Главчев за това кой ще води делегацията ни в НАТО: Аз така станах и служебен премиер - като няма кой

Той не разбира какво е уплашило президента
27 юни 2024 20:42, Нели Христова
149
Главчев за това кой ще води делегацията ни в НАТО: Аз така станах и служебен премиер - като няма кой
Снимка: БГНЕС

Позицията на България за предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон е съобразена с всички решения на Народното събрание и гарантирам, че няма да излезем от тях. Нямам представа какво е смутило, уплашило и притеснило президента Румен Радев. Това коментира министър-председателят Димитър Главчев в Брюксел след отказа на Радев да ръководи делегацията и да участва във форума в САЩ.

Премиерът Главчев посочи, че правителственото решение Радев да ръководи делегацията на България е взето предвид факта, е той е държавен глава, върховен главнокомандващ на въоръжените сили и НАТО-вски генерал. Какви са причините да се притесни Радев нямам понятие, следва да питате него, добави министър-председателят. Главчев припомни още, че утвърждаването на позиция от Министерския съвет е рутинно и винаги в годините тя се е синхронизирала между Министерството на отбраната и Министерството на външните работи.

Премиерът Димитър Главчев потвърди, че той ще води българската делегация на предстоящата Среща на върха на НАТО през юли, като се пошегува:

"То не остана кой. Аз така станах и служебен премиер - като няма кой."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от Общество
Постижима ли е еврозоната без стабилно правителство?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ЗКПЧ-то ще води делегацията. Капитанът Радев не иска да се занимава с Пеевски измишльотини, които даже ги е срам да ги публикуват да ги види народа ...
94
0
 
3
 
! Отговори
Боб Лий Суагър преди 4 дни
Не може всички да ходят, защото няма снайперисти за всяка ограда!
93
2
 
4
 
! Отговори
Пешо Кофража преди 4 дни
Ако няма кой, аз ще отида бе, нЕма проблеми. Само да говоря с шефа и да му кажа, че няма да съм на обекта тоя и тоя ден по държавна работа. Митачето ще забърка цимента и без мене, научил съм го как.
92
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Изказването на Главчев е АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ съвместно на ГЕРБ/ДПС и РАДЕВ. С него се ПРОДЪЛЖАВА линията, че в България парламентаризма не е актуален за бъдещето на страната и трябва да се търси нов конституционен ред. ЗАТОВА е и БЕЗОТГОВОРНОТО и ЦИНИЧНО за един БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР да казва, че бил станал такъв "защото нямало кой". Това е ОБИДА за бългрския народ - ВСЕКИ български премиер е ДЛЪЖЕН да защитава авторитета на институцията, която представлява, а не да я УНИЖАВА с такива изказвания!
91
4
 
13
 
! Отговори
КАТЯ преди 4 дни
И ТОЙ ГЛАВЧЕВ ЗАВЪРШИЛ СРЕДНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ В 35 УЧИЛИЩЕ КОЕТО БЕШЕ С ЕЛИТНО С ПРЕПОДАВАНЕ НА РУСКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОГАВА БЕШЕ ГОРДОСТ ДА СИ ВЪЗПИТЪНИК НА 35СОУ В ЛОЗЕНЕЦ
90
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Теб Главчев , само Денков може да те бие по безличие .
89
12
 
5
 
! Отговори
Видимо доволен преди 4 дни
Народа е най доволен от президента Първанов които подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна на Украйна
88
11
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
До ЛИЛИ Радев не е български офицер, а руски подчинен и това е ОСОБЕНО очевидно при контактите му с руски официални лица - влачи се по корем, целува ръце, чака по няколко чака да го приемат и се унижава като се прави на неразбрал когато го унижават за да покажат чрез него отношението си към България.
87
2
 
8
 
! Отговори
Ози преди 4 дни
Вече България се наигра.Никой не иска да носи одговорност.СДС,БСП,,ДСБ,ДПС ,Гроб,ПП,ДБ и т.н.започват да бягат от одговорност,защото примката около вратът се затяга.Сащ са на вархъ на хранителната верига,но Путин не е съгласен.
86
11
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
До Анонимен 82 Кой свестен българин не иска защитата на НАТО от руските "асвабадители"? Аз не познавам НИТО един такъв. Единствените, които твърдят такива неща са хора, които на БЪЛГАРСКИЯ национален празник се завиват с ЧУЖДИ знамена и целуват ботушите на военопрестъпници и кървави диктатори като Сталин и Путин.
85
7
 
11
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 4 дни
ГЕНЕРАЛ РАДЕВ Е БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР КОЙТО СЕ Е ЗАКЛЕЛ В БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ А НЕ В НАТОВСКОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Резидентът зае страна на Пеевски във войната ГЕРБ ДПС. Това може да има лоши последици за осъдения лъжец и трафикант от Банкя, който може неочаквано да се окаже под домашен арест. В следващите две три седмици политиците ще изгубят и последната капка представителност. Действайте до като е време. Арестувайте Трифонов, Борисов, Пеевски, Доган, Киро, прасето Цацаров, ЦИК мик и т.н. Накарайте хората да отидат да гласуват за нещо ново, защото иначе скоро ще ни управляват службите, а не властите
83
1
 
6
 
! Отговори
До 77 преди 4 дни
Да,бе! Много знаеш. Тва кой е Кой? Кой? Кой ? Кой предложи Пеевски. Костов питаше.Стига си измисляй!
82
0
 
7
 
! Отговори
w преди 4 дни
кухоглавчев
81
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
НИКОИ СВЕСТЕН БЪЛГАРИН НЕ ИСКА НАТО НО НАЛИ НИ ПРОДАДОХТЕ И ВЕЧЕ СМЕ НАТО КРАВАРСКИ РОБИ
80
6
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 дни
пезидентът Радев е наясно...Ясно ни стана и на нас,че нато планира да ДУБЛИРА базата в Румъния у нас...Тоя хъхрещ старец ще подпише всякакви заробващи договори с отанците..За това и КРИЯТ същината !
79
10
 
9
 
! Отговори
Естествено, преди 4 дни
...че ще сме на страната на Украйна! Копейките не ги броим! Имали престъпления, които башибозукът на Путин да не извършва във Украйна?
78
1
 
12
 
! Отговори
ГЕРБАВИ СЪР.... преди 4 дни
НА БОЙКО ПИШКОДЪPЖАЧА ПАК СЕ ИЗЦЕПИ.
77
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До ?!? Впреки, че целта на упражението е да правят реклама на руския чорап, наистина в случая е по-добре за нас като държава, че този отркит руски слуга няма да е там като представител на България.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това "КОЙ" и "НЯМА КОЙ" е знак към Киро, който питаше онзи ден кой е поръчал Борисов. Главчев му казва в прав текст "НЯМА КОЙ". Ама Киро няма толкова акъл да се усети. Няма кой вече да предложат ПП за служебен премиер, щото един Гюров имаха за служебен по новите правила, но Възраждане изровиха конфликт на интереси и Гюров е аут. Това им казва Главчев - НЯМА КОЙ.