Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди преговори за кабинет
Обновена: 15 юни 2024 20:46 | 15 юни 2024 20:15, Анисия Иванова
764
Николай Марков: България да спре военната си помощ за Украйна

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент - "Величие"? В единия вектор виждаме партии, които имат открито проруско говорене и проруски политики, които се заявяват ясно и открито. От другата страна, има група партии, които заявяват прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво точно съдържат. Това коментира в студиото на БНТ председателят на партия "Величие" Николай Марков.

Критерий за евроатлантизъм няма въведен в българското законодателство, каза той и добави:

"Ние не искаме да защитаваме прозападни евроатлатици, докато не ни се изясни какво съдържа това. Искаме да знаем конкретно какво ще се случва в България, ако се направи правителство. Нещо много ясно, което всички български граждани искат да знаят. Искат да знаят това правителство с какво ще се занимава, колко време, какви срокове и какви ще бъдат резултатите от това правителство."

От "Величие" са готови да участват в изслушване преди същинските преговори за бъдещо управление:

"Има покана за изслушване, а не покана за преговори. Ние не знаем какво ще правят, за да преговаряме. Искаме да разберем каква е позицията на тези, които ще формират правителство по темата Украйна. Нашата позиция е, че това са два братски народа, които воюват в една глобална война и нас не ни устройва нито да умират украинци, нито руснаци. Нито смятаме, че българи трябва да отидат да умрат там също. Това е нашата позиция", подчерта Марков.

Той е категоричен, че България трябва да спре военната си помощ за Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


764
Още от ЕС
Цветелина Пенкова: Амбициозните цели за зелената сделка не са практични и работещи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
577
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ивелин Михайлов, е собственник на "Together Bulgaria" чрез която Разпространява Сциентожка Литература (Л.Р.Хъбард). А в студиото на Together Bulgaria чест гост най Известния Сциентолог Марк де Турк. Има го в Ютюб, задайте в търсачката "Как сциентолозите управляват парите си - ..", Там М. Де Турк съветва за инвестиция от 30% в Исторически Парк. Задайте Хъбард и together bulgaria
576
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Марков ще изчезне от политиката след 3-5 месеца.
575
2
 
7
 
! Отговори
Маймуняците преди 1 седмица
Само се обясняват как нямаме глас в Брюксел. Същите тия врещят в подкрепа на Путин и гледат как престъпни български политици ги обират.
574
2
 
4
 
! Отговори
Афера преди 1 седмица
ЛИЦЕ НА ВЕЛИЧИЕ В УКРАИНСКИ ВОЕННО-ПРОПАГАНДЕН КЛИП. ГЛАСУВАШ ЗА ВЕЛИЧИЕ, ПОЛУЧАВАШ ЕВРОАТЛАНТИЦИ И ДОНОСНИЦИ ОТ ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС. КЛАСИКА! /ВИДЕО/ Във въпросния клип заедно в дует с украинския поп певец Олександр Безай пее българският музикант, композитор и педагог Етиен Леви. Песента е озаглавена "Братя". Още в началото на клипа българското и украинското знаме са преплетени в своеобразно единство.Вероятната измама се крие в безспорния факт, че "Величие" е силно проруска формация.
573
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
592 - България няма теми за разглеждане. Каквото и подадат това е. Безгласна буква сме.
572
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
592, всяка държава иска това. Не става с искане само, нито с магическа пръчка. Завладял те е утопизъм. Влез в реалността. Комунизмът е утопия, не разбра ли досега?
571
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 592 Не ти е ясно, според мен. Не можеш да правиш икономика, когато една война наблизо е способна да развали всеки твой план. Няма как да привлечеш инвеститори, ако знаят, че някой може да ги подари на руснаците. За родно производство ти трябва гориво. Зеленото е най-евтино. Ние не живеем в аквариум. Волю-неволю зависим от другите. Ако не са еврофондовете, ще трябва да ни финансира Москва, за което явно мечтаеш. Бяхме в тази картинка, не, благодаря! Държава на кредит. Ясен комунист!
570
6
 
3
 
! Отговори
Дучеф преди 1 седмица
България е на първо място по генерали и професори и полковници и доценти:)))
569
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Съгласна съм- УЧИЛИЩАТА СА ПО НАДЗОРА НА МОН, КАКТО ВСИЧКИ ГИМНАЗИИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ИНСТИТУТИ.
568
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Горе-долу кратко и много ясно. Евроатлантиците и русофилите е крайно време да разберат, че не са на футболен мач. България има по-важни теми от подкрепата за Украйна, еврото, зелени сделки и Шенген. Искаме инвестиции и реформи в щдравеопазване и образование. Искаме адекватни икономически мерки за родно производство, намаляне на административния натиск и преосмисляне на еврофондовете. Искаме ефективност и низки разходи. Ало, Брюксел? Къде сме в дневния ред?
567
3
 
9
 
! Отговори
Хайл Путин преди 1 седмица
Ей редник : Миииирно.
566
16
 
9
 
! Отговори
Край преди 1 седмица
Твърда подкрепа за ГЕРБ
565
5
 
10
 
! Отговори
Съгласна съм преди 1 седмица
Питам, какви са тия турски, почти засекретени училища за имами? Кой ги е разрешил и на каво основание? Училищата трябва да бъдат достъпни до всички, а не само за производството на ислямисти! Кой упражнява контрол в/ у тези килийни паралелки. Сикакви дипломи излизат? Какъв статут имат? Защо до сега никой не поставя този въпрос? Нито Президент, нито една партия, която се бие в гърдите, че са патриоти?
564
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искаме,не искаме няма! Нареждат ни!
563
14
 
13
 
! Отговори
Парадокс преди 1 седмица
Дарява се когато имаш икономика и ресурси. България отдавна е продупчен чувал. Нищо няма останало. Всичко е разграбено, раздадено или подарено. Достатъчно е да видиш колко милиарда заеми бяха изтеглени през последните две години. Постоянното лансиране на темата "Украйна" цели неглижиране на истинските проблеми на българския народ!
562
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЕХ ,спрете пиенето бе,от сутринта сте на ракия, троШляци !
561
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига сме плащали такса гузна съвест ...
560
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И тоя ке оправи България
559
13
 
14
 
! Отговори
ВЕЛИЧИЕ НА БЪЛГАРИЯ преди 1 седмица
ВСИЧКИ РУСКИ ШПИОНИ В БЕЛЕНЕ...!!!
558
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Златното пръстенче с черния камък, на малкия пръст, позлатеният часовник и лъскавото камшиче, което премяташе между дебелите си пръсти подполковникът Николай Марков, ме озадачава меко казано. Облечен в бяла тениска. Не прилича на държавник, който милее за обикновения българин, а на търговец влязъл в храма.