Министър за 7 дни: Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър

На негово място е предложено да застане Даниел Митов
Обновена: 15 апр 2024 22:35 | 15 апр 2024 22:18, Красимир Ангелов
122
Министър за 7 дни: Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет.

В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

Още по темата
Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга.

Dnes.bg припомня, че първоначално за поста външен министър Главчев предложи Ивайло Ценов. Заради невъзможността му да заеме поста поради посочени семейни причини, в последния момент на мястото на първоначално номинирания за външен министър бе предложен Стефан Димитров.

Даниел Митов е бивш външен министър. Първоначално той е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство – второто на Бойко Борисов.

Митов завършва политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2006 г. става член на партия „Демократи за силна България“ (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г.

През 2012 г. Даниел Митов, заедно с Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин, напуска ДСБ и се присъединява към партията „Движение България на гражданите“, основана от бившия еврокомисар Меглена Кунева.

През 2021 г. е избран за депутат от ГЕРБ-СДС в XLV Народно събрание. След изборите през юли 2021 е предложен за министър-председател в проектокабинета на ГЕРБ–СДС, който в крайна сметка не става факт. В момента Митов е зам.-председател на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
24
 
! Отговори
Км преди 4 седмици
Сега вместо президента в служебното правителство ще коли и беси Боко.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Без да е упражнявал трудова дейност!
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Къдравата сю клел се във вярност в американското знаме в държавния департамент на САЩ . това заслужаваме като само пишем в нета а не изгоним боко , шиши и кристалния
31
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Президентът трябва да откаже. Главчев почна с герберските номера. Боко почна да се меси в служебния кабинет. Сегашният външен не е достатъчно голяма подметка на партньорите, а Данчето ще е, казва Боко.
30
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Позор
29
4
 
24
 
! Отговори
ТУК ИМА НАМЕСА преди 4 седмици
НА НОВИЯ ГОЛЯМ БРАТ ЗА ТАЗИ СПЕШНА СМЯНА
28
5
 
19
 
! Отговори
ЕС преди 4 седмици
Когато влезе в ЕС България беше най-бедната в съюза. След 17 години членство в ЕС и НАТО, България стана още по-бедна спямо другите в ЕС и дори извън ЕС. А rаньовците нямат пари да мръднат до Брюксел да видят какво котило е там, какъв мравуняк, огромни стъклени сгради на европейските институции в центъра, какви костюми по няколко хиляди евро се носят, какви заплати взимат чиновниците в ЕС. И ако политиците в България слушат и тях после ще ги дръпнат някъде там или в ООН, или МВФ, на 300 хиляди евро годишна заплата като Кристалина, като Меглена, Соломон ...
27
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Майкооо, Киро ще си върже езика на възел от плюене. Хахахахаха До инфаркт ще го докарат. Ама така става. Кой каквото си надроби, това ще си сърба.
26
0
 
29
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 седмици
В неделя отидох до близкия тото пункт да пусна един фиш. Заприказвах се с касиерката, възрастна жена. Оплака ми се. Вече не знам името на на нашия директор. На тотото имаше предвид:"Всяко правителство, което дойде на власт маха предишния директор и слага нов. Всяко ново правителство!!!"Това е живота в България. Който дойде на власт, започва да слага свои хора на всевъзможни позиции.Явно най-маловажното е да си кадърен.Важното е да си верен човек на този, който те назначава. СМЧ. силно мой човек
25
1
 
16
 
! Отговори
Мусайбе преди 4 седмици
Главчев не е ли наясно че тоя Димитров е куха милиционерска лейка. Но общото между него и Дани е че и двамата са фурнаджийски лопати което е главно изискване в дипломацията. Руски гимназии вишу в ГДР и хоп натовски външен министър, а Дани десебета куневица солоташак абе където е гювеча и двамата са там
24
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е, браво. Зам. председателят на ГЕРБ в непартийния кабинет.
23
5
 
9
 
! Отговори
ВОЙНАТА Е СКОРО ЮНИ преди 4 седмици
ТРЯБВАТ ХОРА, НА КОИТО ИМАМЕ ДОВЕРИЕ...
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами,Хептен " Гррберско служебно правителство"!!! Ще се Ходи яко да се Гласува на тези Избори!!! Това е спасението от Многогодишни Екскурзианти и печалбари !!!-:(
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Назначи напълно неподходящ министър, сега го заменя за куче на Борисов. Глафчо отива към дъно в българската политика!
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Коалицията ГЕРБ-ДПС работи
19
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като знаем какъв е Борисов е логично да очакваме да подлива вода на всеки от ГЕРБ, който заема премиерския пост, защото смята, че само нему се полага да и вожд и премиер. Габриел бе употребена, наред е Главчев, такава съдба чака и всеки друг слуга на Борисов. Употреба и шут отзад!
18
3
 
33
 
! Отговори
Погледнеш Напред преди 4 седмици
Виждаш Главчев, погледнеш Сянката в Земята и виждаш Профилът на Бо Тик Вун! ППДБ се СамоУнищожиха със Собствените си Промени в Конституцията - какви Жалки Аматьори!!
17
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
борисов да престане да се меси, че да не тръгне пак по планините с джипката да се крие от протестиращи
16
7
 
14
 
! Отговори
Промени преди 4 седмици
Митов е топлата връзка между Герб и ПП-ДБ. Сглобката продължава.
15
1
 
49
 
! Отговори
Мишо преди 4 седмици
Стефан Димитров е професионален дипломат, а Даниел Митов е професионален национален предател!