Министър за 7 дни: Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър

На негово място е предложено да застане Даниел Митов
Обновена: 15 апр 2024 22:35 | 15 апр 2024 22:18, Красимир Ангелов
122
Министър за 7 дни: Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет.

В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

Още по темата
Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга.

Dnes.bg припомня, че първоначално за поста външен министър Главчев предложи Ивайло Ценов. Заради невъзможността му да заеме поста поради посочени семейни причини, в последния момент на мястото на първоначално номинирания за външен министър бе предложен Стефан Димитров.

Даниел Митов е бивш външен министър. Първоначално той е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство – второто на Бойко Борисов.

Митов завършва политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2006 г. става член на партия „Демократи за силна България“ (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г.

През 2012 г. Даниел Митов, заедно с Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин, напуска ДСБ и се присъединява към партията „Движение България на гражданите“, основана от бившия еврокомисар Меглена Кунева.

През 2021 г. е избран за депутат от ГЕРБ-СДС в XLV Народно събрание. След изборите през юли 2021 е предложен за министър-председател в проектокабинета на ГЕРБ–СДС, който в крайна сметка не става факт. В момента Митов е зам.-председател на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
4
 
! Отговори
ze nigmar преди 4 седмици
Кудраата сю за външен министър:)))
73
0
 
5
 
! Отговори
Ббб преди 4 седмици
Кон за кокошка. В другата статия е бкографията на Димитров, впечатляваща. Ама какво се мотат, да взимат Младенов, Николай май беше.За зипломат трябва що годе някаква кариера, дипломат от кариерата, както се казва, а не калинки и пеперудки дето скачат от цвят на цвят.
72
1
 
2
 
! Отговори
Митьо Главата преди 4 седмици
Предлагам да уволним Стефан Димитров -Цайката
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Време е да фалира държавата!
70
5
 
4
 
! Отговори
Петя преди 4 седмици
А бе плямпачи на вас клоуните от цирка ли ви липсват,че се пенявите !? Егати елементарите.Аре безделници маршшшш
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Айдее,Къдравата Сю в цъфналата ръж.Е нема такава държава,но има един малък ,но много пр ост народ...
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Думата "фараон" и наща дума "фар" са неразривно свързани. Ние сме арийците, които са строили пирамидите. Съгласно арийската религия, душите на хората са звезди по небето. Явно фараонът се е смятал за голяма звезда, фар на небето. Говори се за пирамида около Крим на дъното, явно е строена от наще предшественици, както и пирамидите в Египет. Руснаците, иранците са арийци също. Сега си направете сметка дали евреите ни долюбват.
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Щом народа дреме и не скочи на промяната на конституцията сега ще си имат Винету во век и веков, че даже и на избори не искат да отидат.
66
1
 
13
 
! Отговори
Ами преди 4 седмици
До това ни докараха шарлатаните от ппдбгз. Гепирастията пак ни яхна и оставането ни на територията няма никакво основание да продължава
65
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
от партия в партия и накрая външен министър позор
64
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Навярно някой от Козяк и от британското посолство е останал недоволен, че България не беше стед първите пионки и лицемери, плюещи по Иран, след военния отговор, следващ очевадната еврейска провокация с убийството на генералите. Да не забравяме, че молим Иран да ни съдейства за връщането на двата моряка, пленени от хусите. Както винаги, българските интереси не съвпадат с тези на колонизаторите ни. И тая циркова рокада отново доказва, че са ни превърнали в бананова тръстикова колонизирана държава
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И какво ще стане с комуникацията с ЕС и САЩ кога ще паднат визите. Митов беше преди 20 г. и тогава и сега все визи.
62
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този Стефан Димитров министъра да не би да е викал за Иран при нападението с дронове над Израел? Или е писал, че Израел започнаха първи като взривиха посолство на суверенна държава? Някой знае ли реално каква позиция е изразил различна с тази на България? Кой решава коя е позицията на българите? Никой не е попитал хората. Крият нещо и ни отвличат вниманието.
61
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Преди пеехме Как ще стигнем американците. Сега пеем Как ще ги стигнем румънците. Прахосахме 20 години и 100- 200 милиарда европейска пара.
60
1
 
5
 
! Отговори
СДС Плевнелиев преди 4 седмици
Николай Младенов ще е по европейските работи.
59
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не е гербаджийснщко служебно... Ама хич!
58
0
 
6
 
! Отговори
Към 51 преди 4 седмици
Как неоткриваем, бре? Нали е министър на външните работи и НСО го пази? Нещо гнило има в цялата работа.
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хич не ми дреме дали Бойко е закопал ПП. Важното е, че сикаджията закопа България и ни чакат още зли последствия от неговото управление, което всъщност е управление от САЩ и Брюксел, които не ни мислят доброто, а само гледат как да ни прецакат в името на техните интереси.
56
1
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 4 седмици
Стефан Димитров заемаше поста на посланик на България в Черна гора. Световно неизвестен.
55
0
 
4
 
! Отговори
Дебел(O)(O)кият к0к0 преди 4 седмици
в МеноПауза съм вече от тези Новини!