Радев назначи с указ Главчев и Георги Тахов за министри

Главчев ще е вторият едновременно служебен премиер и външен министър
22 апр 2024 11:51, Александър Попов
209
Радев назначи с указ Главчев и Георги Тахов за министри
Снимка: БГНЕС

Желанието на служебния премиер Димитър Главчев, който тази сутрин изпрати на президента Румен Радев писмо с искане да бъде назначен и на поста на министър на външните работи, е удовлетворено с указ на президента.

Той ще бъде вторият служебен премиер и служебен министър на външните работи в най-новата политическа история на България.

В третото служебно правителство под ръководството на Марин Райков, назначено след подадената оставка на кабинета „Борисов“ в отговор на антимонополните протести в страната и след провалените 3 опита за съставяне на правителство, се въвежда практиката на съчетаване на поста на служебния премиер и на служебния министър на външните работи. В кабинета "Райков", управлявал страната от 13 март 2013 до 29 май 2013 г., за министър на външните работи е назначен също Марин Райков.

Иначе, в световната история - не в служебни, а в редовни кабинети, само в три държави по света - Фиджи, Самоа и Катар, постът на премиера и този на външния министър, се заемат от един и същи човек.

Втората смяна, която Димитър Главчев предложи бе също изненадваща, тъй като министър Кирил Вътев, който бе сочен като един министрите на ПП-ДБ и кабинета Николай Денков, прие да остане на поста и в служебното правителство, но явно остана на него едва една седмица. Неговото място в министерството на земеделието се заема от днес с указа на Радев от Георги Тахов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
3
 
! Отговори
ИЗВОД : преди 4 месеца
НЯМА МУТРИ... ВСИЧКО Е ПРОПАГАНДА..... 4 ЗАГУБЕНИ ГОДИНИ - - - КОГАТО БЪЛГАРИЯ ГУБИ, НЯКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА ПЕЧЕЛИ и КЛАКЬОРИТЕ, СЛУГУВАЩИ НА ТАЗИ ДРУГА ДЪРЖАВА....
41
2
 
13
 
! Отговори
Анализатор преди 4 месеца
С този кабинет България вече дълбае дъното.Въпреки,че винаги съм бил опозиция на националния предател Румен Радев с едно съм съгласен с него,Главчев не разбира въобще с какво се е захванал,камоли да води и външната политика.
40
6
 
10
 
! Отговори
Лицемерие преди 4 месеца
Президентът се сдуши с мафиозите от ГЕРБ и ДПС. Лицемер! А плюеше по ПП-ДБ, че били сглобка с тях! Сега президентът е в Сглобка с ГЕРБ и ДПС!!!!!
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
да благодарим на РистУ конституционалиста, видния лодкар :)
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя за два месеца толкова бели може да направи,колкото ментора му не можа за 12 години.
37
3
 
5
 
! Отговори
Хо хо преди 4 месеца
Ще назначи я и хоро ще играе! Иначе Женерал Танас го дебне да го импийчне.
36
0
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 4 месеца
Дъртите пребоядисани комунисти от миналото завзеха цялата ни държава и се преструват на евроатлантици! Образоватието им обаче е комунистическо, морала - също! Въркът козината си мени, но нравът Не!
35
1
 
12
 
! Отговори
Има сделка преди 4 месеца
Галчев,външен,а ГЕРБ няма да внесат доклада за "Боташ".И 13 години ще плащаме по един милион на ден.Шарлатани!
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Крадев почна заедно с Глафчев и ГЕРБ да ЧУПи държавата!! ДОЛУ МОШЕНИЦИТЕ!
33
6
 
9
 
! Отговори
Метаморфозата Радев преди 4 месеца
Уж " Мутри вън!", а сега стана:" Мутри с вас съм!"
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е,да гласуваме за точната партия вече българино!! Не си давам повече гласът,на хора които са ни " Управлявали" вече!! Време е!-:)
31
3
 
6
 
! Отговори
Що ,бе преди 4 месеца
Не ти ли харесва,че Президентът е м..и..ш..к..а?
30
4
 
8
 
! Отговори
Разочарован преди 4 месеца
Много съм разочарован от президенга Румен Радев! Много!!! А два пъти дадох гласа си зоа него! Вторият път, заради Кирил Петков, който призова да гласуваме за Радев да бъде президент! Радев си изигра картите много хитро! Добре, че няма 3-ти мандат!
29
4
 
9
 
! Отговори
До 27 преди 4 месеца
Имаше опция.Можеше да не подпише указа.Но клекна пред Борисов.
28
5
 
13
 
! Отговори
До Зозо преди 4 месеца
Съгласно промените ,Радев можеше да откаже да подпише указа .Но от мутри вън,стана мутри вътре .И това не го прави достоен президент и човек.
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При така създалите се обстоятелства,президента нямаше друга опция.Затова не се нахвърляйте срещу него,а срещу тия,които я създадоха.
26
9
 
7
 
! Отговори
Знаещ преди 4 месеца
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хайде малко да се успокоим.Отчаянието е лош съветник.Ясно е,че тези ще манипулират изборите,но колкото повече хора гласуват,толкова по-малко ще бъде манипулирания вот.
24
3
 
5
 
! Отговори
Бъхъ преди 4 месеца
Да праят кот искат
23
5
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
До До Зозо... Хахаа, а кой предложи и гласува "промените", а? Хр.Бойкикев комуниста и Киро търчи-лъжито, нали? Честито да им е сега :))))))))))))))))))))))))))