Да не повтаряме грешки със сглобки, "Величие" пред съдбовен избор

Експерти: Възможно е ДПС да имат свои министри
Обновена: 18 юни 2024 11:11 | 18 юни 2024 11:11, Инна Ангелова
144
Да не повтаряме грешки със сглобки, "Величие" пред съдбовен избор
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Вече имаме горчивия опит на парламент, който не може да си избере председател седмици наред. Ако се налага, Николай Марков ще се срещне с лидера на ГЕРБ. "Величие" са изправени пред съдбовен избор за своята роля и посоката, която ще следват по време на този мандат. Те не са били в "боя", заяви бившият депутат Явор Нотев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако председателят на НС няма подкрепата на мнозинството в парламента, нещата вървят изключително трудно, ако изобщо вървят. Съвсем нормално е от ГЕРБ да заявят претенция за председателското място, но това че ще им бъде дадено не носи сигурност, че нещата ще вървят гладко, смята Нотев.

Той допълни, че от БСП и “Възраждане” прекалено рано са отказали среща с ГЕРБ-СДС. Въпреки това, действията им са били очаквани и без изненада. Нотев прогнозира, че ДПС ще излезе под светлината на прожекторите и е възможно да влязат със свои министри в евентуален нов кабинет.

"Утре ще стане ясно дали ще имаме по-голяма стабилност от предишното управление. Ако се избере председател и зам.-председатели, ако започне структуриране, това означава, че е имало предварителни разговори и определена договорка. ГЕРБ-СДС пое отговорност да сформира ново правителство. Ще се стигне до договорка за правителство. Никой няма интерес от нови избори", каза Петър Мутафчиев.

Историкът подчерта, че опитът да се управлява със "сглобявания" е неуспешен и не трябва да повтаряме грешките. По думите му коалицията е задължителна, защото споделената отговорност означава равнопоставена отговорност. А балан се намира само с коалиционно споразумние.

“На ГЕРБ-СДС и ДПС народът им възложи да управляват държавата. Няма как ГЕРБ непрекъснато да се разграничават от тях, нека да подпишат споразумение и да управляват", посочи Мутафчиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от Избори 2024
Имаме два парламента в един мандат в момента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Евала и власт! Пак опря до четрипроцентниците ...
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
величавите да обяснят за украинския клип на Етиен Леви, че е в НС като депутат
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Галя от EmbassyTO - За кое много повече говориш? Още сега се закучи работата и взеха с глупсотите за златни пръсти и не знам си какво да говорят. Тея ясно казаха, че искат да говорят лично с Борисов. Никой не е говорил за гласуване на парламент, ни за нищо ... сега всичко е за едни прецедателче и тва е.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До читалище заряДори и така да е, това не оправдава нападателната му позиция. Точно той би трябвало да умее да се държи дипломатично. Всички други политици са наричани как ли не, с много обидни имена, съдраха им шортите от присмех. Лидера ви трябва да свиква, че това ще се случи и на него. Наистина прави лошо впечатление. Аз който, не съм гласувал, бих искал да видя лидер, който внушава доверие, интелект и благородство.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 6 - Липсата на дипломация е от другата страна. А интервютата са забавни. Много се наложи тоя стил, покрай Короната и Путин. Журналенцето те пита, защо си такъв лош човек, а ти, преди да можеш, да кажеш че не си, те пита и защо правиш такива лоши неща. А си опитал, да се защитиш, следва въпрос, дали ще продължаваш със злините си в бъдеще и интервюто приключва. Това не е интеревю. Това е словесна атака. АКо не си фаворит на медията ... ще те мачка.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това което посееш в един МОЗЪК.... Това ще ЖЪНЕШ.... И по времето на така наречения "Развит Социализъм" така посяха от "Петилетка на Петилетка" в мозъците на хората "Комунизма", че сега отново Българина не може да се отърве от "Османизма"! А то се оказало, че Османизъм и Комунизъм е да държи в окови ума на Българина, за да е вечен Роб!
17
4
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Искаме ГЕРБ и ДПС да ни управляват. За затриват държавата по-бържи и да я преосноваваме :P
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Величавите приключиха, още преди да са почнали. Величието на tъпака, не е величие.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Нека - Каот ГЕРБ, нали? Или збаравихме, как тръгнаха?
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Галя от EmbassyTO - Защо не и двете? Проблемът е, че тук дори не говорим за правителство, а за прецедател.
13
4
 
2
 
! Отговори
Нека преди 1 седмица
Да не повтаряме грешки и с новоизлюпени популистки партийки !
12
2
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Ако подполковника, дето лъже, че е полковник, че и генерал даже си сложи огромния рапЕрски кръст връз фланелката ще го харесам и аз и ще искам да се присъедини в коалицията на ГЕРБ и ДПС :)))
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зас съжаление, на нови избори, ще има ОЩЕ по-ниска активност и ДПС ще са с още по-голям процент.
10
4
 
5
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 седмица
Да бъдеш " златен пръст" ,или да продължиш да реализираш Джурасик парк в пластмасови декори. Туй е въпросът , " ваши височества". Птици бели
9
6
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
елементарно. герб им предлагат военното министерство, или няква друга мека баница, и веднага се разбира избора съдбовен ли е или некой дърпа конците. и дали са по компетентни от шкембе войвода, също. ако се справят на следващите избори ще са дръпнали хранилката на половината новомодерници и ше може да преговарят за каквото си искат с който си искат.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
това, че никой няма интерес от избори до известна степен е вярно, не се знае дали ще са в следващия парламент и могат да секнат депутатските заплати
7
11
 
12
 
! Отговори
Public enemies преди 1 седмица
Този Николай Марков е д илъра на варненски т ревомани от градинките, активизирал си е агитката да гласуват за него и сега е в парламента, ако българите се вдигнат да гласуват тоя и агитката му стабилно ще са под процент.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Впечатление на слаб политик, липса на дипломация, слаби интервюта с журналисти. Война с петата власт никой не е спечелил.
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някой спомня ли си преди време Бокича....аз...сакън с ДПС няма да правя Правителство...този има няколко езика...
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДСБ няма ли да помогне на г-н Борисов в този тежък за нацията час? Толкова отдадени са на стабилността и борбата с комунизма и корупцията, колкото е и г-н Борисов!