
 
16
 
! Отговори
Ай стига преди 4 дни
с тая делегация!
1
3
 
23
 
! Отговори
Барбуков преди 4 дни
Димитър Пенев даваше по-смискени пресконференции.