Пеевски: Ако ДПС получи третия мандат, ще го върне

Партията няма да подкрепи правителство с втория мандат
24 мар 2024 16:40, Нели Христова
117
Пеевски: Ако ДПС получи третия мандат, ще го върне
Снимка: БГНЕС

ДПС подкрепи до последно усилията да бъде сформиран кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС в рамките на това Народно събрание, в името на стабилността и сигурността на хората и страната.

Участвахме в разговорите по споразумението там, където трябваше да бъдат договорени принципите за решенията, които се вземат с квалифицирано мнозинство. Текстовете бяха изработени съвместно от мен и Кирил Петков и получиха пълно съгласие от страна на ГЕРБ-СДС.

Днес научихме от изявлението на преговорния екип на ГЕРБ-СДС, че независимо от многото отстъпки в преговорите с ППДБ, те са продължили с условията и претенциите, които са несъразмерни на тежестта им в Парламента.

Това се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Затова ние от ДПС заявяваме, че няма да подкрепим правителство с втория мандат, излъчено от ПП-ДБ. Подобно правителство е невъзможно без ГЕРБ-СДС, а опитите да се сформира някакво аритметично мнозинство, включващо антиевропейски партии и конкретно “Възраждане” биха били абсолютно безпринципни.

Ако президентът Румен Радев прецени и връчи третия мандат на Движението за права и свободи, ние ще го върнем, защото не приемаме да се търси мнозинство с антинатовски и антиевропейски партии като “Възраждане”, с които сме идеологически и морално несъвместими.

За да продължим напред, страната се нуждае от максимално скорошно провеждане на предсрочни парламентарни избори, след които да България да има евроатлантическо мнозинство и правителство.

Благодаря на колегите, с които за тези 9 месеца успяхме да направим най-важното - да върнем властта в парламента, да направим промените в Конституцията, да утвърдим евроатлантическата позиция на България и да се включим активно в помощта за Украйна.

Тези политики трябва да продължат и в следващия парламент, за да се довършат започнатите реформи на съдебната система и борбата с корупцията.

И най-важното, да се сформира стабилно, ценностно евроатлантическо мнозинство, което ще работи за хората и европейска България", пише още Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сфиня! Защо ще го връщаш?
74
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
ако дпс вземе 3 мандат се връща партизанското движение това е наи мощнатаикон групировка
73
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мълчанието на агнетата - Промяната чакат своето заколение!
72
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите три телевизии ни заблуждават че атентата в Москва бил от мюсюлмани а бря отлично знаем че мюсюлманите дерат Сащ Израел ,то и децата им е ясно че е дело на Украйна
71
3
 
12
 
! Отговори
Пфу преди 1 месец
Плюскай в копанята, не си интересен!
70
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гуууд бай, Кирчооууу. Голям автогол си вкарахте с изцепката на Облещения като я нарече красивото лице на мафията. Така си го нахакахте с тази изцепка, че не е истина. Даже и не й се извинихте на Жирафката. Затова ще сте и аут от властта вече.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шиши си е Шиши
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Промените в конституцията, даа. Нов закон трябва да има, избран си и искаш да си част от правителството на България, отказваш се от чуждото си гражданство. А не една от простотията, която сътвориха,въведоха, бъркаща в червата.
67
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 64 Муахахахаа..че Тиквата е професор пред римлянче по грамотност спрямо Киро ТЪЪЪПОТО ве, кравар! Тиквата няма как каже на алангле алангро, няма как да казва на меморандум мумурандум или на корелацията да й казва куролация. Понял, кравар?
66
2
 
10
 
! Отговори
ББ от Б преди 1 месец
Е що бре, Шиши, нещеш ли да са Началник на държавата?!
65
8
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Чорапа и неговите ДС ментори Майстора,Копринката,Есемеса и оня с Хладилния Завод чрез генно инженерство сглобиха набързо ППЛГБТ,които пък после се коалираха с *** от остатъците на Иван Костов крадливи мързеливци и стана манджа с грозде:):):)Са пак Бойко ше трябва да оправя положението:):):)
64
3
 
7
 
! Отговори
А преди 1 месец
Никой не желае да вземе в скута си Шиши, голямата телесна маса ли е пречка ?
63
6
 
10
 
! Отговори
ПП ПравителствоПадна преди 1 месец
Урааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!! Повече - Никога, Никога!!!
62
19
 
7
 
! Отговори
Мафията вън! преди 1 месец
Само в Продължаваме Промяната и ДБ ми е надеждата България да се оправи!
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доган е рожба на ДС, дори турците не му верват :))) Ама в България много ***, не можеш да ги преброиш :))) Иначе Пеевски е новия Илия Павлов, има власт, но може и да греша, то в БГ всичко е мъгла :)))
60
4
 
6
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
До 58. Това да лепиш на някой етикет, че бил "***" не го прави такъв, още пжвече ако е завършил Харвард най-елитния университет в твета, там посредствени и прости хора като Боко и Шиши не могат да припарят.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
59 ПП,ДБ не са партия, а проект на престъпната олигархия. В която ДБ са обезличена патерица на шарлатаните.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такива изедници са тормозели народа повече от турците но Капитан Петко войвода ги е управял
57
0
 
11
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ преди 1 месец
На следващите избори гласувай народе. Колкото повече гласуваш, толкова по-малко гласове за ДПС. Нямате извинение .Гласувайте!
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Злобейте шарлатаани от ПП,ДБ, вашите тарикатлъци свършиха!