Маринов: Ще се появи нова мощна партия, ако не е Радев, ще е друг

Очакванията са насочени към президента
10 юни 2024 11:08, Елка Василева
111
Маринов: Ще се появи нова мощна партия, ако не е Радев, ще е друг
Снимка: архив, БГНЕС

"В България ще се появи нова мощна политическа сила, от която има нужда обществото. Такава, около която да се формира нов тип управление. Ако не е президентът, ще е нещо друго." Това мнение изрази в интервю за БНР политологът проф. Александър Маринов.

Персонифицираните очаквания са насочени към президента, смята той.

Още по темата
"В момента това изглежда най-логичното. Ако ще се появи нещо ново, силно, мощен старт, трябва да е около него. Обаче не съм сигурен, че няма да е нещо ново друго", каза политологът.

Проф. Маринов, който преди вота открито подкрепи формацията на Кузман Илиев "България може", обясни, че "трябва да се появят неща, да се тестват, постепенно да наберат мощ, няма да стане изведнъж".

Политологът посочи, че Румен Радев не стои зад "Солидарна България" и допълни, че "на страха очите са големи".

"Президентът не е по задкулисните сделки, по които са майстори други хора", подчерта Маринов.

Огромен проблем е страхотният спад на избирателната активност - това никой не можа да го улови. Втори парадокс – победителите са загубили поне 100 000 гласа, коментира Александър Маринов.

"Ако подредите 10 джуджета, второто джудже с 2 см по-високо от третото, това не го прави гигант", каза той.

Относно броя на гласовете за всяка от партиите в Народното събрание проф. Маринов отбеляза: "Да не се окаже, че ще очакваме стабилно правителство от политически сили, които представляват 10% от българските граждани."

"Дори да се направи правителство, то ще бъде по-лошо от последната история със сглобката. Няма как този състав на политическата система да излъчи стабилно, работещо управление. Трябва да се появят нови, които имат доверие. Това ще се случи", прогнозира политологът.

"Величие" може да е нещо, което изразява по-трайна тенденция, предположи проф. Маринов. Според него новата политическа сила е "огромна изненада за тези, които бяха решили предварително какви ще са резултатите и не искаха да погледнат встрани".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То хубаво, ама да не се превърне в Мания за величие!
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
-Досега все мощни партии, та и нова мощна. Няма кадър и ето къде е заровен ключа от палатката. Нямаме изявени лидери. Всичко е леш.
79
0
 
6
 
! Отговори
до 78 преди 3 месеца
Стой и гледай.
78
9
 
7
 
! Отговори
дедо ви преди 3 месеца
абе къв политик е радев , ква мощна партия ше създаде ?! айде по сериозно !
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То партии растър като гъби,ни всички са едни и същи крадци,особенно ПП муленици ,окрадиха бюджета на държавата и ,5 милиарда от фонд енергетика крадци ,кога тия институциите че ги арестуват
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 72 Сигурно има рак и е отслабнал
75
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От събота насам гледам на Радев с друго око. Много бях разсеяна, направо хипнотизирана в секцията в Неделя. Радев спечели де що жена има в страната за гласоподаватели. Вече не го искаме с костюми и ризи хаха
74
1
 
1
 
! Отговори
Слово за Въдиците преди 3 месеца
ХУНСКИЯТ ВОЖД БАЛАМБЕР родил УЕСТ ЮРЪП израза Бла-Бла означаващ ГЛУПОСТИ и съответното АЛА-БАЛА-ФОКУС-МОКУС то ест думата БАЛАМИ..............СЕМИТСКАТА БУКВА Е "Ъ" тъй като СЕМИТИТЕ нямали ГЛАСНИ БУКВИ и са им подразбиране....................................ТУРСКАТА ДУМА вероятно МОНГОЛОТЮРК ДУМА БАЛЪК е съвсем друго то ест ХРИСТИЯНСКА ОБИДА И ПСУВНЯ към вероотстъпник приел Исляма
73
7
 
3
 
! Отговори
до 72 преди 3 месеца
Къде видя шкембе? Яд те е че жена ти сънува Радев два дена и тебе сигурно. Човека е бомба!
72
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Оправете заглавието на: Маринов: Ще се появи нова мощна шкeмбeна партия, ако не е Радев, ще е друго шкeмбe!
71
5
 
8
 
! Отговори
Хах преди 3 месеца
Тя се появи и след като Величие започне с действията, всички пак ще се правите, че не сте ги видяли, че идват хаха. Българите в чужбина с мощна подкрепа за Величие, след като ИТН и ПП ги излъгаха брутално. Изпревариха Герб в чужбина още на първото си явяване и 0 медиино отразяване.
70
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо мощно няма да се появи! И от този професор пророк няма да стане ..
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали знаеш Маринов, какво отговорил Микеланжело, когато го попитали как сътворява такива великолепни статуи от камък? "Те са си там от Векове, аз махам само излишното от камъка...."
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кое ще е "НОВОТО И НОВИТЕ" - от къде ще се появят - от космоса ли..Да кажеш ,че ще пуснат на ново въдици - сега като е очевадно на къде бутат и на какво "кълват" избирателите...Как може да се допуска с 60~70 000 бюлетинки държава да управляваш ,кинти да прибирашКакви "партии" е тая селско роднинска,приятелска сбирщайн регистрирана и събрана само за и преди избори.. какви "политики" развиват.. какви програми имат и изпълнявят.. и с какви ПОДГОТВЕНИ ,ОБРАЗОВАНИ КАДРИ разполагат тия бре
67
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя говори за анти-конституционен режим!
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Благодаря ти..... за Знаците Изписани на Небето на Компутерния Екран.... Винаги Светиш....... Марине...... Едини ..... Ти Си Началото..... Ти Си Краят....
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който и да е Лойко ги купува и цепи после. Колко е по-малка толко е по-лесно на Лойко да ги ликвидира. Атака ВМРО СДС ДСБ ДБГ и тн Така и с Величие ИТН и др. НДСВ купи така хора на БСП. Примери са много. Величие и ИТН или ще се сцепат на независими или ще минат към ГЕРБ. Иа Възраждане са застрашени.
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
всички партии вонят еднакво, без значениенова,стара :)))
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Отвратен------------ПАНАМСКИЯТ КАНАЛ БЕШЕ СОБСТВЕНОСТ НА САЩ............ПАНАМСКИЯТ КАНАЛ БЕШЕ ВЪРНАТ НА ПАНАМА чрез арестуването и хвърлянето в ЗАТВОРА на действащото ченге от ЦРУ на САЩ и Президент на Панама Мануел Нориега................ РУСИЯ от Москва унищожи СССР а на референдума КИЕВ и сие гласували да си остават в СССР което са фактите......................Вие без фактите русофоби МНОУ без мозък село Мировяне сте бе
62
5
 
3
 
! Отговори
Мента Глог и Валерян преди 3 месеца
Маринчо да знаеш че ще се появи нова партия на руските кавали който ще работят за задунайска губерния Само дето чичо Сам извади дебелият салам и повеки залпове на Аврора нема да има