Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди преговори за кабинет
Обновена: 15 юни 2024 20:46 | 15 юни 2024 20:15, Анисия Иванова
764
Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент - "Величие"? В единия вектор виждаме партии, които имат открито проруско говорене и проруски политики, които се заявяват ясно и открито. От другата страна, има група партии, които заявяват прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво точно съдържат. Това коментира в студиото на БНТ председателят на партия "Величие" Николай Марков.

Критерий за евроатлантизъм няма въведен в българското законодателство, каза той и добави:

"Ние не искаме да защитаваме прозападни евроатлатици, докато не ни се изясни какво съдържа това. Искаме да знаем конкретно какво ще се случва в България, ако се направи правителство. Нещо много ясно, което всички български граждани искат да знаят. Искат да знаят това правителство с какво ще се занимава, колко време, какви срокове и какви ще бъдат резултатите от това правителство."

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди същинските преговори за бъдещо управление:

"Има покана за изслушване, а не покана за преговори. Ние не знаем какво ще правят, за да преговаряме. Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще формират правителство по темата Украйна. Нашата позиция е, че това са два братски народа, които воюват в една глобална война и нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци. Нито смятаме, че българи трябва да отидат да умрат там също. Това е нашата позиция", подчерта Марков.

Той е категоричен, че България трябва да спре военната си помощ за Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


764
Още от ЕС
Цветелина Пенкова: Амбициозните цели за зелената сделка не са практични и работещи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
537
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И тази проруска партия я зачеркнах..да спрем помощта за Украйна....и другите държави да спрат помощта...и Русия да дерибейства...Ясни сте ми като бял ден...Дано на следващите избори да Ви няма на политическата сцена...нека да сте били една политическа еднодневка...едно временно недоразумение...Амин.
536
11
 
18
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Вашата позиция ми е пределно ясна, вие сте недоубити комунисти и не ставате за нищо!
535
9
 
15
 
! Отговори
тъп пепеец/дебеец преди 1 седмица
Шушляко на снимката уволнен дисциплинарно 2007 година, щото станал шкембелия...хахахахахахаахах
534
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 592 А Байдън ако влезе в дома на Марков, подполковника ще му се нагъзи.
533
10
 
11
 
! Отговори
тъп пепеец/дебеец преди 1 седмица
тез мъдурковци, са като копейските мъдурковци, ама са и мошеници!
532
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Марков, ако путин му влезе в къщата ще го посрещне с хляб и сол. И като помощ от съседите ще иска хляб и сол!!!
531
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
do 579 И кое им е изхабеното на Възраждане ве, мозък? На предните избори имаха 37 депутати, нямаха евродепутати. Сега имат 38 депутати и трима евродепутати. Да ти имам изхабяването. Друг е въпроса, че ако го нямаше това идиотско Величие както казва колегата по- долу щяха да са втора политическа сила.
530
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредния селски бек и кръчмар в Бг политиката, какъвто народа, такива и управниците, такива и резултатите. Въшкарска държава с необразовани селски бекове.
529
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки който е несъгласен с опорките спуснати от ЦК на ЕС от Брюксел,веднага е наричан русофил,путинофил и разни други епитети...
528
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 584 В историческия парк наистина са вкарани много милиони, но чак 500. 200 милиона може най-много.
527
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Марков да си признае че Величие беше създадена и финансирана от САЩ с една единствена цел- да открадне проценти от Възраждане. Заради тоя скааапаняк сега Възраждане е 4-та сила, а щеше без тях да е втора. ФАКТ!
526
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Самият факт че тоя плондер Марков лъже на дребно трябва да ви светне лампичката що за човек е. Та той лъже за елементарни неща, какво остава за по-сериозните? Казва че е бил полковник, а истината е че е бил подполковник. Жалъъъък плондер!
525
5
 
6
 
! Отговори
Аматьори преди 1 седмица
НИКОЙ не може да ме убеди, че в България мутрите ще дадат над 500 милиона лева за няква бутафория без да има схема. Кой има пари в България и защо Величие крият кои са инвеститори в парка и колко кита има? Всъшност тази информация трябва да е публична защото това е добра практика за привличане на нови инвеститори. Тази информация не само липсва, но и се пази като съкровена тайна от Ивелинчо - БГ Понци схема 100%
524
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма такива ОВЦЕЕЕЕ...набутаха това плондерско недоразумение на природата в парламента за да е картинката пълна с отпадъъъци там! Този има къща палат за 2 милиона поне. Парите са от НПО финансирана от САЩ.
523
6
 
10
 
! Отговори
Това е преди 1 седмица
Този другар е индивид без позиция. Говори едно, а после се опитва да го замете с "ирония" и уж "хумор". Явно се подиграва на тези дето са го избрали, защото за другите е ясно какъв е - поредния избор на кремъл!!!
522
5
 
4
 
! Отговори
ew преди 1 седмица
платените драскачи се опитват да изглеждат умни, уви
521
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За тия които следят пoдчoвек Марков и Ивелин от преди е малко изненадващо, че сега двамцата излизат с про позиция за ЕС и НАТО. Все пак това е нова ниша, Копейки за ЕС и НАТО и наистина проработи. Все пак и Възраждане се изхабиха, така че ей ги новите подчинени
520
4
 
9
 
! Отговори
Куку преди 1 седмица
До вчера е носел хавлиите на шефовете днес разбира от външна политика?Българино!!!
519
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Видя се че когато се появи нещо истински заедно в хор всички продажници викат срещу него. И евроатлантици и възрожденци се обединиха срещу Величие... Е как стана така? Изведнъж и русофили и русофоби заедно срещу една партия с 4%? Интересно.
518
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До още нещо Става тя, не ми изглежда точно на ромка, бих е изплющял, без да се замисля :)))