Бойко Борисов се появи на консултациите с Радев: Вървим към избори!

При президента влязоха също Томислав Дончев и Делян Добрев
Обновена: 24 юни 2024 09:44 | 24 юни 2024 09:09, Александър Попов
180
Бойко Борисов се появи на консултациите с Радев: Вървим към избори!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде на „Дондуков“ 2 за консултации с държавния глава Румен Радев, което не се беше случвало отдавна. При президента влязоха също зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и Делян Добрев.

Според него страната върви към избори, след като е станала ясна позицията на ИТН, че няма да подкрепи първия мандат.

"Не може петия и шестия да диктуват правилата. Ще водим още разговори, но е ясно, че кабинет може да има само с първия мандат", заяви Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има усещане за пренасищане и състезание между партиите заради честите избори. Преднината ни беше 11%. Партиите не могат да излязат от предизборната си реторика. Всички се държат сякаш предстоят избори, а не да се състави правителство. Последните и предпоследните поставят условия и червени линии. Демокрацията подрежда партиите по волята на народа. Сега излиза, че на практика няма как да се състави правителство. Избирателите на ГЕРБ-СДС не искат тя да побеждава, а да получават Денков и или експерти - не искат друг да ни представлява. Не искат предпоследният да казва какво да става. Не виждам как може да се случи нещо с друг освен с първия мандат. Ще положим още усилия, но ИТН вече казаха, че с първия и втория мандат не може. Трябва да се мисли за 4-годишно управление и да се сглоби правителство. Чувам само заклинания и кой колко е велик", заяви той.

В понеделник президентът започва консултации с представители на парламентарните политически сили в 50-ото Народно събрание. Днес са разговорите с първите три политически формации – ГЕРБ-СДС от 9:00 ч., ДПС - от 11:00 ч., и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) от 14:00 ч.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Бойко Борисов
Още от Политика
Радев дава старт на консултациите за кабинет, малките искат третия мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пирова победа, а Бойко :)))
40
1
 
17
 
! Отговори
Борисов, преди 1 седмица
Когато се хвана с Шиши и събори "сглобката" сигурно си мислеше, че ще има 50+1 сам.Е,като е глупав сега да се гърчи като червей.
39
2
 
14
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 седмица
Горанката , севда как са , спортуват ли с сакчетата
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Избори и нова избирателна система а тези които влизат в парламента да работят за държавата а не да говорят глупости безнаказано
37
3
 
11
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХА преди 1 седмица
единственото, което Величие поискаха беше личен разговор с лидера на ГЕРБ, а той отказа.. което е логично.. този е тотално некомпетентен във всяка една област.. или ще говори общи приказки и глупости или ще мълчи.. за това бяга от разговори
36
7
 
5
 
! Отговори
Striker преди 1 седмица
Му н ьо Кралев да каже защо натресе шанаджийте Кирчо и Кокорчо? Защо само България единствената, която не може да спечели доверието на НАТО? Защото най-вредният човек в държавата е той, нищоправеца с Деса- Про стакеса.
35
2
 
13
 
! Отговори
Хихандров преди 1 седмица
Плейбойков се интересува да не влезе в затвора. Гешев вика, че е изнасял милиони евро със самолети, а Буци върти очите и казва "Ни го познавам, тоз чиляк"
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интересно защо не е пратил жените.
33
3
 
23
 
! Отговори
Роки преди 1 седмица
Народното събрание трябва да е 120 депутата, избирани мажоритарно, за да носят ЛИЧНА, а след това и НАКАЗАТЕЛНА отговорност. Забрана за гласуване на българи от чужбина. Минимален ценз за гласуване - основно образование и документ, че наистина владее български език.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бацето бута правителства , прави правителства. Важното е ден да мине самун да загине.
31
6
 
18
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Като видя този охранен безврат левент се сещам за -12 г безпьтица , глад и мизерия в тази -окрадена дьржавицаДокато герб дпс ,, работиха , работиха,,
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чух че Йоцо Амстердама ще пусне своя избор?
29
1
 
0
 
! Отговори
Мноо си тъп Сашеееее преди 1 седмица
До АнонименВелик простатик!
28
0
 
16
 
! Отговори
До възмутен преди 1 седмица
Промените в конституцията бяха приети и с гласовете на ГЕРБ.
27
3
 
5
 
! Отговори
бай Колио преди 1 седмица
хах - ще минем 1 милиард само избори догодина с пордните избори - предстравяте ли и с колко можеше да се помогне на хората в България с този 1 милиард, ако не бях онези 240 кърлежа у парламента
26
2
 
12
 
! Отговори
Е, тук не е прав! преди 1 седмица
Демокрацията подрежда партиите по волята на народа. . . . Посетете някои малки общини и поговорете с хората на четири очи, за да проумеете неистовия страх за преживяване там! Затова ние от големите градове трябва да гласуваме за неутрализация на купените и корпоративните вотове! Поздрави от Берлин!
25
3
 
14
 
! Отговори
х преди 1 седмица
"Не може петия и шестия да диктуват правилата." Прав е. Партии с малко избиратели провалят желанието на многото избиратели.
24
10
 
9
 
! Отговори
Ами преди 1 седмица
...като ни е малка предстовителността, защо "титанът" Радев не излезеше да си направи партия, и да накара хората да гласуват? Всички искат да заобиколят Конституцията, и да се докопат до властта по втория начин! Знаем ,как Радев ни натресе Шарлатаните, и оттогава, хаосът, подкрепен с машинките на Мадуро продължава!
23
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно ще има избори докато Радев не си направи партия и не направи коалиция с Величие.
22
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Главчев премиер до второ пришествие. Боко и Шиши мачкат в парламента.