Маринов: Ще се появи нова мощна партия, ако не е Радев, ще е друг

Очакванията са насочени към президента
10 юни 2024 11:08, Елка Василева
111
Маринов: Ще се появи нова мощна партия, ако не е Радев, ще е друг
Снимка: архив, БГНЕС

"В България ще се появи нова мощна политическа сила, от която има нужда обществото. Такава, около която да се формира нов тип управление. Ако не е президентът, ще е нещо друго." Това мнение изрази в интервю за БНР политологът проф. Александър Маринов.

Персонифицираните очаквания са насочени към президента, смята той.

Още по темата
"В момента това изглежда най-логичното. Ако ще се появи нещо ново, силно, мощен старт, трябва да е около него. Обаче не съм сигурен, че няма да е нещо ново друго", каза политологът.

Проф. Маринов, който преди вота открито подкрепи формацията на Кузман Илиев "България може", обясни, че "трябва да се появят неща, да се тестват, постепенно да наберат мощ, няма да стане изведнъж".

Политологът посочи, че Румен Радев не стои зад "Солидарна България" и допълни, че "на страха очите са големи".

"Президентът не е по задкулисните сделки, по които са майстори други хора", подчерта Маринов.

Огромен проблем е страхотният спад на избирателната активност - това никой не можа да го улови. Втори парадокс – победителите са загубили поне 100 000 гласа, коментира Александър Маринов.

"Ако подредите 10 джуджета, второто джудже с 2 см по-високо от третото, това не го прави гигант", каза той.

Относно броя на гласовете за всяка от партиите в Народното събрание проф. Маринов отбеляза: "Да не се окаже, че ще очакваме стабилно правителство от политически сили, които представляват 10% от българските граждани."

"Дори да се направи правителство, то ще бъде по-лошо от последната история със сглобката. Няма как този състав на политическата система да излъчи стабилно, работещо управление. Трябва да се появят нови, които имат доверие. Това ще се случи", прогнозира политологът.

"Величие" може да е нещо, което изразява по-трайна тенденция, предположи проф. Маринов. Според него новата политическа сила е "огромна изненада за тези, които бяха решили предварително какви ще са резултатите и не искаха да погледнат встрани".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от Избори 2024
Николай Марков: Ще изсветляваме процеси и политици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
..17- република.. преди 2 седмици
Ще е името на партията му ! Чака разрешение от Владимир !
100
0
 
0
 
! Отговори
Много го е страх преди 2 седмици
ОтРуснаците и не смее да и да с помисли да им се опънем ! Понежи е държак във ръцете си само руска военна техника ! Предлагам от тук нататък не да го возят във миражи ,а да е малко багаж във ефовете или да му дадат един Ф-35 че да се убеди и във друуги оръжия и да му мине страха от руснаците ,че те са му кошмара ! Едно време като стана пилот е бил надъхан да бие американците ,добре че не му се наложило найстина да е мишена на онези от ,,иоп гън,, че са му разказали играта...ох ...горкия....
99
0
 
0
 
! Отговори
опетков преди 2 седмици
До Анонимен 89 Съгласен съм ако кръвта е само твоя.
98
0
 
2
 
! Отговори
Тото преди 2 седмици
Този защо е облечен, я бързо гол до кръста...
97
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 95 преди 2 седмици
"Всех Несогласних Сослат Сосать в Сибири Раком" или ВНСССР.
96
1
 
1
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 седмици
ДО 88,ТУРЦИЯ Е НАСЛЕДНИК НА РИМЛЯНИТЕ,НИЕ СЪЩО,РАЗЛИКАТА Е ЧЕ ТЕ ИМАХА АТАТЮРК И СЕГА ИМАТ ЕРДОГАН А НИЕ ИМАМЕ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,КОЯТО ЗА ЖАЛОСТ СЪЗДАДЕ ДЪРЖАНАТА НЕСИГУРНОСТ--ТУК Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе как ще се казва на фа тмака партията. То не беше атака, величие, възход, възраждане... Сигурно ПП Пабеда или Союз?
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всичко зависи от гласуващите , а гласуващите са кофти МАТ'РИАЛ !Нова партия , с какви гласоподаватели ще се издигне ,... СЪС СЪЩИТЕ , НЕГРАМОТНИ , ИЛИ ПРОДАЛИ СЕ ЗА 100 ЛЕВА , Е , !?
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Разбра се , че българина не може да сформира кабинет , .... С ЕДНА ДУМА , НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА . Всичко е --ПРОБА-ГРЕШКА !А времето си тече , и животът ни свършва !
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще се появи ама друг път!Едни и същи нова партия не могат направи и да продължават със същите номера!Изчерпаха се!Могат да разчитат на разни заблудени наивници!
91
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Все тази. Новата партия от електората на социалистите.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДС агент Майстора кога ще обяви лично че Радев ще прави партия, или мисли да ползва току що направената?
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И коя ще е тя като всеки гледа да докопа кокала!? Трябва революция със стотици загинали! Как бутнахме Виденов и Орешарски? Орешарски за 1 милиард дълг си замина, а сегашните 10 милиарда вече ги нямат за нищо. И всеки все някакви мантри, докато не влезе във властта да се ояде. Без кръв няма да стане!
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някой пита турците как са толкова организирани. Обяснението е просто - турците са имперски народ, наследници на Османската империя. Който е организиран - той печели!
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще се появи мощна миризма на зелени непрани чорапи!
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Следващият проект на посолството? Възможно. Кирчо и Кокорчо също ги приеха в началото с надежда. Който и да се появи, следва да представи проект и идеология, които да се харесат на мнозинството. Либералните приказки за НАТО и евроинтеграцията на всички омръзнаха. Народа иска мир с Русия, търговия, а не санкции, евтина енергия, евтини стоки, работни места.
85
0
 
1
 
! Отговори
до 84 преди 2 седмици
Може, защото *** са стадо овчици......
84
1
 
3
 
! Отговори
до 64 преди 2 седмици
Как може турците да са така организирани да гласуват,а ние,да си измисляме поводи и да се водим от различни публикации в медиите и изпадаме в размисли,които ни отдалечават от нормалния публичен живот,защото това са борби между партии,не би трябвало да ни касаят,а да гласуваме и протестираме,ако сме недоволни,защото страната ни се нуждае от нас,а не политиците
83
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дано новата партия не от Бг-''атлантици'' , това са АУТСАЙДЕРИТЕ , хора от които нищо не става , и само за една нощ станаха ''атлантици'' , постоянно недоволни и държавата все им е задължена !
82
3
 
3
 
! Отговори
хахахах преди 2 седмици
да бе. няма вече риби. освен клишета и патетика, радев нищо друго няма да предложи. знаете какво значи патетика, нали?