Министър за 7 дни: Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър

На негово място е предложено да застане Даниел Митов
Обновена: 15 апр 2024 22:35 | 15 апр 2024 22:18, Красимир Ангелов
122
Министър за 7 дни: Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет.

В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

Още по темата
Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга.

Dnes.bg припомня, че първоначално за поста външен министър Главчев предложи Ивайло Ценов. Заради невъзможността му да заеме поста поради посочени семейни причини, в последния момент на мястото на първоначално номинирания за външен министър бе предложен Стефан Димитров.

Даниел Митов е бивш външен министър. Първоначално той е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство – второто на Бойко Борисов.

Митов завършва политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2006 г. става член на партия „Демократи за силна България“ (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г.

През 2012 г. Даниел Митов, заедно с Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин, напуска ДСБ и се присъединява към партията „Движение България на гражданите“, основана от бившия еврокомисар Меглена Кунева.

През 2021 г. е избран за депутат от ГЕРБ-СДС в XLV Народно събрание. След изборите през юли 2021 е предложен за министър-председател в проектокабинета на ГЕРБ–СДС, който в крайна сметка не става факт. В момента Митов е зам.-председател на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
21
 
! Отговори
Хаос преди 4 седмици
Ако не, щеше и Главчев да смени.
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи от ДБ през Миглена и сега под крилото на Бойко. Как да му се има доверие на тоя . Той за постове и пари зигурно ше убие и майка си
12
7
 
25
 
! Отговори
Вьзмутен преди 4 седмици
Перачите от -пп/дб вьрнаха буцата на бял конКолко е тъжно да си гласувал за тях и така да те изиграят
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дедо лъжецо от Банкя е готов за блудство с цялата държава отново, сега е само *** но ако не гласувате на изборите изнасилените от него ще бъдат децата, родителите ви и самите вас
10
3
 
31
 
! Отговори
Вьзмутен преди 4 седмици
Избиратели на - пп , видяхте ли какво направихтеСрам за вас и партията ви
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бе тия министри по пътищата ли ги събират та си играят на *** ми,дойди ми.Щом е дал клетва,никакво мърдане.Късно е либе за китка.Булката веке е бременяла.
8
1
 
24
 
! Отговори
Главчев Ще преди 4 седмици
Векува като Премиер - новата ни Конституция не дава Срок като 4ри години за Редовно Правителство, така че ГЕРБ просто няма да Правят Редовно Правителство и на всеки няколко месеца - Избори, а Главчев ще си е Служебен Премиер и 2030, ако Решат!
7
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ужас, събраха се все мазнu герберугu
6
3
 
37
 
! Отговори
Реално е, че преди 4 седмици
По-рано днес Борисов обяви, че с изказванията си външния министър променя доктрината, която имали Външно министерство, Министерство на отбраната и ГЕРБ. Борисов отбеляза, че ако служебният премиер не се съобрази неговата препоръка, ще направи така, че Главчев да се съобрази впоследствие. Та не е Главчев, а Борисов, който нарежда. Пишете ги нещата както са си, аман от мисиркиииии.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев може и да не даде съгласие. Той не понася Митов. Преди години отказа да го прати посланик в Румъния. Ще видим каква играят?!!!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Баце е голям *** скъсани!
3
3
 
38
 
! Отговори
Пр0р0к преди 4 седмици
Главчев ще едно Поне 4 години - Служебен Премиер - на ГЕРБ за Какво им е да Правят Редовно Правителство, което може да бъде бутнато с Вот на НеДоверие, като си Имат Служебно и което по Новата ни Конституция - е НеДоСеГаемо от Нищо и Никой!
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гнусно и нагло
1
2
 
33
 
! Отговори
Муахаха преди 4 седмици
ГЕРБ вече си има Борисов4, Борисов5, Борисов6, не знам точно, зависи как Броите!