Министър за 7 дни: Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър

На негово място е предложено да застане Даниел Митов
Обновена: 15 апр 2024 22:35 | 15 апр 2024 22:18, Красимир Ангелов
122
Министър за 7 дни: Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет.

В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

Още по темата
Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга.

Dnes.bg припомня, че първоначално за поста външен министър Главчев предложи Ивайло Ценов. Заради невъзможността му да заеме поста поради посочени семейни причини, в последния момент на мястото на първоначално номинирания за външен министър бе предложен Стефан Димитров.

Даниел Митов е бивш външен министър. Първоначално той е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство – второто на Бойко Борисов.

Митов завършва политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2006 г. става член на партия „Демократи за силна България“ (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г.

През 2012 г. Даниел Митов, заедно с Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин, напуска ДСБ и се присъединява към партията „Движение България на гражданите“, основана от бившия еврокомисар Меглена Кунева.

През 2021 г. е избран за депутат от ГЕРБ-СДС в XLV Народно събрание. След изборите през юли 2021 е предложен за министър-председател в проектокабинета на ГЕРБ–СДС, който в крайна сметка не става факт. В момента Митов е зам.-председател на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нали затова орязаха правомощията на президента, единствения пряко избриран висш пост, за да могат да си правят каквото си искат дори и уж да не са на власт... всички, които ги гласувахте ония простотии и се тупахте в гърдите колко сте велики сте за затвора....
93
2
 
18
 
! Отговори
Народа преди 4 седмици
Не желаем Къдравата Сю, за министър.......
92
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поредният лош ден за българите.
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бай *** прави избори.
90
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Баце ги обича такива, дето са минали през две-три партии и накрая са му пристанали, минати са с 200 в зайчарника. Митов става и за пазач на външна тоалетна и за външен министър. Дялан камък е!
89
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Което няма да помогне на Украйна, няма да помогне и на Израел, няма да помогне и на ЕС. Най-малко ще помогне на България да се изправи .
88
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мдаа... Баце поиска смяна на външния министър и я получи. А Главчев нека да твърди, че няма нищо общо с ГЕРБ.
87
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Информацията ви , лалто винаги, НЕ е вярна. Смяната я прави самериканското посослство чрез вързалите се за него угодняри , в случавя Бойко Борисов. Ковто е падение отвсякъде. ДОКЛУ и ВЪН на всякакви чужди агенти !
86
2
 
15
 
! Отговори
истински мъж преди 4 седмици
ПП-ДБ,виждате ли крадливия шебек от банкя как нагло,безцеремонно,по разбойнически,какво прави?И вие се хванахте с един у-р-о-д,за който личното ми желание е да бъде осъден,и да умре в затвора.За да не види никога повече свобода.И тази уличен разбойник вие го напавихте ваш съуправляващ.И с нас ще постъпи така,ако има възможност.
85
0
 
14
 
! Отговори
Цеко преди 4 седмици
Е къдравата Сю се уреди най-сетне
84
0
 
12
 
! Отговори
Мъдю Говняров преди 4 седмици
Пак oгoвнявиxa цялата работа.
83
0
 
20
 
! Отговори
Чалга тайм преди 4 седмици
Айдеее, пак ни опънаха с 200! Ама изглежда, че народът няма нищо против! Само оркестърът да е от Банкя и да свири сръбско!
82
0
 
13
 
! Отговори
Честит ден преди 4 седмици
На БеГе Пр о с титуцията.
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бойко не се меша.....
80
4
 
5
 
! Отговори
До 80 преди 4 седмици
В Карлуково ТСВ е започнала много отдавна.
79
7
 
6
 
! Отговори
Господ говори: преди 4 седмици
България е адът на Земята и затова съм ви турнал там. Няма къде да мърдате. Онези, които повярваха в Мен, отдавна са в САЩ, Канада, Австралия и Западна Европа, където се пречистват.
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дорде вкарваме Къдравата Сю в цъфналата ръж, цру-аналитикът Лари Джонсън твърди: Всички признаци показват, че на Земята вече е започнала ТСВ.
77
0
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 4 седмици
И служебното правителство яко се гербополитизира. Няма да свърши чаканата неутралност при изборите. Ясно е едно, че калемът, който ще описва изборният резултат е в ръцете на ГЕРБ.
76
5
 
2
 
! Отговори
Сатънист преди 4 седмици
Истината е че няма Бог ако имаше Бог България нямаше да е такъв Ке н еф с толкова про ст народ
75
2
 
4
 
! Отговори
Определено преди 4 седмици
Народа е пр о ст и комплексиран с ГанYOвсеки манталитет и възхвалява мутрите които го рекетират и грабят и корумпираните чИнгета каналджии и ти м аджий са му еталон за успели в живота хора.Поне докато не ги резнат от партньорски служби.