Министър за 7 дни: Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър

На негово място е предложено да застане Даниел Митов
Обновена: 15 апр 2024 22:35 | 15 апр 2024 22:18, Красимир Ангелов
122
Министър за 7 дни: Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет.

В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

Още по темата
Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга.

Dnes.bg припомня, че първоначално за поста външен министър Главчев предложи Ивайло Ценов. Заради невъзможността му да заеме поста поради посочени семейни причини, в последния момент на мястото на първоначално номинирания за външен министър бе предложен Стефан Димитров.

Даниел Митов е бивш външен министър. Първоначално той е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство – второто на Бойко Борисов.

Митов завършва политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2006 г. става член на партия „Демократи за силна България“ (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г.

През 2012 г. Даниел Митов, заедно с Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин, напуска ДСБ и се присъединява към партията „Движение България на гражданите“, основана от бившия еврокомисар Меглена Кунева.

През 2021 г. е избран за депутат от ГЕРБ-СДС в XLV Народно събрание. След изборите през юли 2021 е предложен за министър-председател в проектокабинета на ГЕРБ–СДС, който в крайна сметка не става факт. В момента Митов е зам.-председател на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от Общество
Бежанска вълна, скъп петрол и Украйна на заден план - рискове след атаката в Израел
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
0
 
! Отговори
хехе преди 1 седмица
Причината за смяна на министъра е,че името му напълно аналогично с името на единия контрабандист от скандала с гл.секретар на МВР,шефката на митницата ,пудела с пачките и Бойко Рашков!
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Митьо,Главчев,ти се оказа една герберска шушумига,която като уличен пес,изпълнява всичко на което е научено.Не те ли е грях,да слушаш оня от Банкя,какво ще ти нареди с простия си мозък? Попиляхте държавата,за която изобщо не ви е еня.
112
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди 3 години, когато ББ и ГЕРБ бяха притиснати до стената - за милиционера бяха казани много истини, а ГЕРБ беше изолиран и никоя партия не искаше да управлява с тях, Сл.Трифонов, Възраждане и ДПС го извадиха от калта, а следващата година заедно с ГЕРБ свалиха кабинета ПП-ДБ-БСП-ИТН. ББ за благодарност т.г. реално свали ПП-ДБ от власт и назначи свой служебен кабинет. Безскрупулен към своите съюзници, вкл. към ПП.
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Уточнете си текста, гзн Ангелов: ББ поиска смяна на министъра на МВнР и премиерът Главчев бързо откликна - назначи Д.Митов за министър на ВнР. За такъв пост е абсолютно наложително кандидатът да има завършена Дипломация, да е дипломат от кариерата поне 8-10 години,за да има авторитет сред колегите си и в СЕ и ЕП.Но Боце нали е завършил за пожарникар и си ги назначава по преданост към него - юристи,политолози, по красота и никога дипломати.Какъв авторитет ще има Даниелчо в чужбина?Преводач на ББ
110
1
 
8
 
! Отговори
Пояснение ! преди 1 седмица
Колегата по-долу като споменава ПП-ДБ има предвид Партия на Пудела и Доносническа България
109
1
 
3
 
! Отговори
Забрави нещо май ! преди 1 седмица
До Анонимен........ До ментално обременения по-долу. ЗАБРАВИ ДА СПОМЕНЕШ И ПП-ДБ В СПИСЪКА
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До всички изключително ментално обременени българи - време е да се осъзнаете, че ви управлява една шайка с много лица, някои от които са ГЕРБ, ДПС, ИТН, Възраждане. Това са политическите креатури на шайката за замазване на очите на електората и за отнемане на гласове от основните конкуренти - демократичните сили, които искат да измъкнат България от ноктите на тази шайка. Шайката разполага с огромен финансов ресурс, осигурен от корупция, контрабанда и наркотрафик, купила си е медии и политици.
107
1
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 1 седмица
Е то защо беше тая истерия като дойдоха на власт да променят конституцията ? Много ясно - да си управлява Цар Боко Тиквата и при служебно правителство. Но явно много хора са се клонирали в тикви , щом глсуват за него и Киро Простото.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Президента не може да ги отсвири защото е с тях. Те може те да го отсвирят.
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Писането няма вече снисъл. Слугинажа е тук и веднага минуси слага.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На рекламата за бира панталона на мъжа няма копчета отпред сигурно са отзад или отстрани ки.
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо направо не сядат ББ и ДП на трона на фараона.
102
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо трябва посланниците да му звънят по сред нощ. Егати и лицемерието.
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бг се докара до служебно /слугинско на Герб и ДПС управление на някакви си.
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дали ги сменя Бацун или Прасун? Сега президентът, ако е мъж на място, може да им покаже кукиш. Няма да се случи обаче.
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно се беше , че служебният кабинет го реди Боко и Главчев козирува и изпълнява. Това е срамота. Или може би Галя от пасолството е наредила на ББ тези смени. Може и до изборите както върви ББ да смени всичките министри на Главчев или пък и него самия.
98
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да ядете на Баце дъртите аша.ци! Пак ще гласуваме за ГЕРБ!
97
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-добре е Баце да смени и Главчев и да поеме нещата открито в свои ръце. Само така ще бъдат гарантирани честни избори. Всъщност защо трябва да има избори? Обявяваме война на Русия, въвеждаме военно положение и Баце става премиер без избори. После сменят конституцията, че ръководство на държавата ще се избира по преценка на Баце и всичко ще си е наред. В изборите ще участват само народни представители от ГЕРБ понеже матриала е лош. При демокрацията няма диктатура...
96
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев винаги за разлика от повечето политици е изглеждал добре възпитан без никаква агресия.Надявам се да прояви и характер .Даниел Вълчев винаги ми е правил впечатление със слугинския си манталитет. Беше любимец на Костов.
95
0
 
13
 
! Отговори
тъй де.... преди 1 седмица
На много въртоглави, все още не им се вЕрва, че Бойо се има и изявява като цар на България!